V Havířově selhala obrana

Libor Gavlas, Jindřich Poledna, Martin Gahler | 09.10.2004 | |

V Havířově selhala obrana

Kadaň v Havířově začala dobře, hned v sedmé minutě se trefil Martin Postl, domácí však do konce třetiny stihli vyrovnat. Do druhé části hry nastoupil do branky Kadaně Jan Pospíšil. Ten musel vystřídat Ježe kvůli střevním potížím. Branku dostal až po 24 minutách, ale Kadaň dokázala rychle odpovědět a po brankách Stavenského a Polanského skóre otočila. Jenže po chybě v obraně Havířov srovnal. Nová akvizice v barvách Kadaně, Lukáš Bednařík, 4 minuty před koncem strhl vedení na stranu Kadaně, avšak domácí si vynutili prodloužení 137 sekund před koncem po další hrubce naší obrany. Dva body si Havířov nechal po brance v prodloužení, která padla v přesilové hře.

 
12.kolo, sobota 9.10.2004
AZ Heimstaden Havířov - Sportovní klub Kadaň  5:4p  (1:1, 0:0, 3:3 - 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Kaděra (Mikšan), 46. Kaděra (L. Říha), 55. Volák(Dibelka, Studený), 58. Říha (Kaděra, Studený), 62. Říha (Volák, Prokop) - 8.Postl (Jabrocký, Špelda), 46.Stavenský (Polanský, Vobořil), 51.Polanský (Vobořil, Staněk), 56. Bednařík (Pech, Kajer). Rozhodčí: Trombík - Brada, Pala. Vyloučení: 5:4, navíc Staněk (Kadaň) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 618. Střely na branku: 38:27.
AZ Heimstaden Havířov: Hanuljak - Vavruša, Prokop, Mareček, Dresler, Zátopek, Štěpán - Syřínek (12. Bouz), Mikšan, Zdeněk - Folta, Dibelka, Volák, - Studený, Říha, Kaděra.
Sportovní klub Kadaň: Jež (21. Pospíšil J.) - Staněk, Pospíšil P., Špelda, Vobořil, Kameš, Hlavatý - Stavenský, Kuchler, Polanský - Bednařík, Pech, Kajer - Žák, Jabrocký, Postl - Derfler, Polák, Kreuzman-Pelán.

Komentář k zápasu

Utkání bylo opět velmi podobné těm ostatním na havířovském ledě. Panteři získali už od počátku utkání mírnou územní převahu, kterou ovšem nedokázali využít. Pozornost Ježe vyzkoušel nejprve Kaděra, ale jeho slabý bekhend neměl moc šancí na úspěch. Rozvahu v koncovce neprokázal ani zkušený Folta, který napálil pěknou přihrávku těsně vedle branky a nemohoucnost domácích v koncovce nejlépe dokázala sedmá minuta ve které Mikšan dojel kotouč dříve než gólman Jež, kterému nezbývalo nic jiného než se natáhnout v brankovišti a Mikšan trefil jen jeho beton. V první šanci se objevili i hosté, konkrétně Bednařík, který ale zblízka Hanuljaka nepřelstil. O minutu později ale Hanuljak kapituloval. Postl si najel z pravé strany do útočného pásma a tvrdou střelou prostřelil domácího gólmana. Domácí ovšem neustali v náporu a vzápětí se dostával do šance Dresler, ale těsně minul hostující klec. Hanuljak se blýskl v závěru první třetiny. Nejprve senzačně zlikvidoval nájezd dvou útočníků na jediného domácího obránce a hned poté odolal dvojnásobnému pokusu Stavenského. První přesilovka se domácím moc nepovedla, zato oslabení zvládli na jedničku. Mikšan vypíchl puk při rozehrávce a předložil jako na zlatém podnose Kaděrovi, a ten vyrovnal. Ve stejném oslabení dokázal ujet i Říha, ale jeho střelu vyrazil Jež betonem.

Na začátku druhé třetiny zahrozili Panteři opět v oslabení. Znovu jim hosté nabídli svou chybou přečíslení, ale Kaděra se rozhodl tentokrát vystřelit sám, ale Ježe nepřekonal. Domácí se stále snažili vstřelit další branky, Říha vysunul perfektně Kaděru, ale tomu v poslední chvíli sklouzl puk z hokejky. Střelecká nemohoucnost domácích přetrvávala i nadále. Folta nedokázal využít perfektně načasovanou přihrávku zpoza branky a branku nedokázal střelou trefit ani Dibelka. Hosté se dostávali do šancí jen zřídka, ale i tak se jim stále dařilo držet vyrovnaný stav. Domácím chyběla v koncovce i trocha štěstí, což potvrdila i střela Mikšana, která se odrazila od gólmana Ježe a padala směrem na branku, ale Jež se naštěstí pro hosty dokázal včas zorientovat. Obrovskou šanci měl na druhé straně velmi agilní Bednařík, který trefil z jednoho metru tyč a odražený puk ukryl Hanuljak ve své lapačce. Po něm trefil tyč i Polanský, ale výrazné změny stavu přišly až v poslední třetině.

V její 5. minutě se trefil přesně již podruhé v tomto zápase Kaděra a pro domácí to vypadalo velmi nadějně. O chvilku později ovšem namířil svou střelu Stavenský přesně k tyči a bylo srovnáno. O pět minut později dostal hodně prostoru k zakončení Polanský a domácí opět prohrávali. Pět minut před koncem přišlo vyrovnání. Milan Volák naznačil objetí branky, ale vrátil se na první tyč a chytře zasunul puk do branky. V tu chvíli již byly oba týmy spokojeny s bodem a snažily se spíše neudělat chybu. Tato snaha ovšem nevyšla domácím, kteří o minutu později nedůrazným napadáním v obranném pásmu umožnili hostům rozvinout pěknou kombinaci, kterou zakončoval Bednařík a hosté byli opět na koni. K vyrovnání pomohlo domácím vyloučení hostujícího hráče, který zalehl puk ve vlastním obranném pásmu. V přesilovce se ukázalo, jak je pro domácí nepostradatelný Lukáš Říha, který po Kaděrově otočce za brankou a perfektní přihrávce zavěsil nekompromisně pod horní tyč – 4:4. Tři body mohly získat oba týmy. Nejprve vychytal stoprocentní šanci Hanuljak a v poslední minutě se dostal do samostatného nájezdu Kaděra. Jeho nájezd dostal hostujícího gólmana až do klece a domácí byli přesvědčeni, že i s kotoučem, ovšem červené světlo se nerozsvítilo. Na konci normální hrací doby byl vyloučen další hráč Kadaně a přesilovku čtyři na tři dokázali domácí v prodloužení využít opět zásluhou Říhy a připsali si tak druhý bod navíc.

Libor Gavlas, Jindřich Poledna, Martin Gahler

Ohlasy trenérů

Miroslav Novák (SK Kadaň): Po první třetině musel odstoupit ze hry pro střevní potíže brankář Jež, nastoupil Pospíšil, na kterém bylo vidět, že není rozchytaný. Každopádně dnes nám selhala obrana, útoku se docela dařilo, vstřelili jsme 4 branky, ale díky individuálním chybám v obraně si odvážíme pouze jeden bod.

Aleš Flašar (trenér Havířova): Lukáš Říha je hráč, kterého nemůžete na ledě svázat taktickými pokyny, protože vám neodvede takový výkon, jako když mu dáte trochu volnosti. Dneska se nám za to odvděčil dvěmi brankami. Abych pravdu řekl, tak po čtvrté brance hostů už jsem ani já moc nevěřil ve zvrat, ale naštěstí se nám povedlo sehrát dobrou kombinace v přesilovce a vyrovnat.

Alois Chlustina (Kadaň): Chtěli jsme vetovat rozhodčího Trombíka, který v závěru hrubě ovlivnil utkání. Porážku samozřejmě nechci svádět na rozhodčí, ale přičet bych ji naší nezodpovědné obranné hře. Za chyby se bohužel platí. My jsme sice splnili náš cíl, kterým bylo neprohrát, ale za stavu 3:4 těsně před koncem už se utkání nepouští.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM