Kadaňští se v doupěti Draků bodů nedočkali

Petr Matěj, Jakub Coufal | 14.11.2009 | |

Kadaňští se v doupěti Draků bodů nedočkali

K a d a ň - V souboji bodových sousedů šli do vedení hokejisté Šumperku, kteří od prvních minut hýřili výraznější aktivitou. Kadaň se do zápasu dostala až v prostřední části, když domácí vedli již 3:0. Přesto se Severočeši nevzdávali a postupně snížili na 3:2. Ačkoliv měli Kadaňští v blížícím se závěru velký tlak, nakonec vlastní nedisciplinovaností přišli o možnost získat cenné body. Šumperk chvíli před koncem využil dvojnásobné početní výhody a zpečetil tak svůj triumf gólem na 4:2.

 
20.kolo, sobota 14.11.2009
Salith Šumperk - Sportovní klub Kadaň  4:2  (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 15:05 T. Sedlák (J. Daneček, Podešva), 16:14 Chatrnúch (Z. Sedlák, Orsava), 21:45 Orsava (Hulva, Z. Sedlák), 58:12 Z. Sedlák (Chatrnúch, Vosátko) - 22:49 Ťupa (Charousek, Balász), 47:58 Zucker (Rohan, Bauer). Rozhodčí: Jan Skoupý - Tomáš Brabec, Jiří Chocholouš. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1500. Střely na branku: 39:33. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.
Salith Šumperk: Hylák, (Daneček L.) - Vosátko, Ondráček, Novotný, Chatrnúch, Sedlák T., Zukal - Noga, Antonovič, Hašek "C" - Sedlák Z, Hulva, Orsava - Meluzín "A", Podešva, Daneček J. - Hrňa, Janečka
Sportovní klub Kadaň: Jarina, (22. Závorka) - Ťupa "A", Brňák, Schmidt, Szakal "A", Spitzer, Hlubuček, Zmeškal, Kloz, Blázs "C", Charousek, Boušek, Polanský, Bursík, Pražák, Rohan, Bauer, Zucker, Malát, Freiberg, Fábry

Komentář k zápasu

Důležité utkání v Šumperku začalo pozvolným tempem, obě mužstva jakoby se nejdříve vzájemně oťukávali a tak první vážnější situaci přinesla až v 11. minutě, kdy pláchl hostujícím obráncům Jiří Hašek, avšak na Jarinu nevyzrál. Domácí pak postupně zvyšovali svůj tlak, který byl podpořen vyloučením kadaňského Hlubučka. V přesilovce měl největší příležitost Radim Antonovič, jenže ani nedokázal otevřít skóre sobotního utkání. To se však o chvíli později podařilo Tomáši Sedlákovi, který zužitkoval přihrávku od Jana Danečka – bratra brankáře Lukáše – a v čase 15:05 otevřel gólový účet zápasu – 1:0. Netrvalo dlouho a domácí se mohli radovat podruhé. Po minutě a devíti sekunách prostřelil vše před sebou Roman Chatrnúch, který tak svojí dělovkou zvýšil náskok Draků – 2:0. A nemuselo zůstat jen u dvoubrankového vedení. Střelu Lubomíra Vosátka však Jarina v 18. minutě se štěstím pokryl. Další branky se však 1500 diváků v první třetině nedočkalo a tak na ukazateli skóre po prvním dějství svítil stav 2:0.

Domácí hokejisté vstoupili do druhé části hry impozantně a hned první útočná snaha se šumperským vyplatila. Z mezikruží se prosadil mladý snajpr Jakub Orsava, který svojí brankou v čase 21:45 vyhnal Jarinu z brány – 3:0. Místo něj se mezi tyče postavil Tomáš Závorka a jakoby dal svým spoluhráčům nový impulz. K tomu jim pomohlo i vyloučení Zukala. Hosté po minutě přesilovou hru využili, když se Martin Ťupa na modré čáře opřel do kotouče, který zastavil svou pouť až za zády brankáře Hyláka – 3:1. Hosté se poté snažili dobývat domácí svatyni, nejblíže vyrovnání byl v polovině utkání Bouška, na kterého šumperská obrana zapomněla. Boušek však neuspěl na poslední překážce, kterou byl kdo jiný, než Alexandr Hylák. Další průběh druhé třetiny pak kromě nebezpečné teče Jana Danečka nepřinesl větší vzrušení a tak se do kabin odcházelo znovu ve dvougólovém náskoku domácích.

Velmi svižně začala třetí dvacetiminutovka. Jeden útok střídal druhý, ani jedno mužstvo však nedokázalo změnit stav utkání. To se málem povedlo ve 46. minutě hostujícímu Tomáši Rohanovi, jehož pokus zastavila tyč šumperské brány. Avšak za další dvě minuty se kadaňští přeci jenom dočkali. A byl u toho znovu Tomáš Rohan. Ten připravil palebnou pozici pro karlovarskou akvizici v dresu Kadaně, Davida Zuckera, který tak snížil na rozdíl jediného gólu – 3:2. O chvíli později měli hosté možnost přesilové hry, kdy několikrát zle zatápěli před šumperskou brankou, brankář Hylák však dokázal podržet svůj tým. V 54. minutě navíc proti střele hostujícího týmu vytáhl parádní semafor – brankář domácích musel kadaňské přivádět k šílenství. Hosté se o šanci na vyrovnání připravili svojí nedisciplinovaností, kdy v krátké chvíli po sobě usedli za katr Balász a Spitzer. A Draci dokázali v 59. minutě výhodu dvou mužů v poli využít. Odražený pokus Chatrnúcha usměrnil za záda Závorky Zdeněk Sedlák, který tak svojí brankou pojistil pro domácí důležité tři body - 4:2.

Petr, Matěj, Jakub Coufal
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM