Lvi se s kořistí příliš nepářou, dokáže Kadaň uniknout?

Jakub Coufal | 03.11.2009 | |

Lvi se s kořistí příliš nepářou, dokáže Kadaň uniknout?

Sérii 3 domácích klání ukončí zápas s Ústím. Při prvním měření sil došlo k překvapivému zisku bodu Kadaně, když si vybojovala prodloužení. Černožlutí stále nezlomili krizi, která se jich drží, přesto je třeba pokoušet se o zisk bodů v jakémkoli zápase. Ačkoliv budou Lvi jasným favoritem, Kadaňští můžou opět předvést, že s lepšími celky se jim hraje lépe. Regionální klání začíná ve středu 4. listopadu v 18:00 v Kadani.

 
SK KADAŇ – HC SLOVAN ÚSTEČTÍ LVI
17. kolo 1. ligy – středa 4. listopadu 2009 - 18:00
HC Slovan Ústečtí Lvi 1. liga
Průběžné pořadí 1. (43 bodů)
* Celková bilance 13-2-0-1
* Bilance doma 6-2-0-0
* Bilance venku 7-0-0-1
Nejvyšší výhra 8:1 (doma se Šumperkem)
Nejvyšší prohra 6:3 (v Chomutově)
Nejproduktivnější hráč Roman Pšurný (7+7)
Nejlepší střelec Rok Pajič (10+3)
Nejvíce asistencí Jan Alinč (6+8)
Úspěšnost gólmanů Zdeněk Orct (94,14%)
Průměr obdržených branek Zdeněk Orct (1,76)
* výhra - výhra prodl. - prohra prodl. – prohra

Aktuálně z kádru Lvů

Těžko něco dodávat k výkonům Ústí v letošní sezóně. Jeden z favoritů naplňuje své předpoklady prakticky beze zbytku. Ze všech odehraných kol odešly kočkovité šelmy pouze s jedinou porážkou z Chomutovského ledu. Další ztráty byly už jen v podobě jediného bodu a obě se odehrály v Ústí. Nejprve si vydřeli prodloužení překvapivě Kadaňští, aby později Třebíč došla až k samostatným nájezdům. Tato dílčí zaváhání jsou však smazána při pohledu na zbylých 13 triumfů, přičemž 5 posledních výher za sebou je řazeno v sérii.

Poslední ligová klání:

12. kolo: UNL - HAV 2:0
13. kolo: JIH - UNL 1:3
14. kolo: UNL - VRC 3:1
15. kolo: HBR - UNL 2:4
16. kolo: UNL - BER 6:2

Vzájemná klání

V 1. letošním duelu vše nasvědčovalo papírovým předpokladům už v 1. minutě, kdy šli Ústečtí do vedení. Kadaň se z rychlého inkasování zdravě naštvala, zabojovala a dostala se do vedení 1:2 po brankách Charouska a Ťupy. Překvapivý stav do konce prostřední části nevydržel, neboť Lvi dokázali vyrovnat. Ačkoliv byli hokejisté Ústí po většinu klání aktivnějším týmem, dokázali v závěrečné části vstřelit pouze jedinou vedoucí branku. Kadaň se na oplátku nevzdala nadějně rozehraného duelu a bojovným výkonem si získala vyrovnání z hole Polanského. Protože se zkrocené divoké šelmy do konce normální hrací doby nestačily vzpamatovat, muselo rozhodnout prodloužení. Po 83 odehraných sekundách bylo jasno, 2 body si připsali domácí po výhře 4:3pp.

Sestavy z posledních utkání:

HC Slovan Ústečtí Lvi:
Orct - Pojkar, Kříž O., Zeman, Kubát, Sklenička, Vobořil, Gýna - Kloz, Mikulík, Alinč, Mrázek, Pajič, Šaffer, Janků, Pšurný M., Hovorka, Dragoun, Kříž P., Pšurný R.

SK Kadaň:
Hronek (Jarina) - Ťupa, Kloz, Schmidt, Szakal, Knyazev, Hlubuček, Hartman, Spitzer - Balázs, Šíp, Boušek, Gombár, Bauer, Polanský, Freiberg, Charousek, Pražák, Malát, Stehlík, Kadlec

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM