Orli z Kadaně odlétají se všemi body

Jakub Coufal | 24.10.2009 | |

Orli z Kadaně odlétají se všemi body

K a d a ň - Na severu Čech se představili hokejisté Znojma, kteří měli být mírným favoritem. Nepříliš oslnivá forma Orlů z posledních kol dávala šanci Kadani, která přesto úvodní třetinu prohrála. Po úspěšném zásahu Bouška bylo sice srovnáno, přesto se v poslední části začali prosazovat opět Znojemští. Po zvýšení na 1:3 vypadal zápas jasně, přesto dokázali Severočeši vykřesat jiskřičku, když snížil chvíli před koncem Stehlík. Z minulého klání nemá Kadaň na hru bez brankáře dobrou vzpomínku, když ztratila body pár sekund před koncem a ani tentokrát se situace nezměnila. Hronek jen ze střídačky sledoval marnou snahu o vyrovnání, hosté si tak odvezli výhru 2:3.

 
13.kolo, sobota 24.10.2009
Sportovní klub Kadaň - HC Znojmo  2:3  (0:1, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 21. Boušek (Kloz), 59. Stehlík (Kloz, Boušek) - 14. Staněk (Mojžíš), 45. Mojžíš (Meidl, Staněk), 53. Svoboda (Hořava). Rozhodčí: Petružálek - Koskuba, Bertlík. Vyloučení: 6:5, navíc Charousek (KAD) 10 minut za úder do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 360. Střely na branku: 28:25. Průběh utkání: 0:1, 1:0, 1:3, 2:3.
Sportovní klub Kadaň: Hronek - Ťupa, Kloz, Hramann, Szakal, Schmidt, Knyazev, Zmeška,l, Spitzer, Kuběna, Šíp, Boušek, Balázs, Pražák, Fábry, Gombár, Charousek, Polanský, Malát, Stehlík, Freiberg.
HC Znojmo: Horčička - Hořava, Morava, Šrach, Protivný, Mojžíš, Kolafa, Svoboda, Haman, Plášek, Sedlák, Hradecký, Říha, Staněk, Meidl, Havlík, Beroun, Sojčík.

Komentář k zápasu

Orli měli v 1. části přesnější mušku

Překvapivě s velkým útočným apetitem vstoupili Kadaňští do duelu s hráči Znojma. Už ve 2. minutě z tlaku domácíh zvonila konstrukce branky po střele Polanského. Na druhé straně se předvedl Hronek ve 4. minutě, kdy Plášek měl k dispozici několik pokusů na zakončení. Hosté vycítili šanci a tlačili se dále před domácího ochránce svatyně. K ohrožení branky došlo například při nevydařené otočce Říhy, který se dostával do velmi slibné pozice.
Protože se Kadaň nevzmohla na žádnou kloudnější útočnou odpověď, přišlo v čase 13:40 potrestání z hole Staňka. Po chybě domácí obrany a přihrávce Mojžíše střílel již zmíněný kat přesně – 0:1.
Ve zbytku třetiny se na ledě uskutečňovala spíše přetahovaná o každý metr ledu, která byla doprovázena řadou nepřesností. Hosté uklidněni vedoucí brankou se nikam netlačili a Kadaňští nebyli schopni založit kloudný útok. Do kabin se tak šlo za nadějnějšího stavu pro Orly.

Brzké vyrovnání vrátilo zápas na začátek

Jak začala 1. část, tak vypadal start také další dvacetiminutovky. Už v čase 20:36 byly karty na ledě srovnány. Po asistenci Kloze se kotouče ujal Boušek, který chladnokrevným blafákem nedal Horčičkovi pranic šancí – 1:1.
Hra na ledě byla vyrovnaná jak v poměru skóre, tak v rozložení sil na ledě. Oba celky občas ohrozily protistranu, avšak žádné ostřelování branek k vidění nebylo. Až v půlce zápasu bylo na ledě přeci jen rušněji. Nejprve ujeli Říha se Sedlákem, aby následně své sólo neproměnil ani Balázs. Po pár dalších pokusech Kadaně musel v 35. minutě zasahovat výrazněji Hronek, neboť musel hasit hned několik dorážek Orlů. Protože Severočeši nedokázali v přesilových hrách sehrát delší útočný tlak, bylo jasné, že do závěrečné třetiny se půjde za nerozhodného stavu.

Poslední díl zápasu přinesl napínavé rozuzlení

Jako kdyby hosté chtěli předznamenat budoucí úder, o kterém ještě nikdo neměl tušení. V 43. minutě totiž Orli přečíslili domácí obranu, ale Plášek nedokázal situaci správně vyřešit. K nápravě došlo v čase 44:31, kdy Znojemští rozebrali Kadaňské a v signalizované výhodě získali vedení na svoji stranu. Po asistencích Staňka s Meidlem zakončoval do odkryté klece Mojžíš1:2.
Na dobrou náladu hostů se snažil v 47. minutě zareagovat Šíp, který v nadějné pozici nedosáhl na dlouhou přihrávku. Kadaň se pomalu začínala nadechovat k závěrečnému náporu, když přišel definitivní úder Znojma. V čase 52:36 se kolem laxní obrany Kadaně provlékl Svoboda a tvrdou ranou zvýšil – 1:3.
Kadaň vrhla vše do poslední fáze zápasu, hned trio hokejistů Znojma dokonce nevyužilo nabídnuté příležitosti po přihrávce Kloze. Když šel na trestnou Knyazev v 58. minutě, nikdo už zřejmě o výsledku nepochyboval. Přesto v čase 58:13 vykřesal naději Stehlík, po asistencích Kloze a Bouška – 2:3. Ke srovnání již zbývalo velmi málo času a po marném odvolání brankáře si Znojmo připsalo vítězství, podložené zodpovědným výkonem.
Jakub Coufal, Martin Gahler
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM