Kadaň čeká hlídání bodů před posledním týmem soutěže.

Jakub Coufal | 16.10.2009 | |

Kadaň čeká hlídání bodů před posledním týmem soutěže.

Konec první čtvrtiny soutěže se neúprosně blíží. Už jen s málo celky se Kadaň zatím v 1. lize nesetkala. Jedním z nich je i Tábor, kterému se nevydařil vstup do soutěže. Důkazem je zisk pouhých 6 bodů a dno tabulky. Co napravovat však mají i Severočeši, kteří si přivezli nepříjemnou prohru z Olomouce. Doma však budou jasným favoritem a nic jiného než 3 body nelze brát v potaz. Zápas, ve kterém černožlutí musí opět probudit útočnou sílu a odložit znovuzrození Tábora, začíná v sobotu 17. října od 17:00 v Kadani.

 

Z kádru Tábora:

Poměrně rušno je poslední dobou v týmu, který nezvládl vstup do prvoligové soutěže. Solidně rozehraná letní příprava se na ostrých kláních neprojevila a když se Tábor dostal po několika neúspěších na poslední místo, došlo ke změně lodivoda. Do pozice hlavního trenéra týmu se vrátil Jaroslav Pařízek, který v uplynulém ročníku dovedl táborské mužstvo k postupu a nyní pracuje jako obchodní manažer klubu a manažer pro spolupráci s HC Mountfield. Stávající kouč Milan Stárek dál u mužstva působí v roli asistenta Jaroslava Pařízka.

Změn se dočkal i samotný hráčský kádr. Nejprve zkušený obránce Petr Martínek nedostal nabídku prodloužení hostování, které bylo k 10. říjnu ukončeno. Posléze přišla i dobrá zpráva pro fanoušky nováčka, když z Litvínova dorazil obránce Ondřej Poživil.

Vstup Kohoutů do nové sezóny:

Nadšení z postupu vydrželo pouze jediný zápase, kdy Havířov odcházel ze střetu poražen. Tradiční vítězná euforie nováčka se letos nekonala, hokejisté Tábora v dalších duelech začali sbírat prohry a další 3 body si připsali až v 6. kole s Chrudimí. Kdo doufal v obrat k lepšímu, nedočkal se. Kohouti se vrátili na vlnu proher a vezou se na ní do dnes. Poslední místo a stejný počet bodů jako Havířov znamená pro Tábor jediné. Pokusit se v Kadani zlomit prokletí a získat si tak naději k návratu do rovnocenné soutěže.

Vzájemné duely s Kadaní

Nováček soutěže bývá vždy velkou neznámou a často nevyzpytatelným soupeřem. Možná proto došlo k měření sil již v přípravném období, aby se oba celky mohly trochu poznat. Utkání v Kadani mělo hodně neočekávaný průběh, když o osudu duelu rozhodla díra na ledové ploše. Zápas začal svižně a již v čase 5:08 otevřel skóre Karel Ton střelou z nulového úhlu. Hosté se dočkali vyrovnání o 10 minut později, kdy v přesilovce propasíroval puk za Hronka Martin Havran. Více se toho v zápase nestihlo, protože v čase 22:12 kdy seděl na trestné lavici Kocek a hosté měli hrát další přesilovou hru, byl poškozen led natolik, že hlavní sudí zápas předčasně ukončil. Po ukončení zápasu se jela ještě zkušebně trestná střílení, která domácí po devíti sériích vyhráli v poměru 6:2.

Táborští si tak své trumfy schovali až na odvetu, ve které Severočechům předvedli, že hokej hrát umějí. Po první třetině byl zápas Kadaně v Táboře nerozhodný 1:1, když na branku domácího Štrby odpověděl Hlubuček, ve druhé a třetí třetině přidali po jedné brance Štrba a Vomela a stanovili tak konečné skóre předposledního přípravného zápasu před sezónou na 3:1.

Sestavy z posledních utkání:

HC Tábor:
Kučera (Klestil) - Kudrna, Černý, Kotaška, Havran, Vomela, Kanov, Poživil, Zíb - Mařík, I. Padělek, Štrba - Nedorost, Šperger, Kocar - A. Padělek, Matušík, Stejskal - Voříšek, Kuchejda, Mrkvička

SK Kadaň:
Závorka (Hronek), Spitzer, Ťupa, Szakal, Schmidt, Knyazev, Višňák, Hartmann, Polanský, Charousek, Balázs, Gombár, Šíp, Boušek, Freiberg, Bauer, Fábry, Malát, Kuběna, Indra

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM