Kadaň může navázat na předchozí úspěchy zaskočením Olomouce

Jakub Coufal | 13.10.2009 | |

Kadaň může navázat na předchozí úspěchy zaskočením Olomouce

Loni duely tabulkových sousedů, dneska střet třetího s jedenáctým. Přesně tak jsou rozhozeny karty před zápasem s Olomoucí. Celek z Hané se netajil ambicemi hrát co nejvýše a zatím svým slovům dostává. Mora sice již doma ve dvou případech prohrála, vždy to ale bylo s favority. Kadaň tak může být prvním nefavorizovaným celkem, který letos zaskočí Olomoucké. Severočeši již nastartovali týmový motor, který se v posledních kolech začínal rozjíždět. Při projížďce v Olomouci rozhodně není co ztratit. Střetnutí začíná ve středu 14. října v 18:00.

 

Z kádru Olomouce:

Aktualitou dění v kabině pro měsíc říjen je bezesporu měsíční návrat útočné akvizice v podobě Lubomíra Korhoně. Staronový zástupce Hanáků doplatil na tragický vstup komety do extraligy a následnou čistku hráčů. Pro Olomoucké tak přišla posila, která bude pomáhat minimálně udržet 3. pozici v tabulce.

Vstup Mory do nové sezóny:

Naprosto jasně zní vizitka poslaná všem soupeřům v 1. lize. Pokud Olomouc hraje s favoritem, prohraje. Tak se stalo v případě Ústí, Znojma a Chomutova. Pokud však Hanáci dostanou na jídelníček kohokoli jiného, rádi si na něm smlsnou. Asi nejblíže bodu byli hokejisté z Tábora, kteří prohráli pouze o branku. Všechny ostatní duely skončily větším brankovým rozdílem. Výsledkem stabilní formy a kvalitního kádru je dosavadní 3. místo, které Moru pasuje na nevyzpytatelného černého koně soutěže.

Vzájemné duely s Kadaní

Překvapivě velice pohlednou bilanci měli Severočeši v loňském ročníku. Nejprve se hrálo na druhém konci republiky, kde si černožlutí na soupeře věřili a chtěli bodovat. Od prvních minut hráli ze zajištěné obrany podpořenou gólmanem Hanuljakem, soustředili se především na brejky. Ve druhé části po skvělé kombinaci kadaňského útoku otevřel skóre Freiberg. Nervózně hrající domácí při útocích chybovali a precizní kadaňská obrana byla nedobytnou hrází. Koncem druhé části černožlutí bleskurychle využili přesilovku, Pospíšil dělovkou zajistil dvoubrankové vedení. Ve třetí části nenechali Kadaňští nic náhodě, nejprve Boušek ve vlastním oslabení a poté podruhé v zápase Freiberg zasadil definitivní ránu pro domácí na konečných 0:4.

Odveta se hrála v Kadani a tehdy se jednalo o vyrovnaný střet sousedů v tabulce. O něco více ze hry měli v první půli duelu Severočeši, což Zika potvrdil také vstřelením branky. V prostřední části vystrkovala Olomouc útočné růžky stále častěji, za což se jí dostalo odměny v podobě vyrovnání. Poslední dějství bylo opět více pod taktovkou Kadaně, přesto to byla Olomouc, kdo měl osud zápasu plně ve svých rukou. Závěrečné 2 minuty hrála Kadaň ve 3 mužích v poli, avšak brankové rozuzlení nepřišlo. Po prodloužení, ve kterém hokejisté z Hané několikrát zahrozili, přišly rozhodující nájezdy. Ty se proměnily v duel 2 útočníků Ministra a Balázse. Právě druhý jmenovaný nakonec ve 4. sérii rozhodl, že si Kadaň připsala další vzájemnou výhru.

Sestavy z posledních utkání:

HC Olomouc:
Žigárdy - Bartoň, Janáček, Lhotský, Nedbálek, Ondrušek, Paška, Vyrůbalík - Bordowski, Brančík, Davídek, Černý, Čuřík, Haluza, Korhoň, Kucharczyk, Mikšan, Ministr, Polodna, Zbořil

SK Kadaň:
Hronek - Spitzer, Hlubuček, Ťupa, Szakal, Schmidt, Knyazev, Višňák, Hartmann, Polanský, Charousek, Balázs, Gombár, Šíp, Boušek, Freiberg, Bauer, Fábry, Malát, Kadlec, Indra

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM