Pocit křivdy převládá

Jindřich Poledna | 05.10.2004 | |

Pocit křivdy převládá

Po prohře 0:4 s ústeckým rivalem nebyla v domácí kabině zrovna nejlepší nálada. Nešlo ani o to, že se prohrálo, ale jak se prohrálo. Kadaňští hráči měli dojem, že je hlavní rozhodčí Zubzanda s čárovým Kebrlem poškodili. Po bezbrankové první třetině sice Ústí vstřelilo první branku, ale domácí byli Lvům rovnocenným soupeřem. Zmohli se i na vyrovnání, ale branka jim nebyla uznána pro údajné postavení mimo hru útočícího hráče. To bojovný domácí tým zcela rozhodilo a chuť hrát byla ta tam. Pocit křivdy převládal nad chutí hrát a zvítězit.

 
„Až do našeho vyrovnání se hrálo výborné kvalitní utkání. Mužstvo rozhodila neuznaná branka, u druhého gólu mě trefil ústecký hráč do masky, druhá dorážka skončila v síti. Branka neměla platit,“ zlobil se domácí brankář Jež. V zápětí dodal: „Nechápu, jak rozhodčí mohl přehlédnout zákrok, kdy jsem ukryl puk v lapačce, a útočník mi ho sebral i s ní.“ Právě Petr Jež ukončil v tomto utkání neprůstřelnost, která trvala 162 minut. Byl spokojen s obranou před sebou? „Já už si zvykl, že za zápas na mne jedou soupeřovi útočníci minimálně 4x sami.“

Nespokojenost s výkonem hlavního sudího vyjádřil i kapitán Kajer: „Chleba se lámal za stavu 1:1, navíc, když jsme se nadechovali k náporu, poslal nás dokonce do tří,“ čílil se. S ním souhlasí i gólman Jež. „Způsob jeho vylučování jsem občas nechápal, na Pospíšila byly dva nepřehlédnutelné fauly, ale vzápětí si šel sednout na trestnou lavici náš hráč,“ líčil svůj postřeh ochránce svatyně. „V takových chvílích nevíte, co můžete, co Vám rozhodčí odpíská a co ne. My na konci už jen zbytečně faulovali a Ústí si výsledek pohlídalo,“ doplnil domácí kapitán. Navíc ještě pochválil brankáře Ježe, který chytil dalších 5 vyložených šancí. „Podržel nás, máme v něm velkou jistotu.“

Všichni hráči se shodují v tom, že zlom utkání byl právě za stavu 1:1. „Nahazoval jsem puk před branku ještě před modrou, rozhodčí ale pískal až po skončení akce,“ prohlásil domácí útočník Pavel Pelán. Právě po této jeho přihrávce a následné Sáblíkově chybě Kadaň vyrovnala. „Zápas se mohl po vyrovnání vyvíjet úplně jinak. Teď musíme zkusit v Budějovicích neprohrát,“ ví Pelán. Pokud nechceme v tabulce klesat dolů, měla by Kadaň v příštích třech zápasech urvat 4 body.

Tomáš Polanský byl po zápase klidný. „Ústeckou první pětku jsme pokryli, v tomhle jsme úkol splnili. Rozhodčího hodnotit radši nebudu. Mrzí mě některé naše fauly, zbytečně jsme se oslabovali,“ zhodnotil utkání.

To domácí kouč Chlustina po zápase klidný rozhodně nebyl: „Utkání jsme sehráli s velkým nasazením, ovšem bylo hrubě ovlivněno rozhodčím Kebrlem a Zubzandou. Nejprve nám neuznali regulérní branku na 1:1, na druhé straně uznali gól po střele do masky brankáře. Zubzanda si vylučování vykládal po svém ve směs v neprospěch domácích.“ Teď na Kadaň čeká favorit ligy, celek s největším ligovým rozpočtem – České Budějovice. „Jedeme dál, na množství nehleďme, Dvořáka a Prospala se nebojme,“ uzavřel rozpravu Chlustina.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM