Start nové ligy nevyšel dle představ kadaňských příznivců

Jakub Coufal | 12.09.2009 | |

Start nové ligy nevyšel dle představ kadaňských příznivců

K a d a ň - Po posledním přátelském utkání s Chomutovem zajížděli Kadaňští plní nažhavení a sil k ostrému startu do Havlíčkova Brodu. Domácí od začátku nastolili nátlakovou hru, což se jim vyplatilo v podobě vedení o 2 branky. Kadaň dokázala zareagovat rovněž aktivní hrou, odměnou bylo srovnání kroku na 2:2, ale o veškeré naděje přišla hned z kraje závěrečné části. Severočeši se trojicí slepených gólu sami připravili o možnost na úspěch v dobře rozehráném klání. Utkání bylo prakticky rozhodnuto, došlo už jen ke kosmetickým úpravám skóre na každé straně. Kadaň si tak od Rebelů veze na úvod nepříjemnou prohru 6:3, když gólové zásahy černožlutých zaznamenali postupně Ťupa, Šíp a Fábry.

 
1.kolo, sobota 12.9.2009
Havlíčkův Brod - Sportovní klub Kadaň  6:3  (1:0, 1:2, 4:1)
Branky a nahrávky: 17. Třetina (Havel), 23. Svoboda (Havel, Třetina), 43. Borovanský, 45. Borovanský (Knotek), 47. A. Jelínek (Svoboda), 53. Vojtěch Němec (Třetina, Vyhlídal) - 32. Ťupa (Kuběna), 33. Šíp (Gombár), 49. Fábry (Ťupa) (KAD). Rozhodčí: Blecha - Reich, Skopal. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2, 5:3, 6:3.
Havlíčkův Brod: Suchan (Linhart) - Vyhlídal, Šulc, Jebavý, Moščic, A. Jelínek, Soldán, Pavlík - Česnek, Borovanský, Holec, Vrdlovec, Smith, Třetina, Stromko, Knotek, Dušátko, Havel, Ondráček, Svoboda, Vojtěch Němec.
Sportovní klub Kadaň: Hronek (Závorka) - Ťupa, Hlubuček, Spitzer, Kocek, Višňák, Knyazev, Zmeškal, Schmidt - Malát, Pražák, Fábry, Gombár, Šíp, Boušek, Balázs, Charousek, Polanský, Kuběna, Bauer, Indra.

Komentář k zápasu

Hned v úvodu utkání přišel velký tlak domácích Rebelů, ale brankář Hronek předvedl několik povedených zákroků. Kadani se nabídla v 7. minutě přesilová hra, když na trestnou lavici zamířil Smith. Domácí se ovšem bez větších problémů ubránili, jejich soupeř se k zakončení příliš nedostal.

Devátá minuta zápasu přinesla velkou šanci útočníka Dušátka, který z levé strany tvrdě vystřelil těsně vedle Hronkovy branky. Poté se hrál vyrovnaný hokej, oba týmy si vypracovaly pár nadějných situací. Oba brankáři se ale nenechali překonat. V 17. minutě se po přihrávce Lukáše Havla dostal k puku mezi kruhy Miroslav Třetina a střelou po ledě překonal brankáře Hronka – 1:0. Dobrou možnost k navýšení havlíčkobrodského vedení měl Svoboda, který chytře naznačil přihrávku, objel bránu a vypálil těsně vedle. Na druhé straně hřiště nebezpečně vypálil z dobré pozice Šíp, ale Suchan předvedl vynikající zákrok, když rychle vymrštil vzhůru svou lapačku. Závěrečná minuta 1. třetiny přinesla dvě zajímavé akce. Nejdříve po přihrávce Borovanského nezakončil ideálně Havel a poté kadaň nevyužila rychlého přečíslení.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili mnohem lépe Havlíčkobrodští a jejich tlak vyústil ve vyloučení Hlubučka a Knyazeva. Následnou přesilovku 5 na 3 v čase 22:09 využil Tomáš Svoboda, který obdržel hezkou přihrávku od Lukáše Havla a prudkou ranou ze strany do horní části brány nedal Hronkovi šanci – 2:0. Na trestné lavici seděl Soldán, když měl na své holi velkou šanci volný Indra. Suchan si ale rychle lehl na led a nedovolil útočníkovi Kadaně skórovat. V polovině třetiny dostal dvouminutový trest kadaňský Višňák, ale místo brodského tlaku přišla trefa Martina Ťupy, který využil přihrávku zpoza brány od Pavla Kuběny – 2:1. Ve 33. minutě využil zaváhání brodské obrany Jiří Gombár, který předložil přihrávku osamocenému Radku Šípovi a ten pohotovou střelou srovnal stav – 2:2. Ve 35. minutě Pražák obdržel přesnou přihrávku mezi kruhy, ale puk mu vypíchl včas brodský obránce. V závěru třetiny ještě šel na trestnou lavici Pavlík, ale hosté toho nedokázali využít.

Do závěrečné třetiny vstoupili mnohem lépe Rebelové. V čase 42:35 se dostal k odraženému puku Michal Borovanský a střelou pod břevno poslal svůj tým do vedení – 3:2. Za 2 minuty se fanoušci v Kotlině mohli radovat z dalšího gólu, když se po nahrávce Jana Knotka trefil znovu Michal Borovanský – 4:2. To ještě  nebylo z brodské strany zdaleka vše, ve 47. minutě při přesilové hře nahození Aleše Jelínka zapadlo za záda brankáře Hronka – 5:2. Odpověď přišla v devětačtyřicáté minutě, když zmatku kolem brodské brány využil střelou od modré čáry Branislav Fábry po zpětné přihrávce Martina Ťupy – 5:3. V čase 52:27 potrestal vyloučení Kuběny Vojtěch Němec po přihrávce Miroslava Třetiny – 6:3. Další branky už k vidění nebyly a Rebelové si pohlídali třígólový náskok až do konce. Zaslouženě si poté vychutnávali potlesk tribun.
 

Jakub Coufal

Ohlasy trenérů

Petr Novák (Havl. Brod): Mně se utkání hodnotí dobře, protože do sezony jsme vstoupili úspěšně. Před zápasem jsme měli trochu obavy, protože Kadaň posílili někteří hráči z Chomutova. Soupeře jsme pustili do hry, když se mu podařilo rychle vyrovnat na 2:2. Nakonec můžeme být spokojeni a děkujeme také divákům, kteří nás podporovali. Hrál se pohledný hokej, což nebývalo zvykem v předchozích utkáních s Kadaní.

Leo Gudas (Kadaň): Po většinu utkání jsme tahali za kratší konec. Bohužel se nám nepodařila třetí třetina, kde jsme inkasovali zbytečné góly. To byla dnes asi největší naše chyba.
 

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM