Každý zápas byl pro nás jako v play-off

Jakub Coufal | 09.02.2009 | |

Každý zápas byl pro nás jako v play-off

Po roce si Kadaň zopakovala účast v play-off, kde si i s oslabeným kádrem rozhodně neudělala žádnou ostudu. Ve vyrovnané konkurenci bylo velice těžké obstát, ačkoliv Kadaňští ztratili zbytečně několik bodů, přesto se vytouženého cíle dočkali. O stručné zhodnocení letošního průběhu sezóny jsme požádali hlavního trenéra SK Kadaň Milana Černého a brankářskou jedničku pro vyřazovací boje Erika Štěrbu.

 

Jako první ochotně odpovídal Milan Černý.

Jak byste zhodnotil průběh sezóny?

Z mého pohledu se jednalo o strašně těžkou sezónu. Kadaň hraje léta ve spodní části tabulky a my jsme s letošním kádrem chtěli hrát o něco výše. Nakonec se ukázalo, že to bude strašně těžké. Už v přípravě jsem říkal, že to bude bitva do posledního zápasu, což s také potvrdilo. Spletl jsem se pouze o jediný zápas, kdy jsme už měli jistotu play-off.

Kadaň si zahrála play-off, co bylo potřeba ke splnění vysněného síle?

Celá soutěž byla velice vyrovnaná, už když jsem viděl kádry nováčků soutěže, bylo mi jasné, že nebudou hrát někde dole. Věděl jsem, že to bude velmi těžké, což se časem i potvrdilo. My jsme měli také těžké vylosování. Prvních 6 zápasů jsme hráli s celky, které byly všechny z horní části tabulky a těžko se nám tak dělaly body. Proto jsme vlastně od září hráli každý zápas play-off. Po celou sezónu se nám nepodařilo udělat až na jednu 6ti zápasovou sérii šňůru, kde bychom pravidelně bodovali.

Na druhou stranu co nám hodně pomohlo, byla velká soudružnost mužstva. Jsou tu charakterově tak kvalitní hráči, kteří nikdy nic nezabalili, pořád tvrdě trénovali. Měli jsme pracovité mužstvo a dobré vztahy v šatně. I když jsme třeba nebyli tam, kde jsme chtěli být, tak nedocházelo k žádným konfliktům.

Pokud se podíváme na odchody a příchody hráčů během sezóny, jaký byl jejich vliv na tým?

V průběhu sezóny nám samozřejmě pomohly příchody některých hráčů, zejména hokejistů z širšího kádru Chomutova či příchod Balázse. Ti všichni nám tady odvedli výbornou práci. Před play-off zde byl již podle mě velice kvalitní kádr, který byl silný a měl vypracovanou obranu. Samozřejmě jsme věděli, že nám nezůstane pohromadě, ale i tak nám všichni hodně pomohli. Já věřím, že jsme na oplátku pomohli i samotným hráčům, kteří zde byli daleko více vytěžovaní. Ať už hráči v poli, či Míra Hanuljak jsou teď určitě dobře připravení k tomu, aby pomohli Chomutovu k jeho cíli. Proto zde vidím i náš podíl, že jsme tak vlastně pomohli i my hráčům či Chomutovu. Sezóna tedy byla strašně těžká, ale jsme rádi, jak pro nás dopadla.


Na pár otázek odpověděl také Erik Štěrba.

Jak bys zhodnotil sérii s Hradcem, do které si vstoupil jako jednička týmu?

Série byla těžká, protože jsme začali u nich. Doma jsme hráli za stavu 2:0 pro Hradec, což už byl hodně nasměrovaný vývoj série. Přesto jsme hráli docela dobře, určitě jsme nepředváděli odevzdanou hru. Třetí zápas jsem zabojovali a podařilo se nám zvítězit, ale v tom posledním už zřejmě začaly docházet síly.

Když se podíváme na tebe a tvé působení v Kadani, jak bys vše posoudil?

Já jsem si vlastně v průběhu moc nezachytal, až asi na 40 minut s Chomutovem, jinak nic. Čekal jsem, že půjdu do branky na poslední zápas s Havířovem a play-off odchytá Petr Přikryl. Nakonec jsem šel vlastně chytat play-off nečekaně já. Myslím si, že mé výkony nebyly úplně hrozné, bál jsem se, že to dopadne hůř.

Jak vidíš tvé další působení mezi tyčemi?

Těžko říct, já samozřejmě doufám, že budu chytat tady v 1. lize. Chtěl bych si zachytat samozřejmě o něco víc, alespoň 4 až 5 zápasů během základní části, abych mohl postupnými krůčky jít stále nahoru.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM