Drama se smolným koncem, Hradec opět vyhrál

Miroslav Lučan, Lukáš Souček | 03.02.2009 | |

Drama se smolným koncem, Hradec opět vyhrál

Druhé osmifinálové utkání na hradeckém ledě nezačalo pro SK Kadaň příliš dobře. Hradec dokázal využít dvě nabídnuté přesilovky, na černožluté spadla deka. První třetina nebyla z pohledu kadaňských dobrá. Naopak ve druhé části kadaňští ožili a FÁBRY během dvou minut vyrovnal. Poté se strhla bitva o každý decimetr ledu. Ve třetí části byla hra na obou stranách hodně nervozní, vědělo se, že kdo se dostane do vedení, vyhraje. Štěstí se přiklonilo na stranu domácích, deset minut před koncem odskočili. V posledních pěti minutách kadaňští zatlačili domácí do jejich obranného pásma, tlak však přerušil zbytečným faulem Malát. Východočeši si poté vedení 3:2 již pohlídali. Série se přesová do Kadaně, bohužel však se ztrátou dvou zápasů. Další utkání bude na programu ve čtvrtek 5.2.2009 od 18:00 na severu Čech.

 
2.kolo, úterý 3.2.2009
Královští lvi Hradec Králové - Sportovní klub Kadaň  3:2  (2:0, 0:2, 1:0)
Branky: 4.Burian (Hruška), 13.Roubík (Kadlec, Karlíček), 51.Kadlec (Roubík, Fořt) - 30.Fábry (Rybecký, Freiberg), 32.Fábry (Rybecký, Freiberg).
Rozhodčí: Minář, Přikryl - Rittich, Skopal.
Vyloučení: 6:8.
Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 1858.
Střely na branku: -:-.
Průběh utkání: 0:0,2:0,2:2,3:2.
Královští lvi Hradec Králové: Koutský (Luňák) - Karlíček, Táborský, Hendrich, Burian, Zápotočný, Filip L., Sláma, Pazdera - Fořt, Roubík, Kadlec, Hruška, Koudelka, Volráb, Nedorost, Filip M., Suchý, Jindřich, Kubišta, Moskal.
Sportovní klub Kadaň: Štěrba (Tichý) - Szakál, Kramár, Zmeškal, Višňák, Mašek, Kocek, Boguský - Fábry, Zika, Malát, Boušek, Rudovský, Kajer, Stehlík, Rybecký, Freiberg, Chyba, Kůs, Ton, Pražák.

Komentář k zápasu

Ve druhém osmifinálovém utkání Hradečtí zapomněli nervozitu v kabině a výsledkem bylo vedení hned ve čtvrté minutě utkání. V první přesilové hře volil nahození od modré čáry Tomáš Burian a zaskočil Erika Štěrbu, který na letící kotouč nezareagoval. Následovala početní výhoda hostů. V té ovšem Vladislav Koutský příliš práce neměl. Ve dvanácté minutě šel na trestnou lavici pykat druhý hráč Kadaně. Jmenovitě Martin Kocek. A i druhou nabídnutou přesilovku dokázal Hradec využít. Jiří Kadlec našel nikým nehlídaného Jaroslava Roubíka, který kotouč nasměroval přesně mezi tři tyče a zvýšil tak na 2:0 pro Hradec. O minutu později hráli hosté opět ve čtyřech. Tentokrát už se ale ubránit dokázali. Po první dvacetiminutovce tak obě mužstva odcházela do šaten za stavu 2:0.

Ve druhém dějství ovšem hradečtí hráči zaspali začátek. Kadaňští vycítali šanci na úspěch a vynutili si dva rychlé fauly za sebou. Výsledkem tak byla dvojnásobná přesilová hra pro hosty. Zůstala ovšem nepotrestána. Přesto se hosté branky dočkali. V čase 29:39 zakončil Branislav Fábry kombinaci celého útoku. Z kontaktního gólu se hosté radovali necelou minutu. Vzápětí totiž jejich radost byla dvojnásobnná. Branislav Fábry dostal před hradeckou bránou až příliš mnoho času na dorážku a zasloužil se i o vyrovnání. Ve zbytku třetiny bylo k vidění pouze po jednom vyloučení na obou stranách. V obou případech si ani jeden z mančaftů nedokázal vytvořit vážnější šanci, která by zaváněla brankou. Po čtyřiceti minutách hry tak byl stav druhého osmifinále nerozhodný.

Do třetí třetiny Hradec vlétl s velkou vervou. Vynutil si přesilovou hru a v ní několikrát zahrozil před brankářem Štěrbou. Největší šancí ovšem byla situace ve 46. minutě, kdy vypálil Aleš Pazdera a orazítkoval levou tyčku hostující svatyně. Tlak domácích nadále pokračoval. Hosté mu dokázali vzdorovat až do 51. minuty. V té se ovšem po kombinaci první hradeckého útoku dostal ke kotouči Jiří Kadlec a přesnou trefou tak Hradec znovu poslal do vedení. Hosté dostali šanci na vyrovnání v čase 55:29, kdy Daniel Volráb musel na trestnou lavici za hákování. Přesilovková kombinace Kadaně se však s úspěchem nesetkala. Navíc hosty o možnost závěrečného tlaku připravil útočný faul Martina Maláta. Dvě minuty před koncem mohl vedení Hradce pojistit Patrik Fořt, ale Štěrba skvěle zasáhl lapačkou. Nakonec neproměněná šance hradeckého útočníka mrzet nemusela. Hradec vydřel vítězství 3:2 a v sérii se ujal vedení 2:0.

Miroslav Lučan, Lukáš Souček
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM