Je čas tasit meče a vyrazit i s fanoušky do Mostu

Jakub Coufal | 23.01.2009 | |

Je čas tasit meče a vyrazit i s fanoušky do Mostu

Poslední 2 duely, posledních 6 bodů, o které se bude v napínavém závěru soutěže hrát. Kadaň bojuje tělem i duší o play-off, zaváhání nesmí přijít v úvahu. V předposledním kole základní části zajíždí na led regionálního kolegy z Mostu, který již prakticky přišel o možnost vyřazovacích bojů. Kadaň tak musí zmobilizovat veškeré síly a pokusit se potvrdit poslední výhru z Mosteckého ledu. Napínavou bitvu může rozhodnout sebemenší chybička, hráčům naopak může velmi pomoci divácká podpora. Proto, kdo nebude vědět co se sobotním podvečerem, ať si udělá výlet a pomůže našim hokejistům vybojovat vysněný cíl. Na závěr výzva všem fanouškům, pojďme v sobotu 23. ledna od 17:30 v Mostě ukázat, že i kadaňští borci mají plnou podporu svých příznivců a že se v Mostě mohou cítit jako doma!

 

Aktuální stav kádru

S prakticky jistým údělem jménem play-out vstupují Mostečtí do zbylých zápasů 1. ligy. S 5 bodovou ztrátou na Kadaň by regionální kolegy dostal do vyřazovacích bojů spíše zázrak, proto se Most musí začít soustředit na sběr bodů do další, nebezpečnější části soutěže.

Jedničkou kanadského bodování týmu a potažmo i králem střelců či nahrávačů je Julius Šinkovič (12+13). Mimo dalších útočníků se na bodovém hodnocení podílí rovněž obránci. Tím nejproduktivnějším je Ondřej Poživil (5+11).
Jedničkou týmu je Lukáš Sáblík, který straší soupeře úspěšností přes 91%. Záda mu úspěšně kryje Tomáš Závorka, který odchytal 10 zápasů, resp. o 6 méně než kolega.

Odehraná utkání v lize

Po tvrdé sérii proher přišel nelítostný pád a ztráta vyřazovacích bojů. Prohry s Ústím a Chomutovem byly očekávané, o mnoho fatálnější následky měly až ztráty bodů proti Porubě, Třebíči a Olomouci. V konečném součtu znamenaly všechny prohry praktické vymření naděje na play-off.

Vzájemná utkání

V letošním ročníku 1. ligy platilo doposud jasné pravidlo. Domácí tým body nezíská. Nikdo by se v Kadani určitě nezlobil, kdyby tomu nebylo jinak i ve 4. vzájemném duelu. Po smolné domácí prohře 0:2 odjížděli černožlutí na led svého soka s cílem napravit nezdar. Cíl se nakonec podařilo splnit, do královského města se vezla zpět výhra 2:4. Kadaňští mají co vracet zejména za poslední měření sil ze svého ledu, když byli po většinu duelu lepším celkem ale sérií chyb v závěru přišli o jasné 3 body po prohře 4:5.

Sestava z posledního utkání

Závorka (Melichar) - Charousek, Hlubuček, Poživil, Gýna, Stříteský, Schmidt, Lomička - Zíma, Rindoš, Mach - Havlůj, Nedrda, Urban - Bauer Jakub, Vrtek, Salač - Šinkovič, Budínský, Bauer Jan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM