Kometa změnila dráhu letu a míří ke hvězdám

Katka Hodková | 28.09.2004 | |

Kometa změnila dráhu letu a míří ke hvězdám

Kometa Brno, další pevná zeď, na které minulý týden ztroskotaly České Budějovice. Jak se píše na oficiálních webových stránkách www.hc-kometa.cz: „Celá hala Rondo v sobotu burácela po vítězství Komety nad ještě nedávno extraligovými Českými Budějovicemi. Pro Brňany to byl jeden z nejhezčích hokejových zážitků za poslední léta.“ Proto se dá očekávat, že Kadani ve středu přijede opravdu těžký soupeř...

 

Pět vítězství, z toho tři na domácí půdě, celkové třetí místo v tabulce 1. ligy...taková je statistika brněnské Komety. Body jihomoravskému celku utekly pouze ve dvou venkovních zápasech v Ostravě a Ústí nad Labem.

Vzájemný duel mezi Kometou a Kadaní začne ve středu 29. září od 18 hodin. Moravané naskočí na severočeský led pod vedením brněnského odchovance Pavla Nohela, který v sezóně 1993/94 vybojoval s Olomoucí premiérový český extraligový titul.

Na úspěchu Komety se v posledním zápase výrazně podílel i brankář Pavel Maláč, který do Brna přišel před sezónou z Prostějova. Letos v modrém dresu vychytal v utkání s Českými Budějovicemi svou premiérovou nulu.

Síla Komety je především ve třech vyrovnaných útocích. Ten třetí vévodí brněnskému kanadskému bodování. David Appel (kadaňským fanouškům velmi dobře známý) vstřelil v šesti utkáních šest branek a přidal k tomu ještě tři přihrávky. Další člen úderného útoku Patrik Moskal se v sedmi zápasech trefil čtyřikrát a další čtyři gólové přihrávky naservíroval svým spoluhráčům. Ke střelcům Komety se řadí křídlo druhé řady Milan Baranyk. Ten zatížil konta brankářů již pěti trefami.

Kometa dokázala svého posledního soupeře položit na lopatky nejen vynikajícím brankářem a účastí třech tisíc fanoušků, ale také tím, že se soustředila hlavně na obranu a využívala rychlých brejků. Brněnská hala Rondo se tak pomalu změnila na nedobytnou tvrz, kde krom Jihočechů ztroskotali ještě Písek a Třebíč. Kadaňští fanoušci mohou jen doufat, že jejich hokejisté budou chtít také na domácí půdě slyšet vytoužené: „Hoši, děkujem!“

Předpokládané sestavy:

HC Kometa Brno: Maláč - P.Staněk, Mikel, Elsnek, Lhotský, Chvojka, Šmach - Navrátil, Brančík, Černý - Nohel, Sedláček, Baranyk - A. Staněk, Moskal, Appel.

SK Kadaň: Jež - Klaus, Špelda, Štelcich, Hlavatý, Kameš, Vobořil - Stavenský, Kuchler, Polanský - Polák, Pech, Kajer - Postl, Jabrocký, Kreuzman - Tvrdek, Hlusička, Žák.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM