U Panterů o 6 bodů

Miroslav Lučan | 04.01.2009 | |

U Panterů o 6 bodů

K velice důležitému utkání zajíždí mužstvo SK Kadaň v pondělí 5.1.2009 na led HC Havířov Panthers. Soupeř je od našich borců o příčku výše s náskokem 2 bodů. Kadaňští po smolném a pokaženém závěru v utkání s Mostem, který je stál tři body musí naplno bodovat. Zda-li na poslední utkání rychle zapomenou se dozvíme od 17:30 hodin. Samozřejmě můžete sledovat i ONLINE přenos.

 

Aktuální stav kádru

Havířovští Panteři okupují v tabulce desátou pozici, jednu příčku právě před hokejisty SK Kadaň. V nadstavbové části dokázali Panteři zvítězit pouze ve dvou utkáních. Doma zdolali poslední Porubu a po prodloužení Třebíč.
O Vánočních svátcích došlo v klubu Panterů ke změně hlavního trenéra. Ze zdravotních důvodů odstoupil Miroslav Fryčer a nahradil ho devětatřicetiletý Petr Kaňkovský, někdejší reprezentant, hráč jihlavské Dukly, Znojma a Zlína. Jako trenér působil na lavičce Jihlavy a Mladé Boleslavy, kterou přivedl do Extraligy. Zatím nechce u mužstva provádět žádné změny.

V kanadském bodování mužstva vévodí Martin Piecha, který nasbíral 25 bodů (8+17), následují s 24 body Martin Kotásek (13+11) a Petr Vala (10+14).
V bodování obránců je na čele Jakub Evan se 14 body (3+11).
Tabulku havířovských střelců vede Martin Kotásek se 13 brankami.
V bodování účasti na ledě je nejúspěšnější útočník Petr Přeučil s 5 kladnými body a naopak nejhůře si vede útočník Martin Vozdecký s 10 zápornými body.
Zlým mužem Panterů je obránce Michal Novák se 77 trestnými minutami.
V brance nejčastěji nastoupil Jakub Čech, který nastoupil ve 29 zápasech, v nichž 11x dokázal vychytat vítězství, z toho 3 s čistým kontem, obdržel 75 branek s průměrem 2,85 branky na zápas a s úspěšností 91,62%. Jako dvojka u Panterů působí Michal Valent.

Odehraná utkání v lize

Po vydařeném úvodu soutěže přišla drobná zaváhání, která vyvrcholila krizí v podobě 7 proher v řadě. Havířov nemohl najít recept na soupeře, impuls přišel až po změnách v kádru. Havířovští nyní střídají vydařené a nevydařené utkání. V osmi posledních utkáních Panteři 6x prohráli. Domácí panteří klec není však snadno dobytelnou.

Vzájemná utkání

První body z venkovního klání si Kadaň připsala právě na ledě Havířova. Severočeši od úvodní třetiny vedli jednobrankovým náskokem, o který přišli v 48. minutě. Kadaňští si tak museli až na prodloužení, které ve prospěch hostů ukončil v 61. minutě Šíp. Na ledě Severočechů se Panteři příliš dobře neukázali, po dlouhé cestě na sever Čech odjeli zpět s debaklem 1:5.

Předpokládané sestavy:

HC Havířov:
Čech (Valent) - Kolarz, Štefanka, Evan, Lukačovič, Novák, Lašek, Klimeš, Hegegy - Seman, Vala, Velecký, Sikora, Piecha, Kotásek, Brynecký, Haas, Přeučil, Klimša, Maruna, Říčka.

SK Kadaň:
Hanuljak (Štěrba) -- Szakál, Chmelíř, Revay, Mazanec, Pospíšil, Višňák, Mašek - Boušek, Šíp, Balázs - Polanský, Derfler, Gombár - Rudovský, Rybecký, Zika - Pražák, Ton, Chyba - Kadlec.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM