Umíme i venku získat tři body?

Míša Sládková | 24.09.2004 | |



V sobotu 25.9.2004 kadaňský tým opět přesune na led svého protivníka. Do jeho role se pro tentokrát postaví BK Mladá Boleslav. Protivníci od sebe v tabulce I.ligy nejsou příliš vzdáleni a obě mužstva mají poněkud vyšší cíle. Očekává se tedy zajímavý souboj.

 

BK Mladá Boleslav podle výsledků z dosavadních kol stále hledá formu. Na svém kontě má kadaňský rival skalp Písku a Ústí nad Labem. O mnoho veselejší odcházeli však soupeři z Havířova, Brna, Třebíče a Českých Budějovic. Dá se tedy předpokládat, že se tým bude snažit postoupit v tabulce o několik příček výše a opustit nelichotivou 11. pozici. Existuje i reálná možnost, že v případě výhry Mladé Boleslavi, by se dotáhla právě na Kadaň, kterou od ní dělí právě tři body. Z hráčů největší úspěch prozatím slaví David Vrbata, který je v kanadském bodování I. ligy na 19. místě se třemi góly a jednou asistencí. Mimo jiné se může chlubit čistým kontem v trestných minutách. Na paty mu šlape Tomáš Hradecký s obráceným počtem úspěšných zakončení a gólových přihrávek. Ani on ještě v letošní sezóně nezačal psát svou listinu trestů. Při průniku před bránu si budou muset Kadanští dávat pozor, mimo jiné, na nejproduktivnější obránce Mladé Boleslavy, Davida Pojkara a Tomáše Vyskočila. Zajímavostí může být i Milan Kostourek, kterého bylo možno vídat v KLH Chomutov, či obecně známý Radim Vrbata, oba nyní oblékají dres příštího rivala. Logo Mladé Boleslavi nosí na své hrudi i exkadaňský Michal Oliverius, který je po operaci kolene a zatím nenastoupil. Mluví se také o vysokých cílech klubu – do dvou let se pohybovat v tabulce extraligy.

SK Kadaň se usídlila na 9. místě s osmi body. Domácí prostředí je pro kadaňské hráče opravdovou výhodou. Dá se tak soudit podle „získaných“ bodů z venkovních utkání. Pouze z Olomouce neodjížděla Kadaň z prázdnou po remíze 2:2. Tři body ale nechala v Opavě a Ostravě. Právě proti tápající Mladé Boleslavi cítí Kadaň možnost sebrat body na soupeřově stadionu. Utkání na domácím ledě jsou však o něčem úplně jiném. Severočeské mužstvo zatím dovolilo na svém kluzišti ukořistit dva body jen Berounu, Hradec Králové i Písek odjížděli s prázdnou.

Soupisky:

SK Kadaň: Jež, Pospíšil J. – Klaus, Špelda, Štelcich, Hlavatý, Kameš, Vobořil, Kivoň – Stavenský, Kuchler, Polanský, Polák J., Pech, Kajer, Pelán, Jabrocký, Kreuzman, Tvrdek, Žák, Polák M., Hlusička.

BK Mladá Boleslav: Musil – Toužimský, Jareš, Vyskočil, Derner, Morava, Pojkar – D. Vrbata, Kameš, Hradecký – Kostourek, Král, Nedorost – Kadlec, Stejskal, Weiss – M. Krupka, Hluchý.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM