Porubě patří chvost tabulky, přesto se nevzdává bez boje

Jakub Coufal | 16.11.2008 | |

Porubě patří chvost tabulky, přesto se nevzdává bez boje

Na druhý konec republiky k celku, kterému se v poslední době příliš nevede, zajíždí Kadaň krátce po smolné domácí prohře s Berounem. Aktuálně poslední tým tabulky se nutně potřebuje odrazit ode dna, čemuž by měla posloužit právě Kadaň. Hokejisté Ostravy, pokud chtějí do budoucna živit naději na play-off, musí v domácím zápase bezpodmínečně bodovat. Situaci však mít lehkou nebudou. Severočeši už několikrát ukázali, že na cizích kluzištích se často prohánějí bez pomyslných okovů, které je svazují na domácím ledě. V zápase s Porubou tak Kadaň může napravit dojem z pokaženého posledního klání. Šance na zisk plného počtu bodů začíná v pondělí 17. listopadu od 17:00 v Ostravě.

 

Aktuální stav kádru

Nepříliš dobrá nálada panuje v táboře Poruby. Na vině je bezesporu nepříliš dobrá forma, kterou doprovází velké množství proher v posledních kolech. Z 11 zápasů dokázali Ostravští zvítězit pouze ve 2 duelech. Výsledkem mizérie byl pokles na úplné dno tabulky, ze kterého se bude chtít Ostrava co nejrychleji odrazit směrem vzhůru.

Nejvíce branek a potažmo i nejvyšší počet kanadských bodů má na svém účtu Adam Červenka (7+2). Naopak nejlepší nahrávačem je jeho kolega s 8 kanadskými body Michal Holuša (2+6). Z obranných řad se na útočných ambicích nejčastěji podílí Milan Ovšák (3+3).
Nejvíce utkání odchytal v brance David Iláš s úspěšností přes 91%. O něco děravější obraně Poruby hovoří průměr obdržených branek, který se blíží k 3 obdrženým brankám na zápas. Vzorným zástupcem brankářské jedničky je především Tomáš Voškrda, který se mezi tyče postavil v 6 duelech.

Odehraná utkání v lize

Zatím zůstávají Ostravští za svými očekáváními. Klasický cíl v podobě play-off je momentálně v nedohlednu. Poruba ani po již zmíněných dlouhých sériích bez výher nic nevzdává a i nadále se bude prát o každý bod. Nadějně vypadalo poslední klání na ledě Benátek, kde vše dlouho směřovalo k dělbě bodů za bezbrankovou remízu. Štěstí se však přiklonilo na stranu domácích v 46. minutě, když se jim podařilo vsítit rozhodující branku zápasu. Negativní bilance Poruby tak pokračuje a podle očekávání všech fanoušků ostravského celku by se měla přerušit v domácím zápase s týmem z opačného konce republiky.

Vzájemná utkání

S cílem vycházet ze zabezpečené obrany a čekat na soupeřovo chyby přijela Ostrava na led Kadaně. S taktikou hostů na první pohled musela zacloumat hned 1. minuta klání, ve které se Severočeši ujali vedení. Poruba se nenechala zaskočit, držela se trpělivě vytyčeného cíle, kterého nakonec bez problému dosáhla. Po chybách kadaňské obrany se vývoj klání zcela otočil na 1:4. Domácí již pouze zareagovali snížením na konečných 2:4, což znamenalo pouze ztrátu domácích bodů.

Sestava z posledního utkání

Iláš - Holík, Palík, Ovšák, Vajda, Suchý, Vnenk, Buček, Tesařík - Urban, Holuša, Kolařík, Pavelek, Ivan, Červenka, Gelačák, Rehuš, Mocek, Janečka
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM