Medvědi hodlají v Kadani pořádně kousat

Jakub Coufal | 14.11.2008 | |

Medvědi hodlají v Kadani pořádně kousat

Střet tradičních soupeřů v bojích o play-off. Ani 2. vzájemný zápas s Berounem nebude znamenat výjimku. Oba celky se v tabulkovém srovnání liší pouze jedinou příčkou a jediným bodem. Kadaň tak bude mít jedinečnou šanci dostat se před svého soka v přímém souboji. Ačkoliv Severočeši zlomili kletbu domácích utkání, nečeká je vůbec lehká situace. Medvědi dostávají svému jménu a v posledních kolech s vervou vyceňují ostré drápy a zuby. Souboj tabulkových kolegů začíná v sobotu 15. listopadu od 17:00 v Kadani.

 

Aktuální stav kádru

Poměrně dobrá nálada panuje v posledních dnech v kutlochu Medvědů. Houževnatí chlupáči si v posledním ligovém kole poradili s Benátkami, kterým nedovolili vstřelit jedinou branku. Vychytanou nulu si připsal Altrichter. Postavení v tabulce by chtěli Berounští určitě do budoucna vylepšit. Momentálně se nacházejí na 12. místě o jediný bod před Kadaní. I proto bude vzájemný duel plný očekávání, zda se Severočeši posunou o kousek výše, či zda Medvědi navýší náskok.

Nejvíce bodů v kanadském bodování má na svém kontě Martin Tvrzník (4+6). V těsném závěsu ho následují s 9 body Ladislav Vlček (5+4) a Petr Šinágl (4+5). Nejúspěšnějším zástupcem obranných řad je pak David Mazanec (1+6).
Pozice jedničky v týmu Medvědů není zcela jasná. O post nejdůležitějšího muže celku se prakticky rovnoměrně dělí Martin Altrichter s Antonínem Štelmachem. První jmenovaný se do branky postavil v 11 zápasech s úspěšností přes 92%. Jeho kolega odchytal o 3 klání více, avšak s o něco horší statistikou úspěšnosti pod 91,5%. Co se týče průměru obdržených branek, vycházejí v porovnání oba borci skoro nastejno. V obou případech se statistický údaj drží nad 2,5 branky na zápas.

Odehraná utkání v lize

Beroun se zatím nijak neliší od týmů ze spodní části tabulky. Většina celků v této kategorii často střídá prohry s výhrami, čemuž se nevyhýbají ani Berounští. Přesto lze v posledních kolech pozorovat nárůst formy a zvyšující se dobré nálady týmu. Medvědi po domácí výhře nad Jihlavou dokázali urvat plný počet bodů rovněž v Třebíči. V Porubě se hrál sice vyrovnaný hokej, avšak tentokráte odešli bojovné šelmy z cizího ledu s prázdnou. Náladu si spravili v již zmíněném posledním střetnutí proti Benátkám, když hosty poslali domů s jasným výsledkem 4:0.

Vzájemná utkání

První měření sil v Berouně snad ani nemohlo vypadat jinak. Vyrovnaní soupeři preferující obdobný styl obranného hokeje způsobili, že byla v sídle Medvědů k vidění urputná bitva o každý metr ledu. Severočeši začali aktivněji, ale od poloviny zápasu přebírali iniciativu naopak domácí. Hanuljaka v prostřední části podržela dokonce nadvakrát konstrukce branky. Co domácí nestihli ve 2. třetině, napravili si v závěrečné dvacetiminutovce. V 43. minutě rozhodl o 3 bodech pro Beroun Kameš.

Sestava z posledního utkání

Altrichter (Štelmach) - Gudas, Hořava, Šmach, Mazanec, Nedvěd, Martinec, Tvrzník, Šinágl, Pavel, Eberle, Slížek, Novotný, Kupec, Kubica, Vlček, Kica, Křesťan, Stieler, Vaněček
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM