O jasném vítězství rozhodl drtivý nástup Chomutova

Jakub Coufal, Martin Gahler | 31.10.2008 | |

O jasném vítězství rozhodl drtivý nástup Chomutova

Jasný favorit nehodlal nic nechat náhodě a již od prvních minut ukazoval, kdo bude dnes na ledě pánem. O osudu derby rozhodla 1. třetina, ve které hosté nasázeli Kadani hned 5 branek. Domácí, očividně zaskočeni nástupem Chomutova, se nezmohli na jakýkoli zvrat a po celý zbytek utkání mysleli na závěrečnou sirénu. Oproti tomu si chomutovští hokejisté zbytek klání užívali, občas předváděli akce hodné exhibice. Konečný účet duelu se zastavil na poměru 3:7.

 
19.kolo, pátek 31.10.2008
Sportovní klub Kadaň - Piráti Chomutov  3:7  (0:5, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky:34. Balázs (Šíp), 54. Freiberg (Szakal, Zika), 57. Kajer (Pražák, Pospíšil) - 5. Tauš (Jeslínek, Bombic), 14. Míka (Skořepa, Gombár), 16. Bombic (Jeslínek, Višňák), 16. Domin (Toivonen, Višňák), 20. Fábry (Stehlík), 29. Míka (Skořepa, Toivonen), 34. Tauš (Charousek, Bombic). Rozhodčí: Lacina - Špingl, Arazimová. Vyloučení: 9:9, navíc Šíp (KAD) 10 minut za úder do oblasti hlavy a krku a OK za nesportovní chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 660. Střely na branku: 30:24. Průběh utkání: 0:7, 3:7.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (20. Štěrba) - Szakal, Boguský, Kolarz, Kramár, Mašek, Pospíšil, Kloz, Valský, Šíp, Balázs, Kadlec, Ton, kajer, Indra, Derfler, Chyba, Pražák, Freiberg, Zika, Zmeškal
Piráti Chomutov: Lundell (40. Cikánek) - Pulpán, Toivonen, Trefný, Všetečka, Višňák, Bombic, Chmelíř, Mazanec, Gombár, Skořepa, Míka, Mikšovic, Hlinka, Jíra, Tauš, Charousek, Jeslínek, Stehlík, Domin, Fábry

Komentář k zápasu

Chomutov v úvodu předvedl střeleckou přehlídku

Po klasickém zahřívání hráčů přišlo první vzrušení po střetu 2 hráčů, po kterém zůstal Hlinka delší dobu na ledě. V dalších minutách předvedla několik útočných akcí Kadaň, jmenovitě Balász zaměstnával aktivně Lundella. Chomutov odpověděl nápodobně a několikrát tvrdě vypálili od modré Trefný či Jíra.
Po chybě v rozehrávce domácích ujeli Chomutovští 2 na 1. Podél levé strany zavezl puk až k brance Tauš, který samostatně prostřelil Hanuljaka – 0:1. Asistenci na brance si připsal Jeslínek.
V následujícícm průběhu, i vlivem početní výhody hostů, měli zástupci KLH více ze hry. Hanuljak si na nedostatek práce rozhodně nemohl stěžovat. Často byl posledním mužem, který musel řešit kombinace a nepříjemné střely Chomutova. Kadaň se o srovnání pokusila až v 11. minutě, kdy také několikrát zahrozila v početní převaze. Nebezpečně vypadal zejména únik Šípa, který v těsné blízkosti nedokázal přehodit Lundella.
V čase 13:04 využili Chomutovští ukázkově přesilovku. Po několika přihrávkách vypálil z mezikruží Skořepa, který nedal Hanuljakovi žádnou šanci. Pohotovou přihrávku předvedl Toivonen0:2.
Čas 15:04 a dílo zkázy bylo dokonáno. Kadaň hrála s jedním mužem navíc v poli, propadla a z následného úniku trestal Bombic po přihrávce Jelínka – 0:3.
Kadaň očividně nestíhala ani ve 4 mužích a v čase 15:45 inkasovala znova. Chladnokrevně tentokrát zakončil Domin - 0:4.
Hokej se proměnil ve veřejné bruslení Kadaně a exhibici Chomutova, který v čase 19:45 předvedl další povedenou kombinační akci. Zpoza branky nahrával Stehlík a Fábry se nemýlil - 0:5. Rozdíl třídy ve skóre vydržel pochopitelně až do sirény.

Chomutov v poklidu, Kadaň se dočkala čestného gólu

Do prostřední části vstoupili Kadaňští s novou tváří v brance, ve které se představil Erik Šterba. Kadaň se zkraje sice pustila směrem k ohroženi Lundellovy svatyně, avšak poté se zase ujali iniciativy hosté. Šterba zejména ve 24. minutě přesvědčil, že je důstojnou náhradou kadaňské jedničky. Chomutov předváděl pohlednou kombinační hru doprovázenou řadou nebezpečných zakončení. Kadaň sice tu a tam také zahrozila, ale ve srovnání s Chomutovem působila jako starý, těžkopádně se pohybující medvěd.
V čase 28:34 přišlo další zvýšení ze strany modrobílých. Před brankou domácích se po přihrávce z rohu kluziště bleskově zorientoval Míka a z otočky zasunul pod betony – 0:6. Na gólu se podíleli také Gombár se Skořepou.
Čas 33:32 a další změna ve skóre. Šterba byl bezmocný na zakončení Charouska po přihrávce Bombice 0:7.
Bleskově přišla další změna. V čase 33:49 a čestný zásah Kadaně. Šíp se prosadil v bezprostřední blízkosti Lundellova území - 1:7.
Tempo hry nepatrně ožilo a Kadaňští po delší době opět několikrát zahrozili. Indra byl blízko korekci stavu, avšak Lundell byl pozorný. Do konce třetiny se hokejisté snažili spíše vyhýbat zraněním než aby předváděli svižný hokej. Také proto se již další červené světlo za brankou nerozsvítilo a do kabin se šlo za stavu 1:7.

Kadaň se v závěru alespoň na chvíli dostala do zápasu

Ani v poslední třetině neztratili Chomutovští nic ze svých útočných choutek a hned z kraje obstřelovali Štěrbovo výsostné území. V 43. minutě nebyl daleko od dalšího zásahu hostí Tauš, který se snažil prosadit tvrdou střelou z mezikruží. Další průběh třetiny ukazoval smíření obou celků s vývojem klání, žádný z týmů se netlačil do bezzubých útočných akcí. Obě střídačky se více soustředily na to, aby nedošlo k žádnému zranění. K vidění tak byl poklidný hokej doprovázený občasnými výpady na obou stranách.
V 50. minutě se o vzruch postaral kadaňský Šíp, jenž byl nespokojen s výrokem sudího, za což po opětovných protestech dostal osobní trest do konce utkání. V 51. minutě se hrálo ve 4 mužích na každé straně, což lépe vyhovovalo hostům. Domin se nečekaně zjevil před Štěrbou, ale střelou nad vyrážečku na domácího brankáře nevyzrál.
V čase 53:10 se po skrumáži před brankou nejrychleji zorientoval Freiberg. Asistenci si připsali Szakal a Zika – 2:7.
V čase 56:38 se konala další korekce stavu. Po kombinaci domácích vyšachoval obranu hostí Kajer, který pohodlně zakončoval do prázdné branky. Pohlednou akci s ním sehráli Pražák s Pospíšilem – 3:7.
V závěru zápasu ještě ujížděl úplně sám Valský, ale nedokázal přehodit ležící beton chomutovského gólmana. Chomutov si tak z Kadaně odvezl jasné vítězství 3:7.
Jakub Coufal

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (trenér Chomutov): Derby jsou vždycky ze začátku doprovázená nervozitou. Dalo se čekat, že Kadaň se na nás bude chtít vytáhnout. I ten koloběh hráčů, který zde funguje, naznačoval, že se Kadaňští budou chtít vyšvihnout a předvést. Jsem rád, že jsme toto utkání rozhodli brzo, vše se pak v klidu dohrálo. Také bych chtěl mužstvu poděkovat, že nepodcenili ani desetinu toho, co jsme si před zápasem říkali. Ke konci již bylo samozřejmě trochu vidět, že jsme zvolnili a těšili se na utkání s Ústím. Věřím, že jsme dnes přesvědčili fanoušky, aby přišli. Zároveň bych dnes ještě vyzdvihl výkon Šterby, který podle mě chytil Kadani dalších 10 branek.

Milan Černý (trenér Kadaň): Zápas byl rozhodnutý v 1. třetině, když nebudu pitvat i další naše chyby ve zbytku zápasu. Góly padaly po chybách, které byly do nebe volající. Minimálním pozitivem může být to, že vývoj hráče nesložil a mužstvo si vše odřelo až do konce. V tom vidím třeba nějakou devizu alespoň pro příští zápas. Dneska, i přes vývoj zápasu, bych určitě pochválil Davida Balásze, který byl podle mě dnes na naší straně nejlepší hráč na hřišti.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM