Beroun doufá v protržení střelecké smůly

Jakub Coufal | 30.09.2008 | |

Beroun doufá v protržení střelecké smůly

Souboj dvou sousedů v tabulce, kteří by se rádi pohybovali o několik příček výše. Tak lze charakterizovat duel mezi Kadaní a Berounem. Oba celky se v poslední době trápí s koncovkou, obrana v čele s brankáři funguje poměrně obstojně. Bude tedy zajímavé sledovat, komu se podaří dříve prorazit smůlu. Utkání s možným soupeřem v boji o play-off začíná v Berouně ve středu 1. října v 18:00.

 

Aktuální stav kádru

Podobný problém řeší v poslední době Medvědi stejně, jako jejich protihráči z Kadaně. Tým dokáže dobře bránit, ale je bezzubý v koncovce. Podle slov Martina Tvrzníka je potřeba prolomit střeleckou smůlu. Tým potřebuje vstřelit pár branek, aby se vzchopil. Zároveň berounský hráč očekává, že utkání s Kadaní nebude defenzivním duelem, naopak předpokládá svižný útočný hokej.

Co se týče bodovacích statistik, je Beroun opět velice podobný černožlutým hokejistům. Nejlepším střelcem je se 3 zásahy Balázs. Dvojice Křesťan a Vlček doplňují zmíněného borce také se 3 kanadskými body.
O post brankářské jedničky se zatím spravedlivě dělí Štelmach s Altrichtrem. Oba mají 90% úspěšnost, což dozajista svědčí o výborné kvalitě brankářského zázemí Berouna.

Cíl pro sezónu 2008/2009

Cíl je jasný. Odehrát sezónu lépe, než 2 předchozí. Medvědi určitě touží po play-off. Ačkoliv se jim vstup do ligy příliš nevyvedl, zůstávají zatím v klidu. Zlepšení by mělo dorazit ruku v ruce s trpělivostí.

Odehraná utkání v lize

Těžce se zvedali Berounští z ledu hned po 1. odehraném utkání. Domácí debakl 1:8 s Chomutovem huňáči dlouho nepamatují. Dokonce i trenér Vejvoda přiznal, že byl z výsledku patřičně šokovaný, že na takové příděly není zvyklý. Beroun se na první pohled dokázal rychle otřepat, neboť hned další zápas znamenal vítězství ve vrchlabské aréně. Poté již však přišla střelecká smůla, během níž dokázali Berounští zdolat pouze Třebíč na svém ledě. Medvědi tak doufají v návrat střeleckého štěstí na hokejky útočníků právě v duelu s Kadaní.

Vzájemná utkání

V sezóně 2007/2008 se Kadaň s Medvědy utkala hned čtyřikrát. Nutno dodat, že veskrze úspěšnějším celkem byly právě divoké šelmy. Severočeši se radovali pouze v jediném klání. Po divoké přestřelce na ledě soupeře si černožlutí hokejisté přivezli těsnou výhru 5:4.

Sestava z posledního utkání

Štelmach (Halmoši) - Kameš, Martinec, Malý, Mazanec, Šmach, Vaněček, Čížek - Tvrzník, Šinágl, Kica, Eberle, Slížek, Novotný, Kupec, Křesťan, Vlček, Balázs, Šaffer, Pavel, Hlusička.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM