Porážka na ledě nováčka z Chrudimi

Miroslav Lučan | 13.09.2008 | |



Ke druhému zápasu sezóny zajíždeli hráči A-týmu SK Kadaň na led nováčka 1.ligy HC Chrudim, kterou vede bývalý reprezentant Martin Hosták. Zápas začaly oba týmy opatrně, skóre otevřel exkadaňský Stanislav Stavenský. Na počátku druhé části přidali domácí druhý gól a se Severočechy to nevypadalo dobře. Kadaňští se poté zvedli, ale nedokázali využít ani jasné gólovky. Ve třetí třetině chrudimští zvýšili náskok, kadaňský Fink však dokázal rychle odpovědět a vrátil hosty do zápasu. Kadaňští nevyužili několik přesilovek, osm minut před koncem domácí právě v oslabení definitivně rozhodli o svém vítězství 4:1.

 
2.kolo, sobota 13.9.2008
HC Chrudim - Sportovní klub Kadaň  4:1  (1:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Stavenský (Šeda, Martinec) , 22. Pospíšil (Beránek) , 44. Semorád (Král) , 53. Vyskočil (Beránek) - 46. Fink (Derfler, Kolarz) Rozhodčí: Blecha, Rittich, T. Prchal Vyloučení: 6:6 Využití: 0:0 V oslabení: 1:0 Diváci: 570 Střely na branku: 33:33 Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1
HC Chrudim: Růžička – Toužimský, Kolář, Vyskočil, Kuncl, Suchý, Šafařík, Daňo, Fejgl – Stavenský, Martinec, Šeda – Semorád, Král, Žák – Zadina, Beránek, Pospíšil – Bláha, Zohorna, Bělohlávek.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak – Szakal, Višňák, Kolarz, Kloz, Boguský, Pospíšil, Mašek, Spitzer – Boušek, Šíp, Freiberg – Kadlec, Ton, Kajer – Derfler, Fink, Zika – Indra, Stehlík, Valský.

Komentář k zápasu

Chrudimští nastoupili do prvního domácího utkání s chutí a cílem získat tři body. Hned od začátku měli obrovský tlak, ze kterého ale branku nevytěžili. Poté zahrozili i hosté, když Jakub Valský po chybě domácí obrany uháněl na gólmana Růžičku, ale po skvělém obranném zákroku Vyskočila se k zakončení nedostal. Z následujícího protiútoku se poprvé radovali domácí, když po střele Jana Šedy se k puku dostal Stanislav Stavenský a do poloprázdné brány zavěsil - 1:0. Chrudimský tlak po vstřelené brance neustával, naopak. Do dalších střeleckých příležitostí se postupem hry dostávali Kuncl, Beránek a v té největší šanci se ocitl minutu před koncem první třetiny Martinec, když sám před Hanuljakem neuspěl.

Do druhé třetiny nastoupili domácí s obrovskou lehkostí a po minutě a půl se mohli radovat z druhého gólu. Po nádherné přihrávce ze strany od Pavla Beránka nastavil do dráhy puku hůl David Pospíšil a bezchybnou tečí překonal bezmocného gólmana - 2:0. Poté se začínali projevovat i hosté, ale jejich šance skvěle pochytal domácí gólman Martin Růžička. Ve 32. minutě dostala Kadaň příležitost zahrávat přesilovou hru 5 na 3, ale branku se jí vstřelit nepodařilo. Druhá třetina se už dohrála většinou ve středním pásmu a tak do třetí třetiny šli domácí s vedením o dvě branky.

Ze začátku třetí části se Chrudim zatáhla do obrany a čekala na chyby soupeře. A nemusela čekat dlouho. Po špatné rozehrávce Kadaně vybojovali chrudimští buly ve vlastním útočném pásmu. Následně po vyhraném vhazování vypálil od modré Jan Semorád a vstřelil další branku domácích - 3:0. Z rozdílu tří branek se Chrudimští neradovali dlouho. O necelé dvě minuty později na chrudimskou branku vystřelil Derfler a tenisovým způsobem tečoval puk za záda domácího gólmana Patrik Fink - 3:1. Poté jako by hosté chytili druhý dech, ale proti dalšímu sníženi byla chrudimská jednička Martin Růžička. V 52. minutě ve vlastním oslabení definitivně rozhodl o vítězi dnešního utkání Lukáš Vyskočil, když po vyhrané buly jeho ránu Hanuljak vyrazil pouze nad sebe a padající puk nakonec skončil za jeho zády - 4:1. Po této brance už se utkání pouze dohrávalo a fanoušci mohli začít oslavovat historicky první vítězství HC Chrudim v druhé nejvyšší soutěži.

Petr Dejnožka, Miroslav Lučan

Ohlasy trenérů

Jiří Zavoral, asistent trenéra HC Chrudim: Hráči plnili to, co jsme si řekli před zápasem. Nenechali jsme si utéct druhou třetinu jako v úvodním utkání. Pokud dál budeme pokračovat v tom, co jsme hráli dneska, budeme mít radost ze hry a i výsledky se dostaví.

Miroslav Novák, trenér HC Kadaň: První třetinu jsme nezačali dobře, měli jsme několik vyloučených hráčů, což nás stálo nemálo sil. Chrudim se brzo dostala do vedení. My jsme dostali dva góly hned po vhazování, což by se stávat nemělo. Do zápasu jsme se vrátili v poslední třetině gólem na tři jedna, Chrudim však dala poté gól ve vlastním oslabení, což asi zápas rozhodlo.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM