Zřejmě nejdůkladnější předsezónní prověrka sil Kadaně na obzoru

Míša Sládková | 27.08.2008 | |

Zřejmě nejdůkladnější předsezónní prověrka sil Kadaně na obzoru

Ve čtvrtek 28.8. se kadaňská válečná výprava pokusí dobýt Budvar arénu. Bitva je naplánována na 17:00. Z dosavadních soupeřů, jejichž úkolem bylo odhalit přetrvávající nedostatky černožlutého mužstva, je HC Mountfield rozhodně jedním z nejtěžších. České Budějovice si v rámci přípravy nevedou nijak špatně. Na svém kontě mají stále výher více než méně pozitivních výsledků.

 
Kadaň v rámci své letní přípravy chystá další výpravu za prověřením svých sil. Prověrka se očekává skutečně důkladná, jelikož hledat skulinky v sehranosti mužstva bude HC Mountfield. Stejně tak jako většina týmů českých lig i tým z Českých Budějovic před sezónou výrazně posílil svůj kádr. Do ledových soubojů vlétnou za Mountfield letos nově například Jakub Kovář, Lukáš Poživil, pověstmi opředený Radek Duda, Ivan Huml a Petr Macháček. Neméně známá je však také nová tvář, která z lavičky diriguje své svěřence. Ernest Bokroš jako nový kouč Budějovických bude stát před velkou mediální pozorností, zda naváže na své úspěchy v předešlých letech. Před kadaňskou hokejovou armádou tedy bude stát skutečně silný protivník.

HC Mountfield si zatím ve svém předsezónním prověřovacím období hájí ve výsledcích vesměs pozitivní bilanci. Z osmi odehraných utkání se extraligovému příslušníku podařilo čtyřikrát zvítězit, jednou remizovat s Norimberkem a třikrát prohrát.

Dopředu se nedá říci, zda fakt, že Kadaň se bude snažit vyzrát na soupeře před jeho domácími ochozy, je výhodou či nikoliv. Před vyznavači českobudějovického hokeje se totiž HC Mountfield představil v přípravě zatím jenom dvakrát. Poprvé se Znojmem v rámci Tipsport Cupu prohrál 1:2, ale v dalším klání proti Slavii zvítězili Budějovičtí 4:2.

Utkání HC Mountfield v přípravě (góly v režii Budějovic):


KVA : CEB 5:2 (Veselý, Kůrka)
CEB : ZNO 1:2 (Šimánek)
VRC : CEB 0:6 (Macháček, Poživil, Huml, Veselý, Sailer, Mertl)
CEB : SLA 4:2 (Mucha, Kotrla, Veselý, Duda z trestného střílení)
Drážďany : CEB 2:3 (Huml, Vak, Sailer)
Eisbaren : CEB 3:5 (Gulaš, Kuchejda, Duda, Poživil, Huml)
Norimberk: CEB 2:2 (Gulaš, Huml)
PLZ: CEB 5:2 (Gulaš, Duda)

Sestavy z posledního utkání:


HC Mountfield:
Kovář - Mucha, Gřegořek, Toman, Vydarený, Macháček, Sičák, L. Poživil, Frolo - M. Hudec, L. Květoň, Kuchejda - Gulaš, Vak, Kotrla - Duda, Huml, Sailer - Kůrka, Šimánek, Veselý.
SK Kadaň:
Hanuljak (Tichý) - Szakál, Lang, Spitzer, Kloz, Pospíšil, Boguský, Kocek - Boušek, Šíp, Freiberg, Kadlec, Ton, Kajer, Zika, Derfler, Fink, Valský, Rybecký, Indra, Stehlík.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM