V Olomouci rozhodla o výhře domácích jediná branka

Jakub Coufal | 19.12.2009 | |

V Olomouci rozhodla o výhře domácích jediná branka

K a d a ň - Hokejisté královského města absolvovali dalekou cestu s jasným cílem překvapit favorita a snažit se získat důležité body. Po bezbrankové 1. třetině přeřadila Olomouc na vyšší rychlostní stupeň a po několika výrazných šancích dokázala odkočit Kadani na rozdíl jedné branky. Severočeši zvýšili obrátky v poslední části, do posledních sekund se snažili o vyrovnání, přesto dnes útok vyšel zcela naprázdno. Severočeši si po výborném výkony Jariny a totálním vyhoření útočných řad přivážejí prohru 1:0.

 
32.kolo, sobota 19.12.2009
HC Olomouc - Sportovní klub Kadaň  1:0  (0:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 29. Ministr (Davídek, Černý). Rozhodčí: Hrubý - Podrazil, Kajínek. Vyloučení: . Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0.
HC Olomouc: Žigárdy (Sedlář), Ministr, Mikšan, Davídek, Černý, Brančík, Čuřík, Mikel, Ondrušek, Zbořil, Janáček, Vyrůbalík, Nedbálek, Tomajko, Korhoň, Venkrbec, Bartoň, Lhotský, Selingr, Staněk, Kucharczyk
Sportovní klub Kadaň: Jarina (Štěrba), Schmidt, Szakal, Brňák, Rutta, Zmeškal, Hlubuček, Hartmann, Kloz, Gombár, Charousek, Boušek, Balázs, Bauer, Polanský, Ton, Freiberg, Mužík, Malát, Šíp, Bursík

Komentář k zápasu

Kadaňská přesilovka zahajovala utkání, hned v úvodu si totiž Bartoň v čelním střetu u mantinelu vyšlápl na balázs a hlavní sudí jeho rutinní zákrok posoudil jako napadení. Kadaň v přesilovce příliš nezakombinovala, navíc 8 vteřin před návratem Bartoně podrazil Ministra Gombár. Ani olomoucká přesilovka však nenabídla žádnou mohutnou přestřelku, krom rány Nedbálka neměl Jarina žádnou práci. V 7.minutě se zablýsklo před Jarinou, mezi kruhy se objevil zcela osamocený Vyrůbalík, svou pumelici však opřel o zadní mantinel, v následné dorážce pak Selingrovi zabránili hostující beci. Mora získávala převahu, hrálo se více před Jarinou, hosté se nijak nerozpakovali vyhazovat kotouč jednoduše na icing. 13.minuta přinesla Kadani přesilovku, Černý narazil na mantinel Charouska a tak se hosté mohli po delším čase podívat před Žigárdyho. Žádné velké šance však nevykouzlili, spíše svou dvouminutovku strávili dobýváním olomouckého pásma. Nahradit si vše mohli v posledních dvou minutách, kdy naopak za držení pykal domácí Janáček. V přesilovce stačil poslat dvě velmi svižné rány na Žigárdyho od modré Brňák, olomoucký gólman nepříjemné projektily stačil vyrazit.

Úvod dějství druhého patřil hostům, svými šancemi zahřívali Žigárdyho Balázs a Ton. Ve 25.minutě vybojoval domácím přesilovku Čuřík, který si rychlým pohybem řekl o faul Brňáka. Jenže i tato přesilovka byla spíše hledáním ideálního rozestavení a jediná střela Lhotského byla pro Jarinu spíše lahůdkou než ohrožením. Mora však opět získala herní převahu a před kadaňskou brankou se začal prostor zahušťovat. Nakonec olomoucké obléhání Jarinovy brány skončilo vedoucím gólem.Po kombinaci Černého s Davídkem se puk dostal k Milanu Minsitrovi, který v ideální střelecké pozici nezaváhal – 1:0. Ve 32.minutě zesílil olomoucký tlak natolik, že se Jarina ocitnul v ohni střel. Rány Černého, Ministra i Vyrůbalíka stačil se štěstím pochytat, při pokusu Davídka mu pomohla horní tyč. O minutu později naskočili hosté v šesti a za hráčskou lavici musel na trestnou Bauer. Jenže Mora předvedla opět jednu ze svých nevydařených početních výhod, navíc Bartoňovi na modré nejprve ujel puk, pak i Boušek. Ten se řítil sám na Žigárdyho, ovšem svůj překvapivý výpad ukončil na betonech olomouckého gólmana. V pěti proti pěti ale Mora dokázala soupeře doslova drtit. Střelecký Verdunu v kadaňském pásmu však opanoval zcela jednoznačně Jarina, který předváděl zákroky na hranici magie. V závěru třetiny ještě fauloval Charousek, Mora však s přesilovkou opět naložila nevalně a prakticky hostujícího gólmana nechala oddechnout.

Kadaň na začátku poslední třetiny otevřela hru, nutila se více do útoku a tak se bojovalo především o střední pásmo. Ve 46.minutě přišla další možnost přesilovky pro Moru, za zdržování hry musel pykat Zmeškal. V početní výhodě konečně předvedli přesilovkovou kombinaci na jeden dotek Kucharczyk s Brančíkem, Jarina se se štěstím stačil proti doťuknutí olomouckého kapitána přesunout od jedné tyče k druhé. Hned po návratu hostí do plného počtu to byla právě Kadaň, která mohla roztáčet další přesilovkový kolotoč, za držení hole protihráči byl vykázán Nedbálek. A hosté se také do přesilovky řádně obuli. Tvrdé rány od modré, jejichž autory byli Kloz a Brňák, nadělaly olomouckému gólmanovi velké problémy. Hned po návratu Nedbálka musel trestnou lavici Mory zahřívat Ondrušek, který vyhodil puk mimo hrací plochu. Kadani se už přesilovka nevydařila, naopak, ke gólu měli blíže domácí, když Korhoň vybojoval kotouč a našel rozjetého Zbořila, který ovšem tváří v tvář Jarinovi selhal. Karta vyloučení se hned vzápětí obrátila, na trestnou za krosček musel Balázs, Olomoučtí sice soupeře uzamčeni, za dvě minuty ale Jarinu střelou nepočastovali. V 57.minutě musel vytasit pohotový zákrok Žigárdy, když na je bez přípravy vypálil Freiberg. Minutu a půl před poslední sirénou si hosté vzali oddechový čas na poradu a Jarina opustil svou bránu. Jenže hostům se ani v šesti nepodařilo dostat domácí pod tlak a tak zůstaly tři body na Hané.

Vladimír Pašek

Ohlasy trenérů

Jiří Rech (SK Kadaň: “My jsme přijeli s tím, že chceme urvat nějaký ten bodík. Což ale bez toho, že dáme gól, bohužel nejde. To byla alfa a omega celého zápasu. V první třetině jsme měli dvě velké šance, ve druhé nás domácí tedy hodně zmáčkli, ale i tak jsme měli jeden samostatný nájezd. Bohužel bez gólu. Podržel nás gólman Jarina, který nás drží už šestý či sedmý zápas.“


Petr Fiala ‚HC Olomouc): “Je pravda, že si soupeř šance vytvořil, my jich ale dnes měli více. Především ve druhé třetině jsme hosty přestříleli 14:3, tam šance byly obrovské. Vzhledem k tomu je naše vítězství hubené. Z naší strany je ale oproti minulému zápasu s Havířovem vidět zlepšení. I když jsme vedli jen o gól, tak poslední třetina už nebyla odehraná s takovým chaosem. Už v táboře to bylo malinko lepší, takže věříme, že mužstvo zase získá herní sebevědomí a že naše podání hry bude víc hokejovější. Naše slabina jsou přesilové hry, tak nejsme absolutně nebezpeční. I když je trénujeme, měníme a zapojujeme do nich víc lidí, žádná změna zatím nenastala. Budeme na tom dále pracovat.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM