Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet…

Katka Hodková, Martin Gahler | 24.08.2004 | |

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet…

Ještě deset minut před začátkem utkání mezi SK Kadaň a HC Klášterec nad Ohří nebylo jasné, zda se v husté mlze povalující se v celém areálu bude vůbec hrát. Mléčný opar se nakonec podařilo nepatrně rozehnat a regionální derby mezi první a druhou ligou mohlo s trochou nadsázky směle odstartovat. Hrací doba byla od začátku stanovena na 4 x 20 minut vzhledem k tomu, že oba celky do vzájemného klání nasadily více než 25 hráčů.

 
8.kolo, úterý 24.8.2004
Sportovní klub Kadaň - HC Klášterec nad Ohří  2:1  (0:1, 0:0, 1:0, 1:0)
Branky:47. Kašpar(Hubínek), 70. Znamenáček(Tvrzník) - 3. Jor(Nerad).
Vyloučení 3:5.
Využití 0:1.
V oslabení 0:0.
Sportovní klub Kadaň: Jež, Pospíšil - Pospíšil, Špelda, Štelcich, Hlavatý , Kameš, Vobořil, Urban - Znamenáček, Postl, Derfler, Polanský, Tvrdek, Hlušička, Kajer, Pelán, Jabrocký, Kreuzman, Žák, Polák, Tvrzník, Hubínek, Volráb, Kašpar.
HC Klášterec nad Ohří: Damašek, Polcar - Semecký, Kreuz, Nerad, Pokorný, Jager, Kučera, Rozsypal, Kotrouš - Práchneský, Jor, Nesládek, Řepík, Mošna, Babka, Suk, Soukup, Prštický, Krejza, Gunzel, Sadloň, Černý, Mudra, Kaše, Scherzl

Komentář k zápasu

První čtvrtina:
Jediné, co bylo v prvních vteřinách vidět, byla píšťalka hlavního rozhodčího. Ten již ve třetí minutě vyloučil za držení bránícího Michala Poláka a Kadaň se tím poprvé dostala do oslabení. Svou přesilovku Klášterec využil opravdu ukázkově. Po necelých sedmi vteřinách přečíslení se před Ježem doslova zjevil Martin Jor a za záda mu poslal kotouč zpracovaný Radkem Neradem. Mrtvý bod byl rychle prolomen a na světelné tabuli naskočil stav – 1:0 pro hosty. Další vývoj přílišné zvraty nepřinášel. Kotouč se před očima přihlížejících diváků pohyboval téměř neviditelně. Jen sami hráči tušili, kde se právě nachází. Šance obou celků byly ve ztížených podmínkách nepřehledné, přesto bylo vidět, že se nikomu ukončit utkání příliš nechce. Hra se každou vteřinou odehrávala na jiném místě a čas od času došlo i k přesně cílené přihrávce soupeři a to, když si ho dotyčný spletl se svým spoluhráčem. K přehlednosti nepřispíval ani fakt, že klášterecké tmavomodré dresy s oranžovými pruhy splývaly s kadaňskými žlutočernými. V 9. minutě se všichni hráči domácího celku shromáždili uprostřed kluziště a objížděním v kruhu se snažili vytvořit vzdušný vír, který by neprůhlednou clonu alespoň částečně rozptýlil. V desáté minutě byl z celku hostí vyloučen Aleš Semecký na dvě minuty za krosček. Kadaň však svou první přesilovku nedokázala zhodnotit, přestože se brankář hostí nacházel v nezáviděníhodné situaci, když puk vypálený od modré čáry zahlédl až na poslední chvíli. V 15. minutě se před Ježe znovu protlačil klášterecký hráč s číslem 10 Václav Pokorný a i když se snažil blufovat, kadaňskou jedničku na švestkách nenachytal. Na jeho akci vzápětí odpověděl domácí hráč taktéž s desítkou na zádech Martin Postl. Jeho střelu však bez problémů pokryl Pavel Damašek. Do konce první dvacetiminutovky si již nikdo ani neškrtl, a tak se prozatím mohl radovat ze svého jediného gólu Klášterec.

Druhá čtvrtina:
Jako mávnutím kouzelného proutku se za přestávku mlha rozplynula… Ale co čert nechtěl, během prvních minut hry se zcela nečekaně vrátila. Všechny útočné řady domácích se všemožně snažily překonat svého bývalého kolegu Pavla Damaška, ale každá slibnější šance krachovala právě na něm. Kadaň nakonec tak dlouho dotírala na obranu hostí, až najíždějícího Kamila Tvrdka musel ve 36. minutě nepěkným hákováním odstavit klášterecký Ivan Pokorný. 120 vteřin početní výhody však uplynulo jako voda, hosté hráli v plném počtu a Kadaň stále prohrávala. Přestože se každý v mlžném oparu jen obtížně orientoval, všimli si rozhodčí, že Klášterec má na ledě více hráčů, než povolují pravidla. Následující kadaňská přesilovka skončila se závěrečným hvizdem a s ní i naděje na vyrovnání.

Třetí čtvrtina:
V polovině hrací doby předal Petr Jež dohled nad kadaňskou svatyní Janu Pospíšilovi a sám zamířil na střídačku. Mlha si ale nadále trvala na svém a odmítala po jeho vzoru opustit hrací plochu. Rozhodčí proto nabádali hráče k opatrnosti a nepískali ani některé sporné zákroky, na které dobře nedohlédli. Ve 44. minutě však Jagerovo držení hole již nešlo přehlédnout. V dalších vteřinách měla Kadaň sice početní převahu, ale budila spíše dojem bránícího celku. Nečekaně se však dokázal utrhnout Lukáš Hubínek a v 47. minutě přesunul hru do útočné třetiny. Tam již jen postrčil kotouč Václavu Kašparovi a ten prostřelil Damaška nad pravým ramenem. Stav utkání se vyrovnal stejně, jako následující šance obou týmů. Pokus o útok postupně střídala odveta, ale ani zvýšené tempo nepřineslo kýžené ovoce. Damašek i Pospíšil byli na svých místech a za svá záda nikoho a nic nepustili. Po šedesáti minutách byl duel stále otevřen – 1:1.

Čtvrtá čtvrtina:
Časomíra notně pokročila, ale hráči nevypadali nikterak unaveně. Jako by právě v závěru chtěli předvést všechny své schopnosti. V 65. minutě Klášterec znovu skóroval, ale gól mu nebyl uznán pro posunutí branky. Naopak ukázkovou akcí se v 10. minutě blýskl Radek Znamenáček, když před Damaškem nadzvedl puk do pravého horního růžku a poslal Kadaň do vedení – 2:1. Do konce utkání se pak vyznamenal ještě jednou, když musel odejít na dvě minuty na trestnou lavici za držení. Ani přesilovka v posledních minutách hostím nepomohla a Kadaň se tak mohla radovat z těsného vítězství na domácím ledě 2:1.

Martin Gahler, Katka Hodková

Ohlasy trenérů

Alois Chlustina (trenér SK Kadaň): „Byl to zatím nejhorší zápas, jaký jsme hráli. Podřídili jsme se soupeři. Podcenili jsme slabého protivníka, a pak jsme horko těžko vyhráli o jedinou branku. Jinak byla velmi snížená viditelnost a špatná kvalita ledu.“

Jaroslav Krejza (hráč HC Klášterec nad Ohří): „Byla mlha. :-) Což nám dost zkomplikovalo utkání a tomu odpovídal i výsledek. Je vidět, že Kadaň je asi vážně nabruslenější než my. Byli jsme spokojení, že jsme dobře bránili přesilovky. Rozhodčí pískali taky v pohodě, ale diváků nic moc nebylo. Jinak bych chtěl pozdravit všechny fandy Klášterce a kadaňského hokeje. “
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM