Byl stanoven nový termín zápasu se Vsetínem

Redakce | 13.09.2021 | |

Byl stanoven nový termín zápasu se Vsetínem

K a d a ň – Trhači se domluvili společně se Vsetínem na náhradním termínu utkání, ke kterému Severočeši nakonec nedorazili kvůli chřipkovým příznakům. Po víkendu se již tým dává dohromady a trénuje ve vyšším počtu, než tomu bylo v den odjezdu na Valašsko.

 

Kadaňští v sobotu oznámili, že neodcestují k venkovnímu zápasu na led VHK ROBE Vsetín. Důvodem byla vysoká marodka, která se projevila chřipkovými příznaky. V následujících řádcích si můžete přečíst oficiální vyjádření vedoucího kadaňského A-týmu Daniela Karbuly: „Již den před utkáním, tedy v pátek, na sobě někteří hráči po tréninku pociťovali příznaky chřipkového onemocnění, jako jsou bolest hlavy a kloubů, malátnost a celkové oslabení organismu. Tyto hráče jsme pro jistotu poslali na testy ještě v daný den. Druhý den ráno nám na sraz před odjezdem do Vsetína přišlo devět zdravých hráčů bez jakýchkoliv problémů. Po zralé úvaze jsme usoudili, že na Valašsko odcestovat nemůžeme. Přes víkend jsme hráčům dali volno, aby nedocházelo k přímému styku a všichni ostatní případnou chřipku vyleželi.“

Po sobotním odložení zápasu se vedení klubu rozhodlo, že pošle i zbytek hráčů na preventivní otestování proti nákaze koronaviru. V pondělí se již tým sešel ve vyšším počtu a došlo na mírnější formu tréninku. „V pondělí, ačkoliv stále ne v plném počtu, se tým již sešel na ledě a lehce potrénoval. V tento den byli otestováni zbylí hráči, jelikož přes víkend nebyla možnost testování na onemocnění covid-19. Pokud budou zbylé testy negativní, tak nás ve středu čeká střetnutí s Porubou. V první řadě určitě nešlo o koronavirus, dle našich názorů se jednalo o chřipkové onemocnění, avšak momentálně je doba taková, jaká je, a proto každý, u koho se projeví takovéto příznaky, musí na testy. Naším cílem primárně bylo a je eliminovat dopad na ostatní hráče v případě prokázání nemoci covid-19, a to i soupeře, tak aby Chance liga mohla hladce běžet již od samého počátku. Proto nebylo jiné možnosti, než zápas odložit,“ sděluje Daniel Karbula.

Náhradní termín je tedy již znám. Oba kluby se dohodly na netradičním nedělním termínu. „Určitě jsme rádi, že jsme se se Vsetínem dohodli na náhradním termínu utkání. Klání se odehraje v neděli 19. září od 17 hodin,“ uzavírá vedoucí seniorského kádru.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM