Mikuláš Antonik: Bilance venkovních zápasů byla katastrofální

Ondřej Kubát | 07.03.2011 | |

Mikuláš Antonik: Bilance venkovních zápasů byla katastrofální

K a d a ň - Už v polovině února skončila hokejistům prvoligové Kadaně sezóna. V předkole play-off nestačili na rozjetý Havlíčkův Brod a nedokázali tak obhájit loňské skvělé osmé místo. Dvanáctá pozice v I. lize tak je mírným zklamáním. „Měli jsme za úkol dostat se do první osmičky, ale nepodařilo se nám to kvůli nezvládnutým venkovním zápasům,“ uvedl hlavní trenér Severočechů Mikuláš Antonik.

 

Pane Antoniku, před několika týdny vám skončila sezóna. Kdybyste ji měl s odstupem času zhodnotit, jak by to hodnocení vypadalo?
Určitě jsme od sezóny očekávali trochu více, než se nám nakonec podařilo uhrát. Hlavní příčinu vidím v tom, že se nám nepodařilo více bodovat ve venkovních zápasech. Myslím, že to byla alfa a omega celé sezóny. Doma jsme hráli velice dobře, patřili jsme k lepším týmům, bohužel bilance z venkovních utkání byla katastrofální, což byl hlavní důvod našeho konečného umístění. V průběhu celé sezóny jsme také měli spoustu zraněných hráčů, což také není zrovna ideální. Mnoho hráčů se proto v Kadani otočilo, a to také lepším výkonům nepřidá.

Loni jste skončili osmí, a to jste navíc mužstvo pozvedl z úplného dna tabulky. Byl tedy hlavní rozdíl mezi loňskou a letošní sezónou právě v nevydařených venkovních zápasech?
Stoprocentně. To rozhodlo. Pokud se nepletu, tak ve venkovních zápasech jsme byli nejhorší v celé soutěži. Ze začátku jsme venku nehráli až tak špatně, bohužel jsme většinou nějakým nešťastným gólem nebo chybou prohráli. V průběhu sezóny se prohry nakumulovaly, měli jsme psychický blok a nebyli jsme schopni se z toho vyškrábat.

Bylo problémem i to, že se vám těsně nepodařilo po základní části skončit do osmého místa, abyste si v nadstavbě zahráli v silnější skupině?
Samozřejmě. To je právě důsledek venkovních zápasů. Měli jsme za úkol dostat se do lepší osmičky, ale nepodařilo se nám to právě kvůli těm venkovním zápasům.

Potom jste vlastně v nadstavbě bojovali vůbec o účast v play-off. Postoupili jste až z dvanáctého místa. Ta nadstavba vám tedy asi také nevyšla úplně podle představ.
V závěru jsme měli takové hluché období, nepovedl se nám zápas v Písku, prohráli jsme tam 1:3, a to následně ovlivnilo i samotný závěr nadstavby. Proto jsme až do posledního zápasu vůbec bojovali o předkolo. Nezvládnutý a možná i trochu podceněný zápas v Písku se odrazil i v následujících duelech, byli jsme nervózní, ale nakonec to dopadlo dobře.

Dobře to dopadlo, do předkola jste se o bod dostali z dvanácté pozice. Jak byste zhodnotil následné předkolo play-off? Proti Havlíčkovu Brodu jste uhráli jen jeden zápas, na druhou stranu, Rebelové postoupili až do semifinále, takže to byl asi těžký soupeř.
Určitě to byl těžký soupeř. V prvním zápase jsme měli velkou šanci vyhrát, ale udělali jsme pár chyb a soupeř nám třikrát ujel do přečíslení, pak následovala nešťastná situace v prodloužení, takže Havlíčkův Brod vyhrál. Ve druhém zápase jsme byli bez šance, ten třetí domácí jsme zvládli. V posledním zápase jsme moc chtěli vyhrát, nastoupili jsme mohutně, chtěli jsme se vrátit do Brodu, chtěli jsme soupeře potrápit. Samozřejmě nám chyběli nějací zranění hráči, neproměnili jsme šance a Rebel dokázal trpělivou a důraznou hrou tu sérii ukončit.

Kteří hráči vás v sezóně nejvíce potěšili, kteří hokejisté z vašeho kádru byli klíčovými?
Nechtěl bych to takto jmenovitě hodnotit. Každý, kdo se podívá na kanadské bodování, vidí v popředí Václava Eiselta, Stanislava Mikšovice, Ladislava Bouška. Ale hráčů se u nás otočilo hodně, ti starší sice odvedli výbornou práci, trošku mě ale mrzelo, že se k nim více nepřidali mladí kluci. Osobně jsme si myslel, že by se mohli více prosadit, v tom jsem malinko zklamaný. Nicméně starší hráči vesměs odvedli velice slušnou práci.

Jak to vypadá s vámi? Máte ještě podepsanou smlouvu na další sezónu, nebo to bude teprve předmětem jednání?
Mám ještě smlouvu na další sezónu.

Jaký je další program týmu? Už víte, kdy začne letní příprava?
Chtěli bychom začít trénovat v závěru dubna. Kluci to měli náročné, takže dostali čas na odpočinek. Potom se budeme snažit připravit se co nejlépe na další sezónu.

FOTO: Dalibor Kachlík, skkadan.cz.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM