Kadaň o svém postupu do čtvrtfinále rozhodla vydařenou 3. třetinou

Jakub Coufal | 18.02.2010 | |

Kadaň o svém postupu do čtvrtfinále rozhodla vydařenou 3. třetinou

K a d a ň - Na severu Čech se hrálo 5. utkání osmifinále play-off. V zápase, který musel rozhodnout o postupujícím, byl k vidění vyrovnaný hokej s obrovským nasazením. Domácí se dočkali vedoucí branky, ale houževnatí hosté dokázali otočit. Severočeši se přesto nevzdali, dokázali srovnat a po famózním výkonu v poslední části nastříleli hned 3 branky. Táborští odjíždějí domů na dovolenou, Kadaň se raduje z postupu do čtvrtfinále po výhře 5:2 a v dalším kole si zahraje s Ústím.

 
5.kolo, čtvrtek 18.2.2010
Sportovní klub Kadaň - HC Tábor  5:2  (1:0, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 13. Balázs (Milotinský, Ťupa), 30. Freiberg (Ton, Mašek), 42. Schmidt (Szakal, Seman), 55. Schmidt (Szakal, Tsyganov), 57. Ťupa - 28. Šperger (Kocar, Kudrna), 28. Padělek (Kudrna, Havran) . Rozhodčí: Hrubý - Podrazil, Kajínek. Vyloučení: 9:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1280. Střely na branku: 33:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2.
Sportovní klub Kadaň: Štěrba - Schmidt, Szala, Zmeškal, Mašek, Hartmann, Ťupa, Rutta, Žižka, Seman, Derfler, Sikora, Ton, Freiberg, Mužík, Balázs, Milotinský, Rohan, Malát, Hofmeister, Tsyganov.
HC Tábor: Kovář - Kanov, Havran, Lukáč, Poživil, Kudrna, Zíb, Klement, Kostourek, Šperger, Kocar, Červený, Nedorost, Rob, Kuchejda, Hanzal, Padělek, Voříšek, Matušík, Mrkvička.

Komentář k zápasu

Kadaň se dostala do vedení v přesilovce

V začátku utkání oba celky prokázaly, že se již znají velice dobře a klasické oťukávání bylo pro dnes vynecháno. Po prvních zkušebních střelách Tábora se ke slovu dostali Kadaňští, už v 3. minutě mohl do nezakryté klece zakončovat Ton či Balázs, z dalšího útoku nebezpečně pálil z levého kruhu Malát. Na začátku 6. minuty byli Táborští v početní převaze blízko vedoucí branky, když Kocar pálil z prostoru před brankou nad.
V 8. minutě se mezi domácí obranu šikovně prosmýkl Kostourek, ale jeho individuální akce ztroskotala na betonu Štěrby. V polovině úvodního dějství se prezentoval na oplátku šikovnými kličkami a následnou střelou těsně vedle brankové čáry Seman. V 11. minutě unikl z rohu kluziště Balázs a při nebezpečném zakončení si vykoledoval faul. Po dlouhém sevření hostů v útočném pásmu a následné skrumáži před brankovištěm z ničeho nic vystřelil Seman, který trefil hruď Kováře. V čase 12:55 se Severočeši přesto dočkali. Ťupa přihrál Milotínskému, který vypálil od modré a k odraženému kotouči se dostal jako první Balázs, jenž si zásah do prázdné klece vychutnal – 1:0.
Kohouti se snažili brzo vyrovnat. Zvýšená aktivita jim přinesla tlak ve 14. minutě a následná přesilovka se později změnila na 1 minutu dokonce v dvojnásobnou. Po návratu hříšníka si největší šanci vytvořil unikající Freiberg, Tábor nebyl schopen nic kloudného vymyslet. V 19. minutě se snažili hosté kombinovat před Štěrbou, ale když nepřišla branka ani po úprku Milotínského, odcházelo se do kabin za stavu 1:0.

Tábor v přesilovkách otočil, Kadaň poté dokázala vyrovnat

Na začátku 2. dvacetiminutovky se hrálo na obou stranách ve 4, což svědčilo Freibergovi, který po okružní cestě kluzištěm vyzkoušel pozornost Kováře. Během 24. minuty sevřeli domácí hosty v obranném pásmu po dobu celé početní převahy. Ťupa, Seman a několik dalších domácích bylo velice blízko vstřelení branky. V 26. minutě vystihl chybnou rozehrávku Kohoutů Tsyganov, který byl při zakončení podražen. Následně se však nechali vyloučit i 2 domácí a Tábor měl možnost kombinace na volnějším kluzišti. V čase 27:04 hosté nabídnutou šanci bleskově využili. Šperger obdržel kotouč po přihrávkách Kocara s Kudrnou a pohotově propálil vše před sebou – 1:1.
V čase 27:47 se Táborští trefili také při hře 4 na 4. Havel přihrál Kudrnovi, který minul branku, ale k odraženému kotouči se dostal Padělek1:2.
Kadaň se nehodlala vzdát a v čase 29:21 se po akci domácích trefil Freiberg z mezikruží po asistenci Tona – 2:2.
Z dalšího útoku mohlo dojít k dalšímu zvratu v utkání, když Balázs promáchl před volnou částí svatyně Kováře. O minutu později pohrdli šancí Táborští nezužitkováním nájezdu 2 na 1. Hra měla v 2. třetině velký náboj, hrálo se hodně aktivně na obě strany. Kohouti se snažili strhnout vedení na jih Čech v přesilovce, ale Štěrba byl proti. Na začátku 35. minuty si Severočeši vytvořili delší tlak, ze kterého vzešla nebezpečná jedovka Rohana z mezikruží jen těsně mimo. Protože hosté nedokázali využít ani pozdější přesilovku a neujal se další únik Milotínského, byl stav po 2. části nerozhodný.

Domácí se po 3 brankách v poslední části radovali z postupu

Do poslední třetiny vstoupili domácí v převaze, protože při závaru v samém konci minulého dějství posunul úmyslně Haluza vlastní branku. V čase 41:05 domácí přesilovku využili. Po střele od modré, teči a následném došťouchnutí za brankovou čáru se radoval Schmidt3:2. Asistence byly připsány Szakalovi a Semanovi.
Po vstřelené brance ještě chvíli útočili domácí, pak však iniciativu převzali hosté. V 43. minutě trefil Kostourek ideálně lapačku Štěrby po střele švihem z prostoru mezi kruhy. Po odehraných 46 minutách dostali Severočeši možnost hrát téměř minutu 5 na 3. Z drtivého sevření a několika střel se nechytilo zhola nic, řada tak byla opět na Táboru, který musel předvádět své umění. V půlce třetiny byla na hokejkách hostů patrná vzrůstající nervozita, která byla doprovázena častými nepřesnostmi, ale také infarktovými momenty před Štěrbou.
Při dobývání domácích břehů se Tábor v 53. minutě dopustil špatného střídání a musel do 4. Necelou minutu před návratem hříšníka hostů putoval na lavici hanby další zástupce Jihočechů. Čas 54:14 se pro Kadaň dnes stal šťastným okamžikem. Po přihrávkách Tsyganova se Szakalem trefil od modré čáry víko Schmidt4:2.
Definitivní hřebík do rakve Tábora zasadil v čase 56:23 Ťupa, když nahozením od červené dokonale zaskočil Kováře – 5:2.
Hosté se snažili s jasným stavem ještě něco udělat, přesto jejich snaha vyšla vniveč. Kadaň tak mohla slavit postup do čtvrtfinále po výhře v 5. rozhodujícím duelu v poměru 5:2.

Jakub Coufal, Martin Gahler

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (trenér Kadaň): Dnes se hrál klasický rozhodující zápas série, o to víc byl vyhrocený. Hra měla tempo a důraz. Jsme rádi, že jsme dokázali vyhrát, protože si myslím, že Tábor má hodně zkušený tým. O to více jsme raději, že se nám podařilo postoupit.

Trenéři hostů odmítli zhodnotit utkání.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM