Kadaň vyhrála potřetí v řadě

Jakub Coufal | 11.11.2006 | |

Kadaň vyhrála potřetí v řadě

Kadaň vstupovala do utkání s těžkým cílem potvrdit cenné vítězství nad Ústím. Vstup do zápasu se jí nadmíru povedl, vždyť již v 2. mitě zásluhou Polanského vedla 1:0. V prostředním dějství doplatili Severočeši na nemoc letošní sezóny, gól do šatny. Vyrovnání Kadaň nepoložilo a hned v úvodu poslední části se opět ujala vedení díky pohotovému Metličkovi. Když stejný hráč přidal ještě třetí branku domácích, bylo o utkání rozhodnuto. Kadaň potřetí za sebou zvítězila, dnes poměrem 3:1.

 
21.kolo, sobota 11.11.2006
Sportovní klub Kadaň - Havlíčkův Brod  3:1  (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Polanský (Slipčenko), 43. Metlička (Stehlík, Chotaš), 52. Metlička (Stehlík, Hobl) - 40. Kukla (Žák, Jelínek) . Rozhodčí: Pešina - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 380. Střely na branku: 39:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Sportovní klub Kadaň: Slipčenko - Pospíšil, Pulpán, Spitzer, Kloz, Hlubuček, Hlavatý, Chotaš - Kepl, Stehlík, Metlička, Žák, Defler, Postl, Polanský, Pražák, Kajer, Krpenský, Hlusička, Hobl.
Havlíčkův Brod: Neruda - Kolář, Drtina, Šulc, Vašíček, Jelínek Aleš, Procházka, Kukla, Žák, Čermák, Fábry, Varga, Endál, Ondráček, Jelínek Petr, Hadrava, Kraučuk.

Komentář k zápasu

Nejhezčí akci 1. třetiny rozehrál Slipčenko

Kdo dnes nestihl přijít včas, litoval. Čas 1:44 a první branka domácích. Robert Slipčenko po svém zákroku bleskově rozehrál až k najíždějícímu Polanskému na modrou čáru. Ten, ač tísněn obráncem, ujel přes celé kluziště a střelou pod vyrážečku překonal Stanislava Nerudu, 1:0.
Kadaň, naladěna rychlým úspěchem, dělala svým pohybem v útočném pásmu velké problémy obraně hostí. Při vlastní přesilovce se blýskl šikovnou akcí Postl. Po kličce v pravém mezikruží vytvořil přečíslení 3 na 1, které v leže zneškodnil právě poslední obránce. Sotva se Rebelové vrátili do plného počtu, už se zas vylučovalo. Kadaň početní výhodu odehrála téměř celou před Nerudou, který držel naděje svého týmu seč mohl.
Na přelomu 10. minuty hráli přesilovku i hosté. Slipčenko se po několika nepříliš těžkých střelách dostával do zápasového tempa. Hned po naskočení domácího hráče ujela dvojice kadaňských útočníků. Šance zkrachovala na muži ve svatyni hostí. V 15. minutě po rozehrání utočného koncertu přihrával Hobl zpoza brány, Hlubuček z těsné blízkosti trefil pouze dobře postaveného Nerudu. Na začátku 17. minuty opět hrozili domácí. Spitzer střílenou příhrávkou poslal puk po zemi k brance, nikdo ze Severořechů nedokázal propasírovat puk za brankovou čáru.
V závěru třetiny dotírali delší dobu Rebelové. Severočeši tak měli co dělat, aby dokázali, že prokletí inkasovaného gólu do šatny se již zbavili. Ke smůle Havlíčkova Brodu zazněla dřív siréna než případné červené světlo.

Na závěr třetiny se hosté dočkali vyrovnání

V úvodu prostředního dějství se o první vzrušení postaral kadaňský Pospíšil. Ve snaze odvrátit útočnou snahu Rebelů inkasoval bolestivý zásah pukem do kotníku. V 25. minutě vybojoval u hrazení zástupce hostů Jelínek a nejkratší cestou si to šinul k brance. Slipčenko měl betony na správném místě. V půlce 26. minuty se Kadani vyskytla možnost dvojnásobné početní výhody. Svou nepřesností se o ní sama připravila. Jediná nebezpečná šance přišla již po návratu hráče Rebelů. Puk při skrumáži před Nerudovou brankou letěl nad horní tyčkou o několik decimetrů výše, než bylo potřeba ke změně skóre. V 29. minutě ujel podél levého hrazení Hobl. Po střele se puk odrazil od betonu ochránce svatyně hostů přímo k jednomu z volných domácích hráčů. Na nepřesnou střelu stačil Neruda včas zareagovat.
Během jedné z přesilovek Severočechů, konkrétně v 34. minutě se nemohli domácí dlouho prosadit, až při střídání projel přes půlku kluziště obránce Pulpán. Puk skončil v Nerudově lapačce. Necelých 5 minut před druhým klaksonem hráli přesilovku hokejisté Havlíčkova Brodu. Vyrovnání bylo na spadnutí hned v úvodu výhody, tak i po jejím skončení, kdy zněla dokonce tyč Slipčenkovy branky. Zvýšený nápor hostů v konci třetiny zastavovali Severočeši jen za cenu faulů.
V čase 39:13, sekundu po návratu kadaňského hráče z trestné lavice, se hostům povedlo to, co v 1. dějství nedokázali. Po rozebrání obrany vyrovnával Kukla na 1:1. Asistovali mu Žák s Jelínkem. Kadaň jakoby si opět rozpomněla na branky do šatny, které ji často provázejí.

Nejhezčí akce utkání předvedl Metlička

Kadaň na vyrovnání rychle zareagovala. Po několika akcích v útočném pásmu vypálil v čase 42:05 z levého mezikruží nechytatelnou dělovku Metlička. Puk se sice odrazil pouze od tyčky, ale přímo do zad Nerudy a od něj již skutečně za brankovou čáru. K pohlednému biliáru pomohli přihrávkami Stehlík s Chotašem, 2:1.
V 48. minutě vybojoval svým napadáním puk Hobl, přihrál Metličkovi, jenž nezakončil úplně nejpřesněji. Hned z následujícího střídání hrozili opět Severočeši. Několik střel domácích hokejistů znamenalo pro Nerudu nejvyšší stupeň pohotovosti. V 51. minutě si na opačném konci hrací plochy vysloužil skandování kadaňských fanoušků Slipčenko, když zneškodnil nebezpečnou akci hostů.
V čase 52:24 se měnilo skóre. Stehlík si na obranné modré zkušeně počkal na najíždějícího Metličku, který po obdržení puku ujížděl zcela sám na Nerudu. Dostatek času využil k pohlednému blafáku. Gólman hostí se na ledě natáhl jak široký tak dlouhý, přesto Metlička zakončoval na 3:1do zcela prázdné branky.
Kadaň po zvýšení náskoku hrála v poklidu, hosty do tlaku téměř nepouštěla. Potlesk fanoušků přišel po vyhlášení nejlepšího hráče utkání. Za hosty jím byl Kukla, za domácí dnes Metlička. Když si na poslední 2 minuty třetiny šel sednout na trestnou lavici Rebel Vašíček, bylo o klání rozhodnuto, konečný stav 3:1.

Jakub Coufal

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (trenér Havlíčkův Brod): Dnes jsme utkání nezačali dobře. Ačkoliv jsem na to hráče upozorňoval, přesto se Kadaň dostala po necelých 2 minutách do laciného vedení. Celou 1. třetinu nám chyběl pohyb a nasazení, které jsme si před zápasem předsevzali. Tempo se nám podařilo zvýšit až ve 2. třetině, což vygradovalo v jejím závěru, který patřil nám. Podařilo se nám vyrovnat. Bohužel začátek 3. třetiny byl jako přes kopírák úvod zápasu, domácí nám doskočili na 2:1. Poté ještě přišla chyba našeho hráče a zvýšení na 3:1, čímž bylo rozhodnuto.

Jindřich Setikovský (trenér Kadaň): Dnes to bylo vydřené vítězství, ale tak nějak jsme to samozřejmě čekali. Po jasném zápase se většinou nedaří, o to víc jsme rádi, že se to povedlo. Hráči si museli hrábnout na dno sil. Nakonec jsme 3 body vybojovali, podle mě zaslouženě, větší část zápasu jsme byli lepší.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM