První domácí zápas s Mladou Boleslaví vítěze nenašel

Jakub Coufal, Martin Gahler | 01.08.2006 | |

První domácí zápas s Mladou Boleslaví vítěze nenašel

Prvního srpna nastoupili kadaňští hokejisté ke svému prvnímu přípravnému zápasu. Mlha nad ledovou plochou byla rozehnána již po necelé půlminutě od úvodního buly. Petr Derfler poslal domácí do bleskového vedení, na které boleslavští stihli do konce první dvacetiminutovky odpovědět vyrovnáním Krupky. Po zbytek duelu se hrál sice otevřený hokej, avšak bez brankového vyjádření. Utkání chtě nechtě skončilo nerozhodně 1:1.

 
1.kolo, úterý 1.8.2006
Sportovní klub Kadaň - BK Mladá Boleslav  1:1  (1:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Derfler (Postl) - 18. Krupka M. (Drábek). Rozhodčí: Zubzanda. Vyloučení: 11:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 151. Průběh utkání: 1:0, 1:1.
Sportovní klub Kadaň: Hübl - Lučka, Kaltenböck, Plaček, Hlubuček, Pospíšil, Gajda, Hlavatý, Pšenka, Žák, Derfler, Postl, Metlička, Pražák, Polanský, Stavenský, Hlusička, Kreuzman, Diviš, Gasparik, Závada.
BK Mladá Boleslav: Šindelář - Jindra, Všetečka, Gengel, Sýkora, Ondrejec, Drábek, Maršík, Gombár, Fadrný, Kadeřábek, Kolda, Štrach, Krupka M., Koláček, Krupka L., Majeský, Beck, Gajovský, Kocák.

Komentář k zápasu

Kadaň tradiční vzájemné oťukávání soupeřů nedopustila

Kdo přišel na kadaňský zimní stadion o něco déle, musel litovat. Po pětadvaceti sekundách svítilo brankové světlo. Domácí Derfler nedal po nájezdu z levého mezikruží hostující brankářské jedničce Šindelářovi šanci střelou k pravé tyčce.

Kadaňští se museli posléze bránit ve čtyřech, ale po skončení trestu již byli opět mnohem častěji ve svém útočném pásmu. Nebezpečnou vizitku do betonu gólmana Boleslavi vyslal Stavenský. V 8. minutě si hokejisté vyzkoušeli netradiční hru čtyř proti čtyřem. Jedinou výraznou, i když nevyužitou, šanci si vytvořil tým z města automobilů. Běžela 12. minuta, během níž mohla padnout branka na každé straně. Nejdříve měla napilno kadaňská obrana po drobném zaváhání Hübla, o chvíli později byla situace opačná. Dvě třináctky v čase 13:13 přinesly smůlu Boleslavi v podobě vyloučení Gombára. Více šancí si však paradoxně vytvořili právě hosté.

V závěru třetiny se Boleslav snažila aktivní hrou vyrovnat. Svým pohybem si hostující hráči vynutili přesilovku pět na tři. V čase 17:47 byl Hübl i přes předchozí vynikající zákrok pokořen. Po dorážce na se radoval Krupka. Stav 1:1 si hokejisté odnesli do kabin.

Skóre se ve 2. dějství neměnilo

Do prostřední třetiny vstoupili aktivněji hosté, avšak vážnějších šancí se dočkali až kadaňští příznivci při vlastní přesilovce. Další minuty žádné výrazné vzrušení nepřinesly. Hráči jakoby se začali oťukávat a vzájemně poznávat až v úvodu druhého dějství. Teprve v 30. minutě opět stadion trochu ožil. Po prudké střele boleslavského Gombára musel pohotově odvracet Hübl. I nadále musela zůstat kadaňská obrana v pohotovosti, obzvláště když museli domácí hrát opětovaně ve čtyřech. Několik prudších střel si svůj cíl za brankovou čarou nenašlo.

I přes snahu obou táborů přeci jen vítězila nesehranost hokejistů. Nadějný nájezd Boleslavi tří na jednoho skončil kdesi v rohu kluziště, naopak na druhé straně sklouzl puk před finální střelou Pšenkovi. Díky výše popsaným faktům a horší kvalitě ledu zůstal po 2. třetině stav nezměněn.

Tvrdé zákroky jediným vzrušením poslední třetiny

První vážný závar v poslední části si vybojovali boleslavští. Po nebezpečné střele ještě nebezpečněji dorážel Koláček, avšak marně. Oživit občas nepříliš pohlednou hru se snažil i pan rozhodčí. Téměř neustále nabízel hráčům možnost vyzkoušet si přesilovku či oslabení. Ani to však ke kýženým gólům nevedlo. Potlesk publika přinesla 47. minuta. Nejprve kadaňští ujeli ve dvou na jednoho, na druhé straně zas Sýkora a Fadrný nevyužili chvíli po sobě svá samostatná sóla.

Deset minut před koncem začala hra viditelně přitvrzovat. Přeci jen šlo hokejistům o čest a vítězství, než o pouhý výsledek přípravy. Několik hráčů muselo v závěru opustit ledovou plochu díky použití poměrně hrubších a tvrdších zákroků. Tvrdá hra zastínila po zbytek klání veškeré útočné snahy hráčů, a tak utkání dospělo do konečného stavu 1:1 po šedesáti minutách.

Jakub Coufal, Martin Gahler

Ohlasy trenérů

Jan Neliba (trenér Mladá Boleslav):

Dneska to byl pro obě mužstva docela svižný hokej na to, že se jednalo o první zápas. Hrálo se s nasazením, což se mi líbilo. V utkání jsme si vypracovali dost brankových šancí, ale nic nedali. Zde máme co vylepšovat. Na hráčích byla trochu vidět únava z náročných tréninků, ale přístup byl dobrý z obou stran. V tomto ohledu splnilo utkání má očekávání.

Jindřich Setikovský (trenér SK Kadaň):

Na obou mužstvech bylo samozřejmě vidět, že je teprve začátek sezóny. Na hráčích se podepsala únava z tréninků. Mladá Boleslav patří k favoritům ligy a jak je vidět, vyrovnaný hokej je možno hrát s kýmkoliv. Dostali jsme branku ve třech, sami dali při hře pět na pět. Boleslav nás sice dostávala v přesilovkách pod tlak, výborně nám ale zachytal Hübl.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM