„Cítím se jako mladý kluk,“ pronesl Jakub Trefný

David Panuška | 29.01.2018 | |

„Cítím se jako mladý kluk,“ pronesl Jakub Trefný

K a d a ň - Kadaňští hokejisté na domácím ledě s Havířovem prohráli 2:4, pozitivem utkání může být bodový příděl Jakuba Trefného, který se na výhře podílel jednou brankou a jednou asistencí. Poprvé v seniorské kariéře se mu navíc povedlo zaznamenat šest branek během základní části.

 

Trhači přivítali poslední lednové pondělí na svém ledě daleký Havířov, nad kterým vedli již 2:0, náskok ovšem neudrželi a nakonec prohráli 2:4. „Je to škoda, takový výsledek bychom prostě měli udržet. Vedli jsme 2:0, měli jsme šance, dali jsme branky. Je to škoda,“ hodnotil utkání nejzkušenější Trhač v sestavě, obránce Jakub Trefný.

„Přestali jsme aktivně bruslit, a to byla veškerá příčina obratu. Havířov lehce přitlačil a ono se to poté špatně dohání,“ naznačoval šestatřicetiletý bek příčinu obratu.

Vyrovnávací branku Trhači dostali v závěru druhé periody, podle kadaňského kapitána to ale rozhodující moment nebyl. „Nemyslím si, že to hrálo nějakou zásadní roli. Spíše je škoda, že my jsme nevyužili svoje šance, především ty v přesilovce. Netrefili jsme například prázdnou bránu,“ litoval.

Na domácím ledě Trhači o moc branek neprohrávají, na venkovních kluzištích ale Kadaňští inkasují branek více. Proč tomu tak je? „Nakupí se chyby a soupeři nás dokáží trestat,“ tušil brzy sedmatřicátník Trefný. „Určitě hraje roli, že máme tým plný mladých kluků. Oni se potřebují vyhrát,“ dodal sympatický bek.

Poprvé v kariéře se Jakubu Trefnému povedlo dát mezi dospělými v základní části jedné sezóny šest branek, osobně nadšení neskrýval. „Já už jsem si říkal, že snad ten šestý gól nikdy nedám a zastavím se zase na pětce. Ale naštěstí se tak nestalo a padlo to tam. Už jsem si myslel, že jsem to zakřikl,“ popisoval svůj milník odchovanec hokeje v Lounech.

Přitom to vypadalo, že jeho šestý zásah v sezóně nebylo tak těžké přidat... „Zas tak jednoduché to nebylo. Brankář mi tam šel betonem, tak jsem si říkal, že to musím zvednout. Naštěstí jsem to parádně dloubnul. Zkasíruju se tím, že klukům udělám svačinku,“ pronášel s úsměvem na rtech autor jedné extraligové trefy.

Jeho gólový účet se mohl zastavit na čísle dvě, podruhé to ale obránci, jenž útočí na tisíc startů v první lize, nevyšlo. „Brankář v rozkleku vyrazil ramenem. Kdyby se mi to povedlo dát více do strany, tak by to byl také gól,“ popisoval svou gólovku.

Necelý měsíc zbývá Kadani do konce sezóny, zažil někdy Jakub Trefný tak brzký konec ročníku? „Zažil jsem ho, ale to už je hodně dávno. Bude tam nějaký odpočinek, nějací kluci půjdou do Chomutova, takže se to celkem rozprchne,“ vzpomíná šestatřicetiletý obránce a autor letošních dvaceti kanadských bodů.

A jak to bude s Jakubem Trefným dále? Chystá se atakovat metu tisíce zápasů ve druhé nejvyšší soutěži? „Pokud to dovolí zdraví, tak by to bylo určitě super. Zatím se cítím jako mladý kluk, mládnu tady se spoluhráči,“ zavtipkoval na závěr.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM