Darek Hejcman: „Jsme mladí, musíme bruslit.“

Kateřina Kundertová, Richard Wagner | 27.01.2018 | |

Darek Hejcman: „Jsme mladí, musíme bruslit.“

K a d a ň - Trhači odehráli 43. kolo WSM Ligy v pražském Edenu, kde narazili na Slavii. V předchozím vzájemném duelu se Kadaňským podařilo získat dva body za výhru v prodloužení, na což ale nenavázali, protože k jedinému střelci Darku Hejcmanovi se nikdo nepřidal. Třiadvacetiletý útočník strávil na ledě třetí nejmenší porci minut, přesto si připsal tři střely, z kterých jedna byla úspěšná.

 

Na začátku zápasu vystřelil domácím vedení Martin Ondráček, na kterého Trhači ještě zareagovali, ale poté už se jim to nepovedlo. „Myslím, že jsme první třetinu hráli dobře krom dvou chyb, které soupeř potrestal. Vypadalo to s námi dobře,“ uvedl. Vyrovnávací branku si připsal Darek Hejcman, jehož rána z levého kruhu se zastavila až o síť v slávistické brance. „Kuba Trefný vyvážel puk z obranné třetiny a krásně mě našel na druhé modré. Já jsem hru zatáhl a vystřelil jsem na lapačku,“ popsal dvojnásobný juniorský šampion.

V předchozím vzájemném zápase Kadaň držela se Slavií krok a dovedla ho do prodloužení, ve kterém vystřelil bonusový bod Jakub Trefný. „Kdybychom si nevěřili, tak do Prahy raději ani nejedeme. Chtěli jsme sahat po bodech, po první třetině to vypadalo fajn, ale nepodařilo se,“ povzdychl si. Nakonec se počet inkasovaných gólů vyšplhal až na číslo sedm. „Nevím, co k tomu říct,“ marně hledal vhodná slova.

Od druhé třetiny už skóroval pouze domácí celek, který si také pomohl jedním gólem v početní výhodě. „Přestali jsme hrát, srážet se a bruslit. Přišlo pár oslabení,“ nacházel Darek Hejcman důvody zhoršeného výkonu od druhé části.

Kadaň je téměř beznadějně na posledním místě, kde ztrácí sedm bodů na předposlední Benátky nad Jizerou. „Potřebovali jsem vyhrát, nic jiného. Potřebujeme sbírat body, ale to musíme hrát jinak,“ uvědomoval si. „Jsme mladý tým, takže musíme bruslit a srážet se. Nemůžeme hrát chytře, protože tu jsou zkušení hráči, kteří to na puku umí. My tolik zkušeností nemáme, takže musíme bruslit a dávat góly ze šancí, které máme. To bude cesta k úspěchu,“ řekl jasně.

Kde by našel zlepšené momenty hry, má stálý hráč kádru jasno. „Hledal bych je v první třetině. Hráli jsem dobře, napadali jsem a dostávali soupeře pod tlak, takže i on dělal chyby. Musíme takhle pokračovat a nenechat soupeře utéct do náskoku,“ věděl.

DAREK HEJCMAN Z POHLEDU ČÍSEL

    2017/2018: 42 Z – 19 (8+11) – 32 tr. minut – účast na ledě -23 (+14, -37)

    VE WSM: 172 Z – 85 (39+46) – 128 tr. minut – účast na ledě -4 (+92, -96)

Hned po jednom extraligovém kole bude druhá nejvyšší soutěž v pondělí pokračovat a svěřenci Miroslava Buchala s Petrem Klímou přivítají na vlastním ledě Havířov. „Něco si k zápasu řekneme, podíváme se na nějaké záběry, ale musíme na to přestat myslet a soustředit se na další zápas,“ přiblížil chomutovský odchovanec.

V minulé sezóně se Darek Hejcman podíval na jeden zápas také do extraligy, kde ale větší šanci nedostal, takže osobní cíle si dává do stejné roviny jako týmové v dresu Trhačů. „Doufám, že mi přibudou nějaké body. Musíme hrát jako tým, když tak budeme hrát, přijdou týmové body a pak i kanadské. Doufám, že ještě nějaké výhry přidáme,“ uzavřel Darek Hejcman.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM