Navážou Trhači v Litoměřicích na poslední výhru?

Sabina Nováková | 07.01.2018 | |

Navážou Trhači v Litoměřicích na poslední výhru?

K a d a ň – Trhače čeká v rámci dohrávky 29. kola WSM Ligy střet s Litoměřicemi. Kadaňští mají za sebou po dlouhé době výhru na domácí půdě proti Třebíči a na straně Stadionu je tomu také tak. Tomu se po devíti ztracených utkáních podařilo porazit HC Benátky nad Jizerou. Souboj započne v pondělí 8. ledna od 18 hodin v litoměřické Kalich Areně.

 
LITOMĚŘICE vs. KADAŇ
11. místo
47 bodů
POZICE14. místo
20 bodů
85:111SKÓRE74:148
V – VP – PP – P
12 – 3 – 5 – 16
BILANCE V – VP – PP – P
5 – 2 – 1 – 28
9,73 % – 83,33 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ 15,29 % – 77,30 %
553 tr. minutTRESTNÉ MINUTY476 tr. minut

DLOUHÉ ČEKÁNÍ NA VÍTĚZSTVÍ

Aktuálně jedenácté Litoměřice mají za sebou dlouhé trápení. Dlouhých devět zápasů nevyzrály na soupeře a prohrály v osmi případech z devíti v základní hrací době. Poslední výhru před neúspěšnou šňůru zaznamenaly 25. listopadu proti Havířovu, který porazily vysoko 4:1. První pád přišel doma proti Vsetínu, kde bylo k vidění hned několik branek. Soupeř ale Stadion přestřílel 6:3. Následovala série šesti venkovních zápasů v řadě. Nejprve Severočeši vyjeli do Českých Budějovic, kde nezvládli utkání za stavu 1:3, následně putovali do Prostějova. I tady padli 1:3. A do se stejný výsledek zrodil i ve Frýdku-Místku. V Třebíči bylo rozhodnuto už ve druhé třetině a třetí perioda zůstala neměnná, a tak se Litoměřičtí vraceli znovu jako poražení – 2:4. Další ze soubojů se odehrál v nedalekém Ústí nad Labem, kde Stadion prohrál jasným poměrem 1:4. Klání v Karlových Varech bylo vyrovnané, a tak se protáhlo až do prodloužení, kde byli lepším týmem právě domácí a zvítězili 2:1. Hořkou a jednoznačnou porážku Litoměřice předvedly před domácím publikem proti Kladnu, když inkasovaly osm branek a samy vsítily pouze jednu – 1:8. Poslední ze smolných střetů se odehrál v Přerově a i zde vysoko prohrály 3:8.

ZPĚTNÝ POHLED NA SPOLEČNÉ ZÁPASY

Kadaňské čeká třetí ze střetů. Dva již mají za sebou a oba vyzněly lépe právě pro Stadion. Nejprve zvítězil 6:3 na domácím kluzišti, kde byla k vidění vyrovnaná první perioda. Skóre otevřel Vojtěch Komárek a jedenáct vteřin před koncem první části odpověděl Robert Černý. Litoměřice si v druhé třetině vytvořily dvoubrankový náskok v obou případech zásluhou Matěje Chalupy a třetí dvacetiminutovka přinesla hned pět branek. Na 4:1 zvýšil odskok Jan Veselý. Slova se poté ujal obránce Jakub Trefný a snížil na 2:4. Znovu se prosadili domácí a hned dvakrát. Nejprve Jaroslav Šimeček a po něm znovu Jan Veselý. Jako poslední skóroval Trhač Patrik Kadeřávek, který snížil stav zápasu na konečných 3:6.

Druhý střet se odehrál na zimním stadióně v Kadani a jednalo se o těsnější výsledek. Stadion si vytvořil dvougólový náskok hned v první třetině díky trefám Denise Kusého a Matyáše Kantnera. Trhačům se povedlo prosadit až v periodě následující, ve které dvakrát po sobě přesně mířil Jan Müller a srovnal skóre zápasu. Z druhé strany se ozval podruhé Denis Kusý a opět poslal Litoměřice do vedení. Proti tomu byl Vojtěch Krejčiřík a znovu srovnal, tentokrát na 3:3. Poslední zásah si připsal znovu Denis Kusý, který zkompletoval hattrick a zařídil výhru svého týmu 4:3.

LITOMĚŘICE PROLOMILY SÉRII PORÁŽEK

V rámci víkendového kola přivítaly Litoměřice soupeře z Benátek nad Jizerou. V zápase bylo k vidění hned několik gólů. První z nich padl v deváté minutě úvodní části a postaral se o něj Josef Stříbrný. V téže minutě si připsal druhý gól Stadionu Aleš Pavlas – 2:0. V závěru třetiny stačili Benátečtí snížit odskok soupeře zásluhou Josefa Mikysky. Třicátá minuta také přinesla dvě branky. Obě šly na konto Litoměřic a postarali se o ně Jan Veselý s Vítězslavem Bílkem. Litoměřice tak vedly již 4:1. V závěru se stačil prosadit Tomáš Hanousek, který se radoval i v následující periodě. V pětačtyřicáté minutě se stal znovu střelcem, a snížil tak na 4:3. O stav 5:3 se postaral litoměřický Ondřej Machala a malou naději vykřesal Dominik Hrníčko v osmapadesáté minutě – 5:4.

    Poslední sestava HC Stadion Litoměřice:

    Wolf – Gaspar, Pavlas, Smetana, L. Chalupa, Jebavý, Málek – Pilař, Václavek, Toman – Kadlec, Miškář, Bílek – Kantner, Hanták, Stříbrný – Kusý, Veselý, Machala.

VZPRUHA PRO TRHAČE

Trhači si po prohře ve Vsetíně napravili chuť ve víkendovém zápase s Třebíčí. Nutno podotknout, že šlo o velmi vyrovnané klání. Hned ve třetí minutě poslal černožluté do vedení Šimon Szathmáry střelou od modré čáry. Neuběhlo ani půl minuty a hosté se radovali zásluhou Lukáše Patáka. Dvanáctá minuta znovu patřila Kadaňským, když Darek Hejcman proměnil šanci a poslal svůj tým znovu do vedení – 2:1. Na dvoubrankový odskok navýšil skóre Jaroslav Kůs, jenž dal gól hned dvanáct vteřin po odehrání úvodního buly druhé periody. Za tři minuty ale přišla odpověď a Silvester Kusko snížil na 2:3. V závěru třetí třetiny hosté odvolali brankáře na střídačku a zkusili to v šesti. Do stavu zápasu už nezasáhli, a tak si tři body do tabulky připsali Trhači.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Spěšný – Černý, Trefný, Šesták, Blaha, Szathmáry, Kadeřávek, Cestr – Krejčiřík, Kůs, Wágner – Müller, Hejcman, Procházka – Rezek, Rindoš, Tupý.

SPOJITOSTI KADANĚ A LITOMĚŘIC

Čerstvou posilou Litoměřic se stal Martin Kadlec, který v dřívějších letech dlouho působil v Kadani. Při svém odchodu z Kadaně zamířil v sezóně 2016/2017 do pražské Slavie a na konci roku 2017 se hlásil v Litoměřicích. Za „sešívané“ odehrál celkem sedmasedmdesát utkání a připsal si v nich sedmadvacet kanadských bodů. Za Stadion odehrál zatím pouhé čtyři zápasy, ale na svém kontě má již připsané dvě branky a jednu asistenci.

Dalším příchozím je Lukáš Chalupa, který v loňské sezóně v Kadani odehrál pětatřicet zápasů s šesti kanadskými body a v právě pobíhající sezóně za Trhače nastoupil pouze šestkrát. Momentálně má za sebou dvě odehraná utkání v dresu Stadionu.

V listopadu roku 2017 se ke Stadionu připojil také Ondřej Buchtela, který sem zavítal z důvodu projektu Dukla a pokoušel si vybojovat místo na mistrovství světa do dvaceti let. V Kadani odehrál patnáct klání a zapsal se čtyřmi kanadskými body. Za Litoměřice nastoupil pětkrát a asistoval dvěma brankám.

Nesmíme zapomenout také například na Filipa Hantáka, který hájil barvy Kadaně v sezónách 2012/2013 a 2013/2014. Odehrál celkem šestaosmdesát utkání a připsal si v nich osmnáct kanadských bodů. Dalším je také Vítězslav Bílek, jenž je nejproduktivnějším hráčem Litoměřic. V sezóně 2011/2012 nastoupil za Kadaň sice pouze čtyřikrát, ale zvládl přispět jedním gólem a jednou asistencí. Nejvytíženějším litoměřickým hráčem na ledě je Aleš Pavlas. I tento muž oblékl dres Kadaně, a to i jako kapitán. Za osmdesát odehraných utkání si připsal pět branek a třicet asistencí.

LITOMĚŘICE vs. KADAŇ
Tomáš Král – 91,40 %
Martin Michajlov – 90,91 %
BRANKÁŘITadeáš Dvořák – 87,75 %
Patrik Spěšný – 86,84 %
Vítězslav Bílek
26 (12+14)
PRODUKTIVITA Darek Hejcman
16 (6+10)
V. Bílek a J. Veselý
oba 12 gólů
GÓLYNicolas Hlava
9 gólů
V. Bílek a O. Smetana
oba 14 asistencí
ASISTENCED. Hejcman, J. Trefný a J. Kůs
všichni 10 asistencí
Jan Veselý
291/568 – 51,23 %
VHAZOVÁNÍ Darek Hejcman
355/696 – 51,01 %
Aleš Pavlas
43 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STŘELYŠimon Szathmáry
22 zbl. střel
Martin Havelka
71 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYJakub Trefný
54 tr. minut
Aleš Pavlas
22:24 min/z
ČAS NA LEDĚJakub Trefný
21:51 min/z
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM