Nicolas Hlava: „Musíme více střílet, jinak to nejde.“

Tereza Doksanská | 05.11.2016 | |

Nicolas Hlava: „Musíme více střílet, jinak to nejde.“

Kadaň - Trhači s Kladnem prohrávali už 3:0. Kadaňští vsítili první branku až ve druhé třetině, konkrétně Nicolas Hlava, snažili se dotahovat, dokonce dotáhli na 3:4. Bohužel se jim nepodařilo vstřelit vyrovnávací branku, zato ještě jednu dostali a s prvním Kladnem prohráli 5:3.

 

Nicku, s Kladnem jste prohráli 5:3, jaký to byl zápas?
Samozřejmě Kladno je na prvním místě, takže výborný soupeř. Mají tam zkušený hráče, ale myslím si, že my jsme neodehráli špatný zápas, ale rozhodly naše chyby. V týmu Kladna jsou zkušení frajeři, kteří chyb dokáží využít.

V čem vidíte důvod prohry?
Jak říkám, ty naše chyby co jsme udělali, tak oni dokážou využít, dokážou dát gól, dá se říct ze všeho. Měli dobrý tlak do brány a bylo to pro nás těžké. Oni to zvládli a bohužel to dopadlo, tak, jak to dopadlo.

Co chybělo ke vstřelení vyrovnávacího gólu za stavu 3:4?
Podle mě stále málo střílíme, říkáme si, že máme všechno střílet. Dneska se to zlepšilo, ale stále je to málo. Musíme všechno cpát do brány, ať je to zpoza brány, od modré, prostě odkudkoliv, musíme neustále střílet do brány a jít za tím. Vytvořit na gólmana tlak abychom dávali góly.

Po první třetině jste prohrávali 2:0. Avšak do druhé jste vstoupili lépe, řekli jste si něco k tomu v kabině?
Samozřejmě jsme si k tomu v kabině něco řekli a myslím si, že se to zvedlo. Řekli jsme si, že to musíme hrát jinak. Neodehráli jsme špatně první třetinu, ale Kladno využilo chyb, kterých jsme se dopustili.

Nakopl vás gól na 3:4?
Každý gól nás nakopne, kterým snížíme. Všechny góly nás nakopnou, pozvedne se celý tým a hraje se samozřejmě jinak.

Dlouho vypadalo, že Hanuljak je neprůstřelný, bylo těžké ho překonat?
„Hany“ je perfektní gólman, podle mě, je to jeden z nejlepších brankářů v první lize. V extralize odchytal také parádní zápasy, takže je to skvělý gólman. My jsme stříleli, on něco pochytal a dokázal to, že je dobrý, ale bohužel jsme prohráli.

Vsítil jste první branku, jak byste celou akci popsal?
„Vaňous“ (pozn. red. Dominik Vaněk) napadal dobře hráče, dal puk bekhendem před bránu. Já jsem tam byl sám, vystřelil jsem, „Hany“ mi to chytil, ale poté jsem to jen dorazil do prázdné brány.

Za Kladno nastoupil právě Hanuljak, který působil v Kadani. Hecovali jste se nějak?
Vůbec ne, my jsme to nějak nevnímali. Věděli jsme, že tam je, ale že bychom se na něj nějak speciálně zaměřovali, to ne. Prostě je to gólman jako každý jiný. Ukázal to, co umí a my jsme bohužel díky tomu prohráli.

Na dnešní utkání přišlo poměrně dost fanoušků, kteří vás podporovali celé utkání. Je to pro vás příjemné?
Určitě je to příjemné. Hlavně Kladno je soupeř, na kterého se lidé přijdou podívat. Jsem rád, že jich přišlo tolik a doufám, že jich bude chodit častěji tolik. My musíme začít vyhrávat, aby ty lidi chodili. Ničím jiným lidi nepřilákáme. Když budeme prohrávat, tak jich bude chodit samozřejmě čím dál tím méně. Takže my musíme udělat něco pro to, aby lidi chodili.

Ve středu zajíždíte na Slavii, co od utkání očekávat?
My potřebujeme každý bod, takže tam jedeme určitě pro nějaké body. Slavie je na tom, tak jak je a změnila kádr. Doma jsme se Slavií hráli vyrovnané utkání, tak doufám, že to tak bude vypadat i u nich. Budeme se snažit vyhrát.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM