Kadaň nezvládla zápas s Litoměřicemi a prohrála 2:7

Filip De Bolle | 08.08.2016 | |

Kadaň nezvládla zápas s Litoměřicemi a prohrála 2:7

K a d a ň - Kadani nevyšlo ani druhé přípravné utkání. Po první třetině prohrávali 1:2, o jedinou branku domácích se postaral Jakub Flek. Ve druhé části přidali hosté třetí branku, domácí však zareagovali v polovině třetiny zásluhou Šimona Petráše. Pak už úřadoval pouze Stadion, který přidal pět dalších branek a zvítězil 2:7.

 
2.kolo, pondělí 8.8.2016
Sportovní klub Kadaň - Stadion Litoměřice  2:7  (1:2, 1:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 20. Flek (Vrána, Gríger), 32. Petráš (Osmík, Wágner) – 6. Valášek (Šťáva, Rubeš), 18. Valášek (Rubeš, Málek), 27. Miškař (Muller, Jakúbek), 38. Pilař (Piegl, Šťáva), 47. Veselý (Pavlas), 50. Rubeš (Valášek, Procházka), 54. Procházka (Rubeš). Vyloučení: 9:10. Využití: . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:7.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Dvořák) – Černý, Trefný, Mrázek, Blaha, Šimek, Walter, Drobný, Šafář – Osmík, Kůs, Petráš – Gríger, Vrána, Chrpa – Ringler, Šťovíček, Vaněk – Wágner, Veselý, Flek
Stadion Litoměřice: Veselý (30. Michajlov) – Chmel, Pavlas, Kovářů, Miškář, Jakúbek, Malek, Matějček, Procházka, Rubeš, Valášek, Piegl, Šťáva, Zajan, Pilař, Sýkora, Bažant, Muller, Uhlík, Hanták, Kratoška, Veselý

Komentář k zápasu

Úvod zápasu nepřinesl pohledný hokej. O první vzrušení se postaral ve třetí minutě Šťovíček, který tečoval Drobného střelu do ochranné sítě. O minutu později ujel na pravém křídle Hanták, ale Strmeň jeho střelu na bližší tyč vyrazil. Domácí doplatili na nedůraz před brankou v 6. minutě, když Šťávovu střelu dorazil do poloprázdné branky Milan Valášek. V osmé minutě mohl vyrovnat Černý, ale jeho prudkou střelu ukryl Veselý do výstroje. Vzápětí ujel obraně hostí Osmík, ale trefil pouze boční síť. Ve 14. minutě ujel sám na Strmeně Kovářů, ale trefil pouze boční síť. V 18. minutě zůstal před domácí brankou zapomenutý Miškář, ale Strmeň vytáhl skvělý zákrok lapačkou.

O deset vteřin později však po Rubešově střele neudržel Strmeň puk ve výstroji a puk do odkryté branky doklepl znovu Milan Valášek. Ke konci třetiny měli domácí pětadvaceti vteřinovou výhodu pěti proti třem. Tu sice nevyužili, ale s Matějíčkovým příchodem na led vypálil z blízka Jakub Flek a snížil na rozdíl jediné branky

Do druhé části vstoupila aktivněji Kadaň. Ve 23. minutě měli domácí výhodu přesilové hry, ale ta se jim vůbec nepovedla. A tak úřadovali hosté. Nejdříve ke konci oslabení ujel Valášek, ale třetí branky se nedočkal. Avšak v 27. minutě neudržel Strmeň střelu Müllera, před brankou se nejrychleji zorientoval Patrik Miškář, který poslal hosty znovu do dvojbrankového vedení.

Ve 29. minutě zachytil Hanták domácí rozehrávku, ale trefil pouze Strmeňovu vyrážečku. Vzápětí rozjel Miškář přečíslení tři na dva, ale jeho přihrávku nezachytil Jakúbek a z útočné akce nebylo nic. A tak se z branky radovali domácí. Osmík našel volného Šimona Petráše a jeho prudká střela skončila nad ramenem brankáře hostů. Ve 34. minutě dostali také hosté výhodu dvou mužů v poli, ale Stadion minutovou výhodu nevyužil. A když už se zdálo, že se do kabin půjde za těsného vedení pro hosty napřáhl od levého mantinelu Radek Pilař a nedal domácímu brankáři šanci.

Po čtyřiceti vteřinách hry mohli domácí znovu snížit na rozdíl jedné branky. Flekův samostatný únik však zastavil povedeným zákrokem Michajlov. Ve 47. minutě se hrála přesilová hra 4 na 3. A hostům stačilo pouze 15 vteřin na její využití. Poté Pavlas pokazil střelu, ale nepanikařil a nahrál na Jana Veselého, který přesnou střelou nad vyrážečku zvýšil na rozdíl tří branek.

Domácí obrana jakoby přestala hrát. V polovině třetiny se po laxním přístupu k hráčům ve středním pásmu dostal k puku Valášek, který vysunul Tomáše Rubeše, jehož střela skončila až v brance. A o tři minuty později zůstal naprosto osamocený v prostoru mezi kruhy Ondřej Procházka, který nabídnutou šancí nepohrdnul a střelou nad lapačku přidal sedmou branku kališníků. Kadaň měla možnost přidat alespoň čestný úspěch v poslední části. V 56. minutě však Osmíkovu prudkou střelu zablokoval Michajlov. A 17 vteřin před koncem se k odraženému puku dostal Flek, ale jeho rychlou střelu pod břevno zlikvidoval brankář Stadionu neuvěřitelným zákrokem lapačkou. Hosté tak zvítězili 2:7.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Dnes to bylo naše třetí přípravné utkání a první výhra. Myslím, že jsme konečně hráli to, co chceme a co trénujeme. Myslím si, že to vítězství je kruté pro domácí, protože to průběhu hry neodpovídá. Ale my jsme dnes byli produktivní, na rozdíl od předchozích utkání, kdy jsme dali dva, tři góly za dva zápasy.

Jaroslav Beck(SK Kadaň): Dnešní utkání se hodnotí špatně. A když k tomu přičteme naivní koncovku...Přitom jsou to kluci co si za dva, tři roky něčím prošli. Na koncovce budeme pracovat, ale přijít musí. Pesimismus nás neláme, ale máme kopec práce před námi. V kabině máme plno sebevědomých mladíků, ale oni musí pochopit jednu věc. Že nepotřebujeme, aby se přišli předvádět, ale aby se na sebe naučili brát tíhu a zodpovědnost za zápas. Musí nahradit hráče co tu byli minulý rok a co tohle zvládali. Ale nebude to hned. Hráči musí najít herní zodpovědnost a charakter a my jim ho musíme vštípit. Nebude to snadná práce. Ale hráči tady mají velký potenciál a je na nás, abychom to dovařili, aby nám ten guláš chutnal. A doufám, že to zvládneme včas.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM