Kadaň podlehla Motoru 3:4

Filip De Bolle, J. Novotný | 27.01.2016 | |

Kadaň podlehla Motoru 3:4

K a d a ň - Kadaňští přitom s Motorem dlouho drželi krok. Na branku ze třetí minuty odpověděl půlminutu před koncem první třetiny PETR KOBLASA. Hosté se ve druhé části dvakrát ujali vedení, ale trhači pokaždé do minuty odpověděli. Nejdříve v 33. minutě MARTIN KADLEC a ve 38. MARTIN ŠŤOVÍČEK. Ve třetí části však hosté skórovali počtvrté a domácí tým na poslední branku nenašel odpověď. Motor si tak odváží všechny body za výhru 3:4

 
45.kolo, středa 27.1.2016
Sportovní klub Kadaň - ČEZ Motor České Budějovice  3:4  (1:1, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 20. Koblasa, 33. Kadlec (Černý, Trefný), 38. Šťovíček (Szatmáry) – 3. Zíb (Květoň, Chovan), 31. Nouza (Straka, Mikyska), 37. Straka (Bohunický, Žalčík), 50. Květoň (Chovan, Pajič). Rozhodčí: Grech – Coubal, Rozlílek. Vyloučení: 6:4, navíc Květoň(CEB) 10 minut osobní trest. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 810. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň – Trefný, Černý, Szathmáry, Novák, Weinhold, Drobný, Meliško – Kadlec, Kverka, Sloboda – Macháček, Šťovíček, Hlava – Koblasa, Vrána, Vaněk – Huňady, Deveri, Wágner.
ČEZ Motor České Budějovice: Bláha – Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Zíb, Klinecký – Chovan, Pajič, Květoň – Kuchejda, Straka, Nouza – Babka, Mikyska, Žalčík – Švihálek, Točík, Marek.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté. Už po dvanácti vteřinách musel Strmeň zasahovat proti střele Kolmanna. Po minutě a půl hry byl vyloučen Vrána. Hosté dlouho kombinovali, až se puk dostal k Lukášovi Zíbovi, který prudkou střelou k tyči otevřel skóre zápasu.

Ve čtvrté minutě se k puku dostal Vrána, Bláha si však povyjel z branky a jeho střelu vyrazil ramenem. Hra se poté zklidnila. Hosté kontrolovali tempo zápasu a domácí se s pukem jen těžce dostávali přes modrou čáru. Změnu přinesla až 14. minuta. Straka byl vyloučen a v přesilové hře vypálil Černý, jeho pokus Bláha pouze vyrazil před sebe, ale nikdo z domácích útočníků se k němu nedostal. Vzápětí byl vyloučen Švihálek a domácí dostali výhodu téměř 90 sekund 5 proti 3. Hosté však skvěle bránili a trhači v přesilové hře téměř nevystřelili na branku.

V 18. minutě byl vyloučen Novák. V přesilové hře mohl přidat druhou branku Květoň, který dorážel Zíbovu střelu, ale domácí brankář se včas přesunul a ukryl puk do lapačky. Půlminutu před koncem hry ztratili hosté puk na modré čáře. Ve středním pásmu zabojoval Petr Koblasa, získal puk a kličkou obešel obránce. Poté si položil Bláhu a zakončil do odkryté klece.

Na začátku druhé části měli i hosté výhodu dvojnásobné přesilové hry. Byla ale velice krátká a domácí hráči se ubránili. Hra se přelévala ze strany na stranu, žádný z celků si nevypracoval větší brankovou příležitost. Situace se změnila až v polovině třetiny. Ve 31. minutě byl vyloučen Stoklasa a hostům trvalo pouhých 13 sekund, aby se k puku dostal Tomáš Nouza, jehož tvrdá střela skončila za zády domácího brankáře. Vzápětí byl vyloučen Květoň. Domácí se nejdříve v přesilové hře trápili, ale poté se k puku dostal Martin Kadlec a jeho přesná střela rozsvítila červené světlo za hostující brankou

Domácí mohli otočit skóre. Szathmáry zakončoval přečíslení tři na dva, ale trefil pouze břevno. Z následného protiútoku poté Kříž trefil tyč. Za dvě minuty se hosté dočkali další branky. Bohunický na sebe natáhl oba obránce a poté poslal přihrávku volnému Josefu Strakovu, který si sjel do prostoru mezi kruhy a střelou nad beton vrátil Motoru vedení. To netrvalo ani minutu. Necelých čtyřicet vteřin poté zakončoval přečíslení 3 na 2 Martin Šťovíček a jeho rychlá střela skončila až v síti. Otočit skóre mohl Kadlec, ale jeho střela z nezikruží skončila vedle Bláhovy branky.

Začátek poslední části nabídl opatrný hokej. Ani jeden z celků nechtěl udělat chybu a oba brankáři si tak mohli na chvíli vydechnout. Ve 46. minutě projel Koblasa mezi obránci a udělal prostor Vránovi, jeho prudké střele vystavila stopku Bláhova lapačka. V 50. minutě se dostal k puku Lukáš Květoň a od střídačky vyslal nenápadnou střelu, která skončila až za zády domácího brankáře. V 53. minutě napřáhl Kolmann, ale Strmeň jeho střelu vyrazil betonem. Pět minut před koncem mohl vyrovnat Koblasa, ale jeho druhý samostatný únik Bláha vychytal. Dvě minuty před koncem trhači zkusili power-play, ale Motor si tři body pohlídal.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň): Kdyby nám někdo řekl ráno, že to bude o gól, tak bysme to samozřejmě brali, protože současná síla Budějovic je hodně veliká. Nicméně kluci opět ukázali, že jsou o krok dál, než by si leckdo mohl myslet a myslím si, že sahali po bodu, možná by si ho i zasloužili. Budějovice, zejména ve třetí třetině, si už to také hlídaly. Celý zápas rozhodla šťastná střela a dvě tutovky v závěru, které jsme nedali. Jinak krásný zápas, trošičku nám už možná docházely síly v ofenzivě, protože dva poslední zápasy na tři lajny byly hodně náročné. Je dobře, že naskočila čtvrtá lajna v novém složení, chytla se, odehrála dobrá střídání, pomohla. Obrana, dost omlazená, to zvládala velmi dobře. Těžko hledat co bylo špatně. Rozhodla, jak jsem říkal, šťastná střela a sebevědomí Budějovic v přesilovkách. Samozřejmě to sebevědomí vychází z té zkušenosti a sehranosti, to dnes bylo na straně Budějovic a proto si odvážejí tři body.

Petr Rosol (HC Motor České Budějovice): Zápas hodnotím dobře, ale bohužel jsme ve vlastní přesilovce dostali gól, což domácí nakoplo, po druhé třetině to byla malinko přestřelka. Čtyři góly padly, potom jsme viděli vyrovnané utkání s větší produktivitou u nás, a tím jsme získali tři body.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM