Kadaň převálcovala Most

Jindřich Poledna | 11.01.2012 | |

Kadaň převálcovala Most

Důležitý zápas začal neslaně nemastně. Kadaň měla sice opticky více ze hry, ale jinak bylo utkání vyrovnané. Kadani však vyšel konec 1.třetiny. Během necelých 3 minut se trefili Martin Mazanec, Richard Diviš a Vladimír Novák. Na začátku prostřední části skóroval také Jiří Charousek a do konce třetiny přidal ještě další zásah Stanislav Mikšovic. V poslední třetině se Kadaň trefila ještě 3x a po brankách Tomáše Poláka, Zdeňka Skořepy a Ondřeje Fialy vyhrála v Mostě 8:0.

 
38.kolo, středa 11.1.2012
SK HC Baník Most - Sportovní klub Kadaň  0:8  (0:3, 0:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 16. Mazanec, 16. Divíš (Révay), 19. Novák (Skořepa, Charousek), 24. Charousek (Skořepa, Novák), 36. Mikšovic (Schmidt), 51. Polák (Novák, Kůs), 57. Skořepa (Charousek), 59. Fiala (Diviš). Rozhodčí: Vampola - Komárek, Špůr. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 215. Střely na branku: 27:40. Průběh utkání: 0:8.
SK HC Baník Most: Mensator - Safroněnkov, Přindiš, M. Rohan, Schusser, Martinec, Kabeláč, Hanzl - T. Rohan, Heinisch, Tvrdek - Nedrda, Vachovec, Přeučil - Klíma, Slavíček, Ondráček - Vaněk, Birstinš.
Sportovní klub Kadaň: Řehoř - Szakal, Schmidt, Bombic, Mazanec, Révay, Malinský, Trefný, Jeřábek - Heřman, Mikšovic, Fiala - Charousek, Novák, Skořepa - Diviš, Polák, Chlouba - Kůs, Bursík, Andres.

Komentář k zápasu

V úvodu zápasu se fanoušci spíše nudili. Oba celky hrály především z obrany, moc příležitostí si nepřipravovaly a pokud se forvardi k něčemu odhodlali, Řehoř i Mensator jejich šance bez problému zlikvidovali. Poslední pětiminutovka první třetiny však vyšla hostující Kadani nad očekávání skvěle! Nejdříve v čase 15:32 nahazoval Martin Mazanec od hrazení puk před branku, kde si ho Hanzl srazil bruslí do vlastní branky - 0:1. A skóre se měnilo hned po dalších 12ti sekundách. Na 2:0 zvyšoval Richard Diviš po hrubé chybě domácí obrany pod víko brankáře Mensatora. Třetí branku přidal Vladimír Novák po pěkné kombinační akci Kadaně v čase 18:23. Po první třetině tak svítil na světelné tabuli stav 0:3.

Na začátku druhé třetiny měli domácí šanci snížit při vyloučení Nováka, ale žádnou příležitost si Most nepřipravil. Naopak, chvíli po návratu kadaňského hráče na led se na druhé straně blýskalo počtvrté. Skořepa našel před brankou Jiřího Charouska, který bez problému překonal Mensatora - 0:4. Od té doby, jakoby bylo na ledě jen jedno mužstvo a to SK Kadaň. Tlak hostí nepřestával, domácí tým se dostával do šancí jen sporadicky a navíc brankář Mensator nepůsobil zrovna jistým dojmem.

Ani další přesilovka Mostu, krátce po polovině zápasu, nepřinesla domácím vyloženou příležitost skórovat. Hra pomalu ztrácela na kvalitě, domácím se moc hrát nechtělo, Kadaň uspokojena vedením hrála spíše profesorský hokej. Přesto padla ve 36.minutě další branka. Schmidt vyslal do sóla Stanislava Mikšovice, který pohodově mezi betony překonává odevzdaného Mensatora - 0:5. Do konce třetiny se puk pohyboval především mezi hokejkami hostujících hráčů a kadaňští si tak v klidu uhájili po 40ti minutách pětibrankový náskok.

V úvodu poslední třetiny bylo patrné, že domácí trenér v kabině pořádně hřímal. Most se snažil útočit, ale Vachovec netrefil branku, M.Rohan ztroskotal na Řehořovi, Kůs ani Tvrdek nebyli také úspěšní. Ve 45. minutě se mohli hosté opět zvedat ruce nad hlavu, ale Malinský ve vyložené šanci trefil jen dobře postaveného domácího gólmana. Oběma celkům bylo od 48.minuty jasné, kdo bude vítězem, domácí se moc nesnažili útočit a Kadaň se snažila mít puk co nejdéle ve svém držení.

Šestá branka na sebe nenechala dlouho čekat. Nadvakrát se prosadil z brankoviště Tomáš Polák, z dorážky zvýšil na 0:6. Jenže to nebylo všechno. V 57. Minutě zvýšil na 0:7 kapitán Zdeněk Skořepa, který blafákem vykoupal Mensatora a na konečných 0:8 se trefil Ondřej Fiala.

Kadaň tak zaslouženě vyhrála v Mostě rozdílem třídy a připsala si veledůležité 3 body do tabulky. Zvýšila si sebevědomí před dalším důležitým zápasem – v příštím kole doma hostí Hradec Králové.

Jindřich Poledna

Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek (HC Most) - Dnes jsem z našeho předvedeného výkonu strašně zklamaný. Přístup hráčů k utkání, jejich výkon a nasazení bylo katastrofální, hrozně moc mě zklamali. Chtěl bych se omluvit divákům, kteří dnes přišli, za náš výkon. Sám to vůbec nechápu, jak k tomu po výkonu v Jihlavě mohlo dojít. V první třetině jsme během tří minut dostali tři branky, byly to branky po našich chybách. Mužstvo není schopno opakovaně předvést dobrý výkon, řada hráčů tady nemá na 1. ligu výkonnost. Především naši útočníci jsou směrem dopředu úplně neškodní, neudrží se v pásmu, nic nevymyslí. Když nám soupeř utekl na 3:0, tak nás začal přehrávat, dařilo se jim všechno. Podle mě rozhodnul závěr první třetiny.

Mikuláš Antonik (SK Kadaň) - Dnešní utkání se nám opravdu povedlo! Zlepšili jsme obranu, padaly nám góly, Řehoř vychytal nulu. Takové utkání jsme opravdu potřebovali. Kluci makali, vyvarovali se chyb, plnili pokyny, které dostali. Dnešek byl povedený a chtěl bych za něj všem hráčům poděkovat.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM