Antonik po Litoměřicích: Musíme hodně přidat

Aleš Strouha | 27.08.2010 | |

Antonik po Litoměřicích: Musíme hodně přidat

Jako den a noc byly odlišné úvodní dvě třetiny zápasu mezi domácí Kadaní a Litoměřicemi. Domácí hokejisté se sice velmi rychle dostali v zápase s nováčkem první ligy do luxusního tříbrankového náskoku, avšak ani to nestačilo a utkání pak skončilo výhrou Litoměřic 4:3. "Nedá se ani říci, že by zápas otočili hráči hostujícího týmu. Ten zápas jsme si vlastní nedisciplinovanosti prohráli sami," zlobil se po skončení duelu trenér Kadaně Mikuláš Antoník.

 

Zápas, který se hrál netradičně již od jedenácti hodin dopoledne, začali domácí hokejisté velmi dobře. Po brankách Charouska, Bursíka a novice Radulaye vedli již ve 13. minutě 3:0, v dalším průběhu zápasu pak ale trenér Antonik sledoval obrat litoměřického týmu. "Kdyby ale aspoň Litoměřice vyhráli díky tomu, že nás ve druhé třetině přejely," začal své hodnocení kouč domácího celku, který byl s přístupem svých svěřenců hodně zklamaný: "Do druhé třetiny jsme šli s vedením 3:0, ale hned od úvodu bylo vidět, že jsme až moc uvolnění. Soupeř hned v první minutě druhé části proměnil přesilovku a štěstí v početních výhodách se ho drželo i v dalším průběhu zápasu," hledal Antonik možné příčiny porážky.

Právě gól na 3:1 byl podle kadaňského kouče asi tím zlomovým v celém zápase. "Po tom gólu jsme další branku inkasovali po hrubé chybě a ve spojení s naší nedisciplinovaností a dalšími zbytečnými fauly se pak soupeř dostal zpět do zápasu a především druhé třetina patřila jemu," popisoval dále Antonik. Zatímco Kadani se v přípravě moc nedaří, Litoměřice jako nováček první ligy uhrály v přípravě několik výborných výsledků. Tím nejcennějším je bezpochyby úterní výhra na ledě extraligového Litvínova 4:2. Do vítězného konce pak dotáhli Litoměřičtí i zápas v Kadani, když rozhodující gól na 4:3 vstřelil ve třetí třetině Martin Novák.

Velmi dobrý výkon nováčka překvapil i trenéra Antonika. "Tím, že hráli loni druhou ligu, jsem je moc nesledoval. Když jsem dnes koukal na jejich soupisku, tak je tam vidět, že tam mají několik zkušených hokejistů a několik mladých šikovných kluků. Na našem ledě předvedli velmi snaživý bojovný zápas a především jim vyšli takové ty standardní situace, jako jsou přesilovky. Určitě tu zanechali dobrý dojem a jsem moc zvědavý, jak se jim bude dařit v první lize," vysekl kadaňský trenér poklonu litoměřickému celku.

Ve čtvrtek v Písku i v pátek doma proti Litoměřicím se v sestavě kadaňského týmu objevily všechny tři nové posily Karel Ton, Petr Freiberg a Tibor Radulay. Posledně jmenovaný se navíc uvedl gólem. "Tona s Freibergem samozřejmě známe velmi dobře a víme, že pro nás budou posilou. Jsou ale s námi teprve pár dní, takže si musí na ten přechod zase trochu zvyknout. V Kadani máme jiné kluziště než v Chomutově, i spoluhráči jsou zde jiní, takže to bude chvilku trvat, než si kluci zvyknout," řekl na adresu nových hráčů Antonik, který spoléhá především na bojovnost a nasazení všech tří zmiňovaných hráčů.

Start nového ročníku první ligy se kvapem blíží a jednotlivé týmu začínají pomalu ladit formu na první soutěžní zápasy. Nejinak tomu je i v Kadani, které čekají před startem ligy ještě čtyři zápasy. "S dosavadní přípravou na novou sezonu samozřejmě spokojeni nejsme. Po výsledkové stránce jsme hodně za očekávání. Dosavadní výsledky jsou pro nás velkým upozorněním, že v soutěži musíme hodně přidat. Do začátku sezony už moc času nezbývá, takže musíme poctivě pracovat a výsledky se určitě dostaví," dodal na závěr Mikuláš Antoník.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM