Kadaň hraje poprvé doma, přijede nováček z Písku

Ondřej Kubát | 05.08.2010 | |

Kadaň hraje poprvé doma, přijede nováček z Písku

K a d a ň - Příprava na nový ročník první hokejové ligy je v plném proudu. Hokejisté Kadaně se po úterním cenném vítězství na ledě Chomutova v poměru 5:4 představí poprvé před vlastními fanoušky. Ve čtvrtek od 18 hodin přivítají na kadaňském zimním stadionu nováčka první ligy, celek IHC Komterm Písek.

 

Hokejisté Písku hráli ještě loni skupinu střed ve druhé hokejové lize. Po suverénním vítězství v základní části, kdy za sebou Písečtí nechali jindřichohradecký Vajgar o dvaadvacet bodů, následovalo bez ztráty kytičky i play-off a následně také úspěšná kvalifikace o první hokejovou ligu.

Po dlouhých pěti sezónách se tak písecký hokej vrací na mapu profesionálního hokeje. Jihočeši už za sebou mají i dva přípravné zápasy. Minulý týden hostili českobudějovický Mountfield. Ve vyhroceném duelu prohráli 1:3. V úterý si potom přivezli těsnou výhru 2:1 z ledu Benátek nad Jizerou, o oba góly hostů se postarala nová posila Stanislav Polodna.

Kadaň se s Pískem naposledy utkala 29. ledna 2005. Ve 45. kole první ligy se tehdy doma z vítězství v poměru 6:4 radoval právě Písek.

Přípravný zápas mezi Kadaní a Pískem se hraje ve čtvrtek 5. srpna od 18 hodin na kadaňském zimním stadionu.

Sestavy obou týmů z posledních zápasů

SK Kadaň: Štěrba (od 30. Kaššák) – Szakal, Schmidt, Trefný, Přindíš, Hlubuček, Zmeškal, Mašek, Žižka – Mužík, Mikšovic, Eiselt – Rohan, Charousek, Boušek – Hofmeister, Topinka, Mareček – Kadlec, Kalinovič, Bečvář. Trenér: Mikuláš Antonik.

IHC KOMTERM Písek: Pinkas (Jágr) – Vomela, Vráblík, P. Procházka, Gajdoš, Semrád, P. Novák, Kašpar – Ježek, Stejskal, Šulčík, Mikšovský, Slavík, V. Novák, Kudrna, Ferebauer, Polodna, Kořánek, Bláha, Urbanec, Kellner, Rezek. Trenér: Rudolf Suchánek.

FOTO: Matouš Novák, www.ihcpisek.cz.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM