nechal se slyšet po závěrečné siréně." />

Na první zápas celkem slušný výsledek, usmívá se mladík Michal Žižka

Václav Mohelník, Ondřej Kubát | 04.08.2010 | |

Na první zápas celkem slušný výsledek, usmívá se mladík Michal Žižka

C h o m u t o v – Hokejistům Kadaně to proti silnému Chomutovu jde jako po másle. Celou minulou sezónu nedokázali Piráti z Podkrušnohoří najít na žluto-černé recept, nepovedlo se jim to ani v prvním přípravném zápase nové sezóny. Kadaňští zvítězili 5:4, v jejich dresu se navíc objevilo několik nových tváří původně z Chomutova. Jedním z nich byl i Michal Žižka, ještě loni hájící barvy Chomutova v juniorské extralize. "Mám z toho zápasu dobrý pocit," nechal se slyšet po závěrečné siréně.

 

Odehrál jsme první zápas za „A“ tým Kadaně v této sezóně, jaký je to pocit?

Určitě pocit je to dobrý. Přišla spousta lidí, navíc jsme vyhráli. Na první zápas celkem slušný výsledek.

Co od Vás trenér očekává v nadcházející sezóně?

Nám ještě nic neřekl (smích - pozn. aut.). Hlavní cíl bude určitě nesestoupit, nejlépe hrát play-off, hrát v horní polovině tabulky. Určitě se vyhnout bojům o spodní příčky a baráži.

Je to velký skok z juniorů k seniorskému hokeji?

Dost velký. Seniorský hokej je silovější a o hodně rychlejší. Určitě musíte mít na hokej dispozice, být neustále v posilovně a trénovat. Je to opravdu veliký skok.

Co bude pro vás osobně nejdůležitější v Kadani?

Určitě abych tady zůstal a popral se o základní sestavu pro první ligu. Chci se v Kadani vyhrát a zlepšovat se. Chtěl bych se jednou hokejem živit.

V Kadani je několik hráčů z Chomutova, jak probíhá komunikace? Nenastal třeba nějaký problém?

Určitě v komunikaci žádný problém není. Všichni jsou v pohodě. Přišel Standa Mikšovic a spousta skvělých kluků. Parta je tu opravdu výborná.

Trenér Kadaně je částečným zaměstnancem Karlových Varů. Určitě je i tahle skutečnost výzvou, kdyby se naskytla nějaká příležitost jít do Varů? Uvažoval jste o tom?

Do Karlových Varů určitě ne. Jsem kmenový hráč Chomutova a tudíž i pod smlouvou. Chtěl bych ve 3K působit i nadále. Chtěl bych se v Kadani vyhrát, tak tři čtyři roky tady zůstat. Naučit se pořádně hokej a pokusit se probojovat do kvalitnějších celků.

Přiřadil Vás trenér Antonik již k nějaké konkrétní formaci?

Ne, to ještě ne. Jsme teprve dva týdny na ledě. Formace se teprve budou utvářet v dalším průběhu přípravy.

Sledujete výsledky Vašeho minulého týmu, tedy juniorů KLH Chomutov?

Chodím na všechny jejich zápasy i tréninky. Určitě jsem stále jeden z nich. Jsem takový junior „A“ týmu (úsměv - pozn. aut.).

Co byste jim přál do této sezóny? Nebo jaké mají cíle?

Určitě, aby postoupili do play-off. Hlavně také, aby se nikdo z hráčů nezranil. Doufám, že letos přejdou přes první kolo vyřazovací části. To mně osobně nikdy nevyšlo.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM