Kadaň nakousne druhou čtvrtinu na domácí půdě

Katka Hodková | 17.10.2004 | |

Kadaň nakousne druhou čtvrtinu na domácí půdě

Utkání HC Olomouc versus SK Kadaň se jako první v nové sezóně sehrálo 8. září a po šedesáti minutách hrací doby skončilo nerozhodně 2:2. Ani po pěti minutách prodloužení gól nepadl, a tak se body dělily rovným dílem. Od té doby se oba celky střetly se silnějšími i slabšími soupeři. Kadaň si v první čtvrtině základní části ligy vybojovala osmou příčku a Olomouc kvůli horšímu skóre klesla na dvanáctou pozici. Tříbodový rozdíl však neznamená jistotu a další umístění se může rychle prostřídat..

 

Vzhledem k tomu, že se již odehrálo 13 zápasů, bude 14. kolo tím prvním, kdy se otočí hra doma-venku. Kadani se tak ve středečním utkání s Olomoucí dostane výhoda domácího ledu. Puk bude na ledovou plochu poprvé vhozen v 18 hodin.

Od prvního kola se událo hned několik změn. Do branky soupeře se místo Petra Svobody ze Znojma postaví Martin Vojtek. Devětadvacetiletý odchovanec přerovského hokeje již jednou během své kariéry v Olomouci působil a to v sezóně 1998-1999. V extralize se poprvé objevil v roce 2000 v barvách Třince. Za Oceláře vytvořil dosud platný extraligový rekord, jeho neprůstřelnost trvala 218 minut! Vyzkoušel si i zahraniční angažmá, během ročníku 2002-03 si zachytal ve slovenské Žilině. Za Olomouc letos odchytal již 11 zápasů s více než 92% úspěšností.

Na kadaňském stadionu se znovu objeví útočník Jaroslav Svoboda Po Jiřím Dopitovi je Jaroslav Svoboda dalším hráčem se zkušenostmi z NHL, který pomáhá mateřské Olomouci v návratu mezi českou hokejovou elitu. Mezi jeho největší úspěchy patří titul juniorského mistra světa z roku 2000. Kadaňští beci by se měli mít na pozoru před Milanem Ministrem. Do HC Olomouc přestoupil v létě roku 2003 z HC Hamé Zlín. Ve své kariéře působil v Prostějově a v Havlíčkově Brodě, kromě Zlína a Olomouce hrál extraligu i v Opavě.

V obranných řadách nastoupí také odchovanec píseckého hokeje Roman Němeček, který loni odehrál 30 zápasů za extraligové Znojmo. Oříšek pro kadaňské útočné řady by mohl být i Michal Šafařík. který s hokejem začínal ve Vsetíně, působil i v prvoligových klubech Třebíče a Komety Brno, extraligu hrál v Plzni a ve Zlíně. Se Vsetínem získal dva mistrovské tituly (1997, 1998), v sezoně 2002-03 pak získal slovenský titul se Slovanem Bratislava.

Předpokládané sestavy:

HC Olomouc: Vojtek - Vlček, Šafařík, Dostál, Němeček, Faltýnek, Klimeš - Martinka, Ministr, Svoboda - Hradecký, Karný, Šakarov - Smejkal, Najdek, Šimo.

SK Kadaň: Jež - Pospíšil, Staněk, Špelda, Klaus, Vobořil, Hlavatý, Štelcich - Kuchler, Stavenský, M.Polák - Polanský, Bednařík, Pech - Kajer, Žák, Jabrocký - Postl, J.Polák, Derfler - Kreuzman.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM