Kadaň prohrála v Přerově o jediný gól

Sabina Nováková | 18.10.2017 | |

Kadaň prohrála v Přerově o jediný gól

K a d a ň / P ř e r o v - Trhači vyjeli v rámci patnáctého kola WSM Ligy na led Zubrů z Přerova, kde inkasovali dva góly. Prohráli se čtvrtým týmem tabulky a počtvrté v řadě. Jediným střelcem utkání na straně Kadaně se stal Martin Šťovíček, který odehrál druhé utkání po zranění.

 
15.kolo, středa 18.10.2017
HC ZUBR Přerov - Sportovní klub Kadaň  2:1  (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Sýkora (Plášek, Chmelíř), 25. Procházka (Novotný) – 26. Šťovíček. Rozhodčí: Čech, Skopal – Bryška, Bubela. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 1620. Střely na branku: 27:16. Zblokované střely: 9:6. Hity: 7:9. Vhazování: 43:25. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
HC ZUBR Přerov: Šimboch – Malina, Chmelíř, Novotný, Čáp, Pala, Zbořil – Plášek, Sýkora, Kratochvíl – Procházka, Pšurný, Fořt – Koblar, Berger, F. Dvořák – Goiš, Šlahař, Václavek
Sportovní klub Kadaň: T. Dvořák – Trefný, Černý, Blaha, Hlaváček, Cestr, Kadeřávek – Havel, Hejcman, Tůma – Šťovíček, Kůs, Chrpa – Szathmáry, Rob, Dufek – Krejčiřík, Tupý, Kohút

Komentář k zápasu

Hned v úvodu se ozval ze strany domácích hráčů Zdeněk Čáp, jehož pokus Tadeáš Dvořák s klidem zneškodnil. Do šance se ještě na konci první minuty mohli dostat i Kadaňští, ti však neprošli přes obranu Zubrů. Přišla čtvrtá minuta a s ní i gól, který oslavil Přerov. Tomáš Sýkora dostal nabito od Karla Pláška na jednoznačný gól, a domácí se tak radovali z vedení 1:0. Martin Tůma si v páté minutě objel branku Juraje Šimbocha, ten byl ale na všechny pokusy připraven.

V desáté minutě Jiří Goiš vybojoval u mantinelu puk a vypustil jedovatou střelu, kterou Tadeáš Dvořák vyrazil do ochranné sítě. Po vyloučení Milan Procházky zkusil Luboš Rob překvapit přerovského gólmana střelou z otočky. Jelikož byla z velkého úhlu, tak ke změně stavu zápasu nedošlo. V deváté minutě zakročil Lukáš Blaha a vyslal dělovku od modré. Na druhou stranu vzápětí spěchal Tomáš Sýkora, vyslal taktéž dělovku a Tadeáš Dvořák ji pohotově vyrazil. V osmnácté minutě mohl srovnat skóre Jan Dufek, který nastoupil do svého prvního utkání za Kadaň. Nahrávku ale nezvládl zpracovat a z akce tudíž nebylo nic.

Na začátku prostředního dějství se po vyhraném buly puku zmocnil Lukáš Chemlíř, který také zabránil vyhození z kadaňského obranného pásma. Zakončil dělovkou od modré, kterou Tadeáš Dvořák zlikvidoval. Následovaly další dva pokusy od modré, o které se postaral Lubomír Malina. O pár vteřin později Jakub Šlahar dostal nahrávku přímo před brankoviště Tadeáše Dvořáka. Přerovský útočník ji však nezvládl zpracovat. Lukáš Chmělíř byl znovu napřažený na modré čáře, jeho pokus ale zblokoval jeden z Trhačů.

Ve dvaadvacáté minutě byl v šanci Lukáš Fořt, ta však skončila neúspěchem. V pětadvacáté minutě došlo opět na radost domácích, za které se trefil Milan Procházka. Úspěšně tečoval střelu spoluhráče od modré a poslal tak Zubry do dvougólového náskoku – 2:0. Rychlou odpověď vyslal Martin Šťovíček za půl minuty. Díky využití zmatků před Jurajem Šimbochem se podařilo Kadani snížit náskok na 1:2.

Následoval rychlý atak na svatyni Trhačů, když se Jiří Goiš pokusil nadvakrát překonat Tadeáše Dvořáka. Poprvé hledal skulinu mezi jeho betony a napodruhé byl znovu neúspěšný, tentokrát z dorážky. Následně si Martin Šťovíček prohodil puk s Martinem Tůmou, ale jeho střela skončila pouze na betonech Juraje Šimbocha. Do výborné pozice se o chvíli později dostal nehlídaný Martin Šťovíček, který dostal přihrávku na pravý kruh a vypálil. Jeho akci však brankář hostů zarazil.

V polovině druhé třetiny se naskytla příležitost Mikuláše Zbořila, který vyslal střelu na branku od modré. Jiří Tupý ji statečně zblokoval. Puk se k Mikuláši Zbořilovi dostal znovu, ale o nahrávku se mu přihlásil Lubomír Malina. I jeho rána skončila na chráničích jednoho z Trhačů, tentokrát šlo o Davida Kohúta. Ve dvaatřicáté minutě si vytvořil příležitost Tomáš Fořt, jenž se dostal k tyči. Pokus Tadeáš Dvořák vytěsnil do bezpečí. Čtyři minuty do konce druhé periody si vykoledoval trest Martin Novotný. Trhačům se však nepodařilo za celé dvě minuty založit gólovou akci.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě vznikl pořádný závar před brankou Tadeáše Dvořáka, ten však gólem neskončil, a Trhači tak vyrazili do protiútoku. I na druhé straně Juraj Šimboch držel stále stav 2:1. V šestačtyřicáté minutě si Luboš Rob připravil nepříjemnou střelu pro hostujícího gólmana, tu ale Juraj Šimboch dokázal pokrýt. O dvě minuty později vypálil Jakub Trefný z mezikruží a těsně minul pravou tyč přerovské klece. Radomír Pala to zkusil v devětačtyřicáté minutě, střela mu ale nevyšla.

Kadaň se tak dostala do protiútoku a Juraj Šimboch měl co dělat, aby nedošlo ke srovnání skóre zápasu. Přerovští to poté zkusili a nahodili kotouč na tyč branky Tadeáše Dvořáka. Pokus Zubrům ale nevyšel. Tři minuty před koncem základním hrací doby se před Šimbocha postavil Darek Hejcman, jenž vystřelil z mezikruží přímo do lapačky přerovského gólmana. Na posledních devadesát vteřin to Trhači zkusili v šesti hráčích na ledě. Bohužel ani to nevedlo k vyrovnání, a skončili tak jako poražení.

Sabina Nováková

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): „Kluky jsme připravovali na to, že Kadaň změnila trenéra i styl hry. Tudíž, že to nebude takové utkání, jako se sehrálo na jejím ledě a to se také potvrdilo. V sobotu jsme navíc hráli těžký zápas, v pondělí rovněž. Hromadí se to a na hráčích jde vidět únava. Týmy, které více brání, se pak hůře přehrávají. Musím před kluky smeknout. Bojovali a vydali ze sebe maximum. Šest bodů z posledních dvou utkání je šest bodů.“

Jiří Čelanský (SK Trhači Kadaň): „Podali jsme velmi dobrý výkon a z Přerova můžeme odjíždět se vztyčenými hlavami. Jsme ale v situaci, kdy nám už nestačí si jen říkat, že hrajeme dobře. Potřebujeme bodovat, což se nám v tomto utkání opět nepovedlo.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM