Poslední duel: Trhači padli se Stadionem po nájezdech

Kateřina Kundertová | 08.03.2017 | |

Poslední duel: Trhači padli se Stadionem po nájezdech

L i t o m ě ř i c e/K a d a ň - Trhači v posledním utkání sezóny odjeli do Litoměřic, kde se v šestém utkání skupiny o udržení v rámci WSM ligy střetli s místním týmem HC Stadion. Kadaň šla do třetí třetiny se ztrátou dvou branek, kterou srovnala. Rozhodující branku vstřelil v samostatných nájezdech domácí Marek Loskot. Tom Polák si odbyl seniorskou premiéru, ve které vstřelil jeden gól a na další přihrál.

 
0.kolo, středa 8.3.2017
Stadion Litoměřice - Sportovní klub Kadaň  4:3sn  (2:1, 1:0, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. M. Ondráček, 6. Loskot (Š. Havránek), 35. Loskot (Hanták), rozh. náj. Loskot – 11. Kohout (Slavíček, Polák), 52. Polák (L. Vrána, Slavíček), 58. Kůs (Trefný). Rozhodčí: Luczków – Křivohlavý, Potůček. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:0. Diváci: 460. Střely na branku: 27:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3.
Stadion Litoměřice: Michajlov – Š. Havránek, J. Šulc, Smetana, Plášil, Bažant, Jebavý – Jaroslav Kalla, Miškář, Stoklasa – Dufek, Hanták, Loskot – M. Ondráček, R. Pilař, Švagrovský.
Sportovní klub Kadaň: Lukeš – Trefný, Novák, Cestr, Šafář, D. Šimek, Weinhold, Popela – Kůs, Rindoš, Wágner – Osmík, M. Zadražil, Kohout – L. Vrána, Slavíček, Polák – Krejčiřík.

Komentář k zápasu

Již před zápasem bylo rozhodnuto o tom, že oba soupeře uvidíme ve druhé nejvyšší soutěži i nadále. Proto se úvod střetnutí nesl v pomalejším tempu, přičemž navrch měli hosté. Litoměřický Michajlov však všechny pokusy Trhačů hravě zkrotil a z první branky se mohli nakonec po defenzivní chybě radovat kališníci, když Martinu Ondráčkovi přímo nabil jeden z kadaňských hráčů a osamocený forvard neměl sebemenší problém s překonáním nepřipraveného Lukeše – 1:0.

Než se ale gólman chomutovské farmy mohl vzpamatovat, musel lovit z klece další kotouč. Ani ne minutu po Ondráčkově trefě si udělal výlet za obranu Trhačů Marek Loskot, jehož úniku neměl šanci Lukeš čelit – 2:0. Až poté přišla první odpověď žlutomodrých a to velmi povedená. Bohumil Slavíček si najel do pravého kruhu pro vhazování a poslal kotouč za sebe na Martina Kohouta, jenž svou střelou z první Michajlova donutil poprvé kapitulovat – 2:1.

První vyloučení do té doby přátelsky působícího zápasu přišlo v patnácté minutě, kdy si za podražení odjel na dvě minuty nuceně odpočinout Filip Stoklasa. Domácí se ale s přehledem ubránili, obdobně se jim pak podařilo si poradit i vyloučením Plášila do úvodní přestávky tak šel Stadion s jednobrankovým náskokem.

Uvolněná atmosféra v Kalich Areně pokračovala i do druhé třetiny, ve které přítomní diváci čekali na gól až do pětatřicáté minuty. Do té doby gólmani na obou stranách nechtěli povolit, jenže po skvělé souhře Filipa Hantáka s Markem Loskotem druhý jmenovaný zakončil přesně k bližší tyči, kam už položený Lukeš neměl šanci dosáhnout – 3:1.

Hosté však rozhodně nechtěli zakončit pro ně strastiplný ročník porážkou a rozhodli se v poslední dvacetiminutovce vzít věci do svých rukou. Nejprve se v dvaapadesáté minutě po delším ostřelování Michajlovy klece prosadil Tom Polák, pár okamžiků na to z bezprostřední blízkosti doklepl za záda maskovaného muže v kališnické svatyni puk Jaroslav Kůs a v Litoměřicích se tak schylovalo k dramatickému závěru zápasu.

V prodloužení měl nejdříve obrovskou šanci o osudu střetnutí rozhodnout Radek Pilař, ten ale svůj únik zakončil pouze trefou Lukešovy vyrážečky. Velkou část nastaveného času se hrálo v pásmu Stadionu, jenže dlouhé kombinace kadaňských hokejistů dost často končily bez patřičného zakončení a Michajlov tak mohl zůstat v klidu.

Poslední střet sezóny tak dospěl až do rozstřelu, ve kterém o vítězství Stadionu rozhodl Marek Loskot. Po poslední děkovačce se za sezónou 2016/17 definitivně zatáhla opona, seniorské týmy Litoměřic i Kadaně se na led znovu vrátí až po dlouhé, zasloužené přestávce v srpnu.

Vojtěch Martinek

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Jsme rádi, že jsme vyhráli poslední zápas sezóny. Nevím, jestli to hráči chtěli udělat divákům co nejdelší, ale my jsme samozřejmě chtěli vyhrát za tři body. Zápas jsme měli dobře rozehraný, bohužel jsme dostali dva smolné góly. Zápas pokračoval do prodloužení, kde jsme si dokázali vytvořit šance, ale neproměnili jsme je. Naštěstí jsme nakonec zvládli samostatné nájezdy.

Jaroslav Beck (SK Trhači Kadaň): Myslím, že jsme dnes mohli vidět docela sympatický hokej. Přestože jsme měli hodně obměněnou sestavu, tak jsme se chtěli dostat na dvanácté místo, a to pro nás bylo motivací. Dnes nás zabrzdila zbytečná druhá branka, pak se hra vyrovnala a šance byly na obou stranách. Nájezdy jsou naší největší slabinou. V nájezdech bohužel nevyhráváme, takže bereme jenom bod, a to na dvanácté místo nestačí.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM