Trhači prohráli na Kladně o jedinou branku

Filip De Bolle | 26.09.2016 | |

Trhači prohráli na Kladně o jedinou branku

Trhači na Kladně začali skvěle a po brankách Roberta Černého a Martina Osmíka vedli po první třetině 2:1. Ovšem poté už skórovali pouze domácí. Trhači ve třetí části drželi vyrovnaný stav, v polovině poslední třetiny však Rytíři otočili skóre. Trhači tak vezou z kladenského ledu těsnou porážku 2:3.

 
8.kolo, pondělí 26.9.2016
Rytíři Kladno - Sportovní klub Kadaň  3:2  (1:2, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Zikmund (Pekr, Cetkovský), 28. F. Matula (Zikmund, Repe), 52. Zikmund (Ulrych) – 7. R. Černý (Osmík, R. Veselý), 14. Osmík (Kůs, R. Veselý). Rozhodčí: Škrobák – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. Diváci: 1722. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – P. Hořava, D. Růžička, Repe, J. Drtina, Ulrych, Ptáček, F. Matula – Tenkrát, Burger (C), Ton – Machač, Kubík, Tůma – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Pekr, Zikmund, Cetkovský.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Lukeš) – Trefný (C), R. Černý, J. Tomeček, D. Šimek, Tejnor, R. Havel, Szathmáry – R. Veselý, Kůs, Osmík – O. Beránek, M. Zadražil, Vaněk – Hlava, Hejcman, Chrpa – Wágner, L. Vrána, Berger.

Komentář k zápasu

Utkání začalo velmi opatrně. O první střelu se postaral až na sklonku třetí minuty Hlava, jeho střelu zpoza obránce si Cikánek pohlídal. O chvíli později ujel domácí obraně Ton, ale na brankáře Trhačů nevyzrál. V sedmé minutě trefili domácí při vyhození rozhodčího, od kterého se kotouč odrazil na kadaňské hole. Veselého střelu sice obrana zablokovala, ale k volnému puku se dostal Robert Černý a střelou po zemi překonal domácího brankáře.

Rytíři mohli vzápětí odpovědět. Po Strmeňově chybě za brankou nahazoval do volného prostoru Přikryl. Strmeň se sice stihl vrátit, ale nedohodl se s obráncem. Puk naštěstí pro Trhače však pouze poskočil vedle levé tyče. Tlak domácích však pokračoval a po Pekrově střele zůstal před brankou nikým neatakován Ladislav Zikmund, který dorazil kotouč za Strmeňova záda. Ve 13. minutě mohli domácí otočit skóre. Kladenský první útok se dostal do přečíslení, Ton však na kadaňského brankáře nevyzrál. O minutu později ztratili domácí kotouč ve vlastním pásmu a Kůs našel před brankou Martina Osmíka, který střelou ke vzdálenější tyči vrátil Trhačům vedení. V 17. minutě dostali černožlutí výhodu přesilové hry. Středočeši však sehráli povedené oslabení a nepustili Trhače ke střele.

Do druhé části vstoupili aktivněji hosté. Po dvou minutách se po individuální akci Zadražila dostal ke střele Beránek. Cikánek se ale k tyči přitiskl důkladně. Vzápětí se ocitl sám před Cikánkem Hlava, domácí brankář však vytáhl několik skvělých zákroků. V pětadvacáté minutě zahrozili také domácí. Tůma dostal kotouč k Jánskému, který zůstal sám v prostoru levého kruhu, ale tentokrát skvěle zasáhl Strmeň. Ve 27. minutě zavřeli Rytíři Trhače do pásma. Střely Přikryla ani Tůmy brankou neskončily, ovšem poté vystřelil od mantinelu František Matula a jeho střela skončila v síti.

Ani jeden s týmů se nechtěl smířit s vyrovnaným stavem. Ve 23. minutě pálil Hlava, proti jeho střele musel Cikánek rychle vystrčit rameno. A vzápětí Veselý našel Trefného, ale jeho prudká střela skončila v Cikánkově výstroji. Na druhé straně se mezi kruhy objevil osamocený Berger, ale Strmeň si povyjel a jeho střelu vyrazil do rohu. Ve 35. minutě mohl poslat Rytíře do vedení po samostatné akci Ton, ale ani napotřetí nevyzrál na brankáře černožlutých. Na druhé straně se po Hejcmanově střele zaskvěl Cikánek, který jeho střelu poslal do rohu kluziště. Dvě minuty před koncem ujeli Trhači do přečíslení tři na jednoho, ale do Tejnorovy střely obětavě padl Růžička.

Rytíři vletěli do třetí části s jasným cílem. Po minutě a půl hry se před Strmeněm objevil osamocený Kubík, ale brankáře hostů nepřekonal. Ve 45. minutě dostal Tůma nabito mezi kruhy, ale těsně minul branku. Vzápětí Přikryl našel Jánského, ale brankář Trhačů se stačil přemístit a betonem vrazil kotouč. V polovině třetiny projel Růžička mezi třemi hráči, ale ani on Strmeně nepřekonal. Domácím se podařilo využít svůj tlak v 52. minutě. Nenápadné nahození Ulrycha tečoval mimo dosah Strmeně Ladislav Zikmund a svou druhou brankou poslal Rytíře do vedení.

Trhači se snažili o vyrovnání, ale domácí kontrolovali hru. V 55. minutě Tonovu střelu vyrazil Strmeň pouze před Burgera, ale včas zasáhla černožlutá obrana. Kadaňští v závěru zkusili hru bez brankáře. V té ovšem dostal šanci na hattrick Zikmund, jeden z obránců Trhačů však poslal kotouč do hlediště.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Připravujeme
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM