Kadaň porazila Most těsně 3:2

Marcel Holl | 21.08.2014 | |

Kadaň porazila Most těsně 3:2

Vstup do dalšího přípravného utkání se povedl lépe Kadani, která šla po 65 vteřinách do vedení. Prosadil se totiž Jakub Novák. V závěru první třetiny vyrovnal Nedrda. Vedení nedalekému Mostu zajistil na začátku prostřední periody Mical. Kadaň ale v závěru druhé třetiny zabrala a díky trefám Antona Berleva a Romana Chlouby skóre překlopila na svou stranu. Vedení Kadaň udržela až do záverečné sirény, a tak si připsala výhru 3:2.

 
6.kolo, čtvrtek 21.8.2014
Sportovní klub Kadaň - SK HC Baník Most  3:2  (1:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. J.Novák, 35. Berlev (Lehnert, Pavlas), 37. Chlouba (Andres, Opalek) – 20. Nedrda (Čížek), 27. Mical (Zavřel). Rozhodčí: Grech – Tichý, Hrubý. Vyloučení: 4:3 navíc Trefný (KAD) a Petruška (MST) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0,1:2,3:2.
Sportovní klub Kadaň: Mouček (Hanuljak) – Mazanec, Šulák, Opalek, Mrázek, Dobrovolný, Trefný, Pavlas, J. Novák, Hammerbauer, Andres, Lehnert, J. Charousek, Berlev, L. Novák, Ihňato, Jíra, Stehlík, Macháček, Chlouba, Havel
SK HC Baník Most: Horák (Chabr) – Hora, Čížek, Kousalík, K. Charousek, Kužel, Veselý, Procházka, Havelka, Nedrda, Hanzl, Tauš, Zavřel, Čmolík, Petruška, Mical, Musil, Strejček

Komentář k zápasu

Vstup do utkání se domácí Kadani velmi vydařil. Už po 65 vteřinách otevřel skóre JAKUB NOVÁK, který se zmocnil puku před mosteckou brankou a nadvakrát překonal Horáka. Po vstřelené brance pokračovali kadaňští v aktivitě směrem k soupeřově brance. Ale ani jeden z pokusů domácích hráčů nebyl úspěšný. Až před polovinou třetiny se osmělili také hosté, konkrétně Petruška. Mostecký útočník se prosmýkl mezi dvěma kadaňskými obránci, jeho střela ale skončila ve výstroji Moučka. Byť hosté tahalli po většinu třetiny za kratší konec, těsně před přestávkou se mostečtí dočkali vyrovnávajícího gólu. VÍTĚZSLAV NEDRDA zasunul kotouč ke vzdálenější tyči Moučkovy klece.

Vstup do druhé třetiny měla lepší Kadaň. Nejprve Ihňato zakončoval do odkryté branky, Horák se však stačil bleskurychle přesunout a skryl jeho střelu v lapačce. Poté ale ve vlastním oslabení ujeli dvakrát hostující hráči. Tauš úspěšný nebyl, jeho spoluhráč MARTIN MICAL už ano. Zhruba tři minuty po polovině utkání začali hrozit opět hráči Kadaně. Chlouba svou kličkou Horáka ještě nepřekonal. Chvilku po něm už ale domácí slavili. ANTON BERLEV pláchl mosteckým zadákům a střelou zápěstím vymetl pavučinku v Horákově kleci. Za 68 vteřin už Kadaň vedla. Úspěšným střelcem byl ROMAN CHLOUBA, který si položil Horáka a zavěsil pod víko. V poslední minutě druhé třetiny mohli kadaňští ještě své vedení navýšit, to by ale nesměl Jíra s Chloubou trefit pouze brankovou konstrukci Horákovy braky.

Počátek třetí třetiny nabídl pouze několik pokusů, které ale nenašli větší ohrožení branky na jedné či druhé straně. Ve 48. minutě dostal mostecký Petruška 10 minutový trest za nesportovní chování. I po této situaci hra žádné velké šance nepřinesla, i když pár střel tam bylo. Minutu a půl před koncem zápasu odvolali mostečtí trenéři brankáře a zkoušeli zápas dovést k remíze. To se jim i díky rozkouskované hře nepovedlo.

Marcel Holl

Ohlasy trenérů

Robert Kaše (As. trenéra Kadaň) Hráči měli včerejší zápas v nohách a šlo to hodně znát. Hodně nám pomohla první branka, která nás nakopla. Zápas jsme odehráli jak na houpačce, jednou jsme byli nahoře, jednou zas dole. Vážíme si vítězné šňůry, která nás doprovází. Hráči mají ještě zítra trénink a na víkend dostali volno.

Václav Baďouček (Hl.trenér Most) Myslím si, že jsme neodehráli špatné utkání. Hráli jsme v hodně kombinované sestavě, spoustu hráčů si dnes stáhl Litvínov. Celé utkání jsme odehráli na tři útoky. Příprava je to dobrá, ani výsledek není špatný.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM