Chloubův gól na body ze Šumperka nestačil. Kadaň prohrála 3:1

Marcel Holl | 15.11.2014 | |

Chloubův gól na body ze Šumperka nestačil. Kadaň prohrála 3:1

K a d a ň - Po první bezbrankové třetině se domácím podařilo v té druhé odskočit na rozdíl dvou branek. Hanuljaka totži dvakrát překonal Daniel Vrdlovec. Kadani se v úvodu třetí třetiny podařilo snížit stav utkání na 2:1 po gólu Romana Chlouby. Sportovní klub si pak vytvořil ještě několik slibných akcí, které ale k brance nevedly. Svou výhru potvrdil Šumperk trefou do prázdné branky v devětapadesáté minutě. Již v pondělí čeká oba soupeře další vzájemný duel v rámci odloženého utkání.

 
25.kolo, sobota 15.11.2014
Salith Šumperk - Sportovní klub Kadaň  3:1  (0:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 27. Vrdlovec (Brunec, Plášek), 36. Vrdlovec (Žálčík), 59. Moskal (Brunec, Sedlák) – 43. Chlouba (Hammerbauer). Rozhodčí: Šutara – Černý, Reich. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 1233. Střely na branku: 33:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Salith Šumperk: Koutský – Holík, Drtil, Sedlák, Gewiese, Novotný, Slavík, Bail, Piegl – Haas, Velecký, Vávra – Staněk, Moskal, Žálčík – Brunec, Plášek, Vrdlovec – Kužílek, Vachutka, Cink.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak – Bartejs, Stehlík, Opalek, Pavlas, Trefný, Sathmary, Mazanec – Ton, Chlouba, Jíra – Hlava, Račuk, Kadlec – L. Novák, Hejcman, J. Novák – Hammerbauer, Berlev, Lehnert.

Komentář k zápasu

Mělo jít o druhou vzájemnou bitvu mezi oběma kluby v aktuálně hrané sezóně, jenže kompletní a řádný duel spolu mančafty Salith Šumperk a Sportovní klub Kadaň odehrály vůbec poprvé. Když totiž Šumperští dorazili na začátku podzimu na sever Čech, střetnutí záhy přerušila mlha na stadionu. A tak tentokráte černožlutí okusili dračí halu, kde rozhodně nemohli očekávat lehký přísun bodů do tabulky.

Začátek střetnutí proběhl v opatrném sledu momentů mezi mantinely, alespoň co se změn ve skóre na světelné tabuli týče. Už pod záštitou úvodní minuty utkání sice nabízel Patrik Moskal puk pro Lukáše Žálčíka, odchovanec Šumperka ale netrefil puk ideálně. Domácí barvy zůstávaly aktivnějším výběrem, leč jejich zakončení nesklízela přesnost podle představ dvojice trenérů Radek Kučera – Jaromír Jindřich. Jásat šumperské publikum nemohlo ani po prvním trestu, který mířil odpykat za katr kadaňský Aleš Pavlas. Když později ani jedna ze stran nestačila zužitkovat po jedné početní výhodě k dobru, končila zahajovací třetina bez branek.

Start do prostřední periody rozhodně nepřivanul hezké chvíle, alespoň tedy její první minuta. Útočník Aleš Staněk zůstal ležet na kluzišti a nakonec se za pomoci ostatních spoluhráčů odebral do kabiny. O něco veselejší nálada ovládla tribuny Tyršova zimního stadiony při 27. minutě. Během její první vteřiny doskotačil kus černé gumy z hole Tomáše Brunce až ke hráči jménem Daniel VRDLOVEC, jenž otevřel gólový účet večera – 1:0. Nečekalo se ani dalších deset minut hracího času a modrožluté šály vlály znovu nad hlavami příznivců Šumperka. Také nyní rozjásal publikum Daniel VRDLOVEC, když svou druhou oslavu v zápase předvedl po rychlé reakci po vyhraném vhazování – 2:0. Za stejného stavu končila druhá část.

Kadaň potřebovala v posledních dvaceti minutách hry zabrat, jestliže chtěla pomýšlet na nějaké body ze severomoravského ledu. Hosté sice početní výhodu nezužitkovali, ale přesto skórovali hned v prvotních momentech třetí třetiny. Běžela 43. minuta utkání a Vladislavem Koutským vyraženou střelu dokázal zavčas do sítě umístit vedoucí muž kanadského bodování Kadaně Roman CHLOUBA - 2:1. Severočeši zároveň byli zpátky v zápase a k vyrovnání jim stačil už jen jeden úspěch. Oba kádry později vsadily na disciplinovanost a nepřipustily, aby je hlavní arbitr posílal na trestnou lavici.

Ani tento fakt ovšem nestačil Kadani k druhému překonání jistého strážce dračí svatyně. Patrik MOSKAL pojistil výhru Šumperka gólem do odkryté branky. Salith Šumperk – SK Kadaň 3:1.

Martin Schwarz

Ohlasy trenérů

Radek Kučera, Salith Šumperk: Vstup do zápasu jsme měli slušný, hráli jsme dost na puku, ale bohužel již nestříleli. Zároveň jsme byli málo důrazní před brankou. Trošku scházel i pohyb útočníků pro založení útoku. S první brankou to z nás padlo, bohužel jsme si to pak zkomplikovali. Kadaň odehrála utkání velmi dobře, svým organizovaným stylem hodně podobným tomu chomutovskému. Zaplať pánbůh, že jsme to vyhráli. V pondělí jsou na řadě oni, takže nás budou chtít porazit. Ten zápas bude asi hodně podobný dnešnímu.
Jaroslav Beck, SK Kadaň: Počtvrté v řadě jsme odehráli vyrovnané utkání. První dvě třetiny nám chyběl nápad, odvaha. Neměli jsme ani důraz, netlačili jsme se do branky. V poslední třetině jsme přeházeli sestavou a tým začal šlapat, vypadalo to dobře. No v pondělí chceme sérii proher ukončit, doufám, že se nám střelecky probudí opory týmu. Každý ale musí pro vítězství udělat víc než dnes. Vždyť dnes náš hráč netrefil z metru prázdnou branku, to je prostě rarita. Do pondělí se musíme zmobilizovat.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM