Kadaň padla v Třebíči 2:1, ač měla spoustu šancí k vyrovnání

Jindřich Poledna | 10.11.2014 | |

Kadaň padla v Třebíči 2:1, ač měla spoustu šancí k vyrovnání

Domácí Třebíč skórovala hned po 129 vteřinách po úvodním vhazování. Horácká Slávia totiž využila nabídnutou přesilovku. A ve 14.minutě už vedli domácí o 2 branky. Na 2:1 snížil ve 22.minutě dorážkou Nicolas Hlava. Podle očekávání se ve 2.třetině hrál bojovný hokej, který nebyl pro fanoušky příliš záživný. V poslední třetině měla Kadaň mnohem více ze hry než domácí Horácká Slavia. Ta se snažila především ubránit svůj minimální náskok. Jenže Szathmáry by v 58.minutě vyloučen za sevření puku. Kadaň tak měla jen minimum času na závěrečný tlak. Třebíč svůj hubený náskok ubránila a porazila Kadaň 2:1.

 
23.kolo, pondělí 10.11.2014
SK Horácká Slavia Třebíč - Sportovní klub Kadaň  2:1  (2:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Erat (Havel), 14. Čuřík (Řípa, Jaroš) – 22. Hlava (Kadlec, Szathmáry). Rozhodčí: Doležal – Černý, Toman. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. Diváci: 1360. Střely na branku: 17:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Zdráhal, Šaur, Bilčík, Peroutka, Přibyl, Jaroš, Juráň – Havel, Dolníček "C", Erat "A" – Pekr, Holec, Řípa – Čuřík, Ostřížek, Wasserbauer – Králík, Raška, Čech "A"
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak – Stehlík, Mazanec, Szathmáry, Trefný "A", Bartejs, Opalek, Dobrovolný, Černý – Jíra "C", Chlouba, Ton "A" – Novák Jakub, Hammerbauer, Novák Lukáš – Kadlec, Berlev, Hlava – Lehnert, Hejcman, Veselý

Komentář k zápasu

Souboje mezi Horáckou Slavii Třebíč a Kadaní bývají vždy velice urputné, bojovné a nikdy není k vidění mnoho branek. Kdo si myslel, že dnešní klání bude jiné, tak se zmýlil. I když úvod zápasu tomu možná nasvědčoval, protože padl poměrně rychlý gól.

Vsítit se ho povedlo ve 3. minutě domácím, kteří využili přesilovou hru pěti proti třem, když byl po faulu vyloučen další hostující hráč za příliš mnoho hráčů na ledě. Od modré čáry napřáhl Roman Erat, na jehož střelu byl brankář krátký.

Urputná byla hra na obou stranách. Mnohdy jsme viděli, a to nejen v úvodní třetině, hodně nepřesností v rozehrávkách. Domácí hráči působili možná ještě trochu unaveným dojmem po sobotním vydatném zápase s Kladnem.

Klid na domácí hokejky mohl vnést ve 13. minutě Jakub Čuřík, který se u pravého rohu mantinelu vyhnul obránci a vypálil na bránu svižnou střelu, která překvapila i brankáře a zapadla do brány. Ani tato branka však klid na domácí hole nepřinesla.

Do přestávky mohl ještě skórovat Přibyl, který však nezpracoval přihrávku navrátivší se z trestné lavice a šanci uhánět sám na gólmana Hanuljaka tak promarnil.

V prostřední třetině hosté hodně přidali. Falter musel být v permanentní pohotovosti, ve 22. minutě ale snížení skóre zabránit nedokázal. Nahození Kadlece dorazil před bránou za klečícího brankáře Nicolas Hlava

Kadaň byla lepším týmem na ledě ve druhé části, akorát ji mnohdy brzdila zbytečná vyloučení. Ovšem dnes domácí Třebíč nebyla v dobrém rozpoložení a fauly soupeře tak netrestala.

I ve třetí části hrála Kadaň nepříjemný hokej. Na domácích hráčích bylo vidět, že toho mají místy plné zuby. Mnohdy pomohlo pouze zakázané uvolnění přes všechny čáry.

Kadaň sehrála několik nebezpečných přesilovek, ve kterých domácí hráči včele s brankářem předvedli bojovnost a touhu po vítězství, což se nakonec povedlo. V závěru, kdy měl totiž přijít závěrečný tlak Severočechů, došlo k vyloučení hostujícího hráče za sevření puku. Třináct vteřin do konce a rozhodčí ještě vylučoval, tentokrát na domácí straně. Horáci se ale ubránili a doslova upracovali a vybojovali cenné tři body z velmi těžkého zápasu.

Matěj Hráček

Ohlasy trenérů

Radek Novák- Třebíč: My sme ten zápas dnes vybojovali, nelepilo nám to, v určitých fázích nám ani nešly nohy, my jsme prostě rádi, že jsme vyhráli, i když jsme asi nebyli lepším týmem, to přiznáváme, ale jsme rádi, že jsme i takový zápas dokázali uhrát. My to bereme jako odměnu za práci a jdeme dál. No, mezi druhou a třetí třetinou jim Jirka říkal, že si musí vyčistit hlavu, zvýšený hlas by dnes nebyl na místě.

Jaroslav Bek- SK Kadaň Takový nešťastný začátek zápasu, směs přemotivovanosti a respektu ze soupeře, protože 15 mladých hráčů v sestavě je poměrně dost. Ten úvod se nám nepovedl, ale potom z naší strany výborné dvě třetiny, skvěle odbráněné dvě přesilovky domácích a musím poděkovat klukům za takový sympatický výkon, bojovnost a nasazení až do poslední minuty, že jsme ten zápas udělali zajímavý. Museli jsme trochu zvýšit hlas, aby si uvědomili, co se stalo, co se nedodrželo. V těch hlavách si to srovnali a to svůj účel splnilo.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM