Kadaň prohrála ledě posledních Rebelů

Jindřich Poledna, Adam Karas | 20.12.2014 | |

Kadaň prohrála ledě posledních Rebelů

Po vyrovnané 1.třetině vedli domácí 2:0, když využili přesilovou hru a dostali šťastně puk za záda brankáře Maštalířského v nepřehledné situaci před kadaňskou brankou. Kadaň vyrovnala během prostřední části, kdy se trefil nejprve Libor Šulák a po něm Marek Račuk. Kadaň nevyužila přesilovou hru 5 na 3 a domácí brzo trestali. Do vedení se dostali znovu ve 44.minutě. Poslední branka padla 18 sekund před koncem zápasu, kdy se Kadaň snažila vyrovnat při hře bez brankáře.

 
37.kolo, sobota 20.12.2014
Havlíčkův Brod - Sportovní klub Kadaň  4:2  (2:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Troliga (Platil, Zohorna), 18. Štindl (Heřman), 44. Tomek (Rousek, Melka), 60. Parýzek – 34. Šulák (Hejcman, Chrpa), 36. Račuk. Rozhodčí: Lukáš Bejček – Petr Křivohlavý, Petr Maštalíř. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:2.
Havlíčkův Brod: Novák (Barus) – Sedlák, Parýzek, Sklenička, Platil "A", Štindl, J. Jelínek, Kolář, Pavlíček – Tomek, Melka "C", Rousek – Zohorna, Seman, Babka – Milfait, Troliga, Minárik – Chlubna, Heřman, Kozlík.
Sportovní klub Kadaň: Maštalířský (Mouček) – Mrázek, Tejnor, Opalek, Šulák, Szathmáry, Trefný "A", Mazanec – Šagát, J. Charousek "A", Ton "C" – Račuk, Kůs, Hlava – Chrpa, Hejcman, L. Novák – Lehnert, Hammerbauer, Müller.

Komentář k zápasu

Od začátku utkání si soupeři nic nedarovali. Již ve druhé minutě se k puku dostal Marek Račuk, jeho z ránu z mezikruží vyrazil nad břevno bravurním zákrokem domácí muž v masce. Přibližně v polovině první třetiny mohli jít Rebelové do vedení, avšak Jakub Babka v jasné šanci těsně minul Maštalířského svatyni. V 15. minutě zápasu vybuchla poprvé v domácím kotli salva radosti. Ačkoliv bilance využitých přesilovek na straně Rebelů je velice tristní, dokázali využít hned první.

Kadaň se dostala pod tlak, na modré čáře přebral kotouč Jan Platil a okamžitě vypálil, přičemž kotouč ve skrumáži před brankou krásně tečoval mimo dosah gólmana Maštalířského navrátilec do sestavy Tomáš Troliga. Zanedlouho poté bylo na straně Rebelů ještě více veselo. Jan Heřman nabil na modrou čáru připravenému Petru Štindlovi, který tvrdou dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Na konci první části hry se ke slovu dostali opět hosté, avšak znovu zaúřadoval výborně chytající Novák po ráně Jaroslava Kůse.

Prostřední část zápasu začali lépe bojovníci z Kotliny. Jakub Babka se protáhl kolem kadaňských zadáků až do předbrankového prostoru, ale ve velké rychlosti a ostrém úhlu minul pravou tyčku. Ve 24. minutě se dostal ke střele od modré Jan Sedlák, tu však Maštalířský vyrazil před sebe a poradil si i s následnou dorážkou Václava Tomka. Tlak domácích hokejistů nadále narůstal, střelu Tomáše Chlubny však pokryl výborně chytající Tomáš Maštalířský.

Co se nepovedlo Rebelům, to se povedlo Kadani hned dvakrát. Ve 34. minutě snížil na rozdíl jediné branky tvrdou ranou Libor Šulák. Necelé dvě minuty po něm cestu za vyrovnáním dokonal Marek Račuk, jenž si po školácké chybě Jana Platila vyjel mezi kruhy a bekhendem v pádu trefil přesně pravý horní roh brány Nováka. Hokejisty ze severu Čech vyrovnání pořádně nakoplo a do konce druhé třetiny téměř nepustili domácí celek k puku. Naštěstí pro Rebely, Kadani se skóre nepodařilo otočit.

Do poslední části hry vstupovali Rebelové v dvojnásobné početní nevýhodě, když se na konci druhé třetiny nechal vyloučit za hákování Jan Platil. Ve 41. minutě utkání se opět vyznamenal skvělý Čeněk Novák, když zalehl puk po dorážkách Jaroslava Kůse a Jakuba Trefného. Kadanští útočníci udržovali nadále Nováka ve střehu, parádně si poradil se střelou Nicolase Hlavy, kterou ukryl do své lapačky. Ačkoliv tomu obraz hry moc neodpovídal, Rebelům se podařilo otočit stav skóre opět ve svůj prospěch.

Domácí hokejisté využili zaváhání kadaňské defenzivy, ujeli do přečíslení 2 na 1, při němž Tomáš Rousek naznačil střelu, ale místo ní posunul puk přesným pasem vedle sebe na nachystaného Václava Tomka, který si po nevyužitých šancích spravil chuť a z mírného úhlu na levé straně z voleje uklidil puk do odkrytého koutu brány. Poté opět úřadovali bojovníci z Kotliny. K šancím se uprostřed posledního dějství zápasu dostali postupně Václav Tomek s Davidem Minárikem, avšak ani jeden z nich si nepočínal přesně. Konečné skóre na 4:2 pečetil do prázdné branky Martin Parýzek.

Adam Karas

Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek (HC Rebel Havlíčkův Brod): Byl to důležitý zápas. Jsme rádi, že jsme ho zvládli. Začali jsme dobře, ale udělali jsme chyby a dostali dva góly. Musím pochválit celé mužstvo za bojovnost a dobrý výkon, který byl podpořený skvěle chytajícím brankářem, jenž v rozhodujících chvílích mužstvo podržel. Hrozně důležitý byl gól na 3:2, po kterém jsme se trochu uklidnili. Potřebujeme teď vyhrávat zápasy na dva nebo tři vstřelené góly. Jede se dál, takhle musíme pracovat pořád.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM