Kadaň převálcovala Most 6:0 a znovu dokázala, že tým výborně šlape!

Jindřich Poledna | 26.11.2014 | |

Kadaň převálcovala Most 6:0 a znovu dokázala, že tým výborně šlape!

Kadaň se se soupeřem od začátku vůbec nemazala a po využití přesilových her vedla v čase 3:40 již 2:0 po brankách Romana Chlouby a Karla Tona. Další branky přidali v druhé třetině Darek Hejcman a Martin Kadlec. Domácí tým tak vedl po druhé třetině již 4:0. Pátou branku,třetí v přesilové hře, vsítil v poslední třetině Nicolas Hlava, šestou trefu si připsal po necelé minutě Jakub Trefný.

 
28.kolo, středa 26.11.2014
Sportovní klub Kadaň - SK HC Baník Most  6:0  (2:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Chlouba (Ton, Stehlík), 4. Ton (Jíra, Chlouba), 31. Hejcman (Kadlec), 34. Kadlec (Hecjman), 47. Hlava (Mazanec, Pavlas), 48. Trefný (L.Novák). Rozhodčí: Horinek – Štofa, Beneš. Vyloučení: . Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 43:18 . Průběh utkání: 6:0.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (Mouček) – Stehlík, Opalek, Pavlas, Bartejs, Szathmáry, Trefný, Mazanec – Jíra, Chlouba, Ton – Račuk, Kůs, Hlava – J. Novák, Hejcman, L. Novák – Kadlec, Berlev, Lehnert
SK HC Baník Most: Horák (Soukup) – Kousalík, Grin, Hora, Charousek, Kasal, Kokeš, Procházka – Kubinčák, Smolka, Válek – Tauš, Alinč, Slavíček – Bojer, Havlíček, Petruška – Jurčík, Šrámek, Písařík

Komentář k zápasu

Vstup do utkání byl pro Kadaň opravdu snový. Hned po 59 vteřinách hry byl vyloučen na 2+2 minuty hostující Smolka za vysokou hůl a domácí tým trestal. První část přesilové hry využila Kadaň po 54 sekundách. Snajpr ROMAN CHLOUBA se uvolnil ve středním pásmu a zastavil se až před hostujícím gólmanem, kterého překonal přesnou střelou – 1:0. Druhá část přesilové hry byla využita v čase 3:40, kdy domácí přesilovkové komando rozebralo mosteckou obranu. Na konci povedené souhry byl KAREL TON, jenž nadvakrát překonal Horáka u jeho levé tyčky – 2:0.

Domácí tým měl ještě chvíli navrch, ale poté se hra vyrovnala. Hosté si připravili také šance, jenže Hanuljak se od Slavíčka ani Hory nenechal překvapit. V okamžiku, kdy se Sportovní klub nadechoval k dalšímu většímu tlaku, přišlo vyloučení domácího Račuka a první přesilovka Mostu. Jenže i tu odehrál domácí tým aktivně a Most se téměř nedostal do útočné třetiny. V 15.minutě si zahrála Kadaň další přesilovou hru, připravila si několik příležitostí, ale Most podržel výbornými zásahy brankář Horák.

Kadaň se ve druhé třetině dlouho nemohla dostat do tempa, kterým udávala směr hry v první periodě. Navíc se Písařík po zaváhání kadaňské obrany řítil osamocený na Hanuljaka, bohužel pro Most se se zakončením unáhlil a netrefil branku. Kadaň se poté opět probrala a postupně zasypávala Horáka jednou střelou za druhou. Postupně neuspěli Jakub Novák, Jíra ani Trefný. Most se do šancí dostával sporadicky, přesto se mu snaha nedala zapřít. Ve 29.minutě rozjel Smolka rychlou akci, na jejímž konci byl Kubinčák, kterému však Hanuljak snížil střelecký úhel a úspěšně zasáhl.

Velkou šanci si vypracoval v polovině základní hrací doby Račuk. Vyjel zpoza branky a krásně setřásl mostecké zadáky, jeho střelu z mezikruží ovšem bravurním zásahem lapačkou zneškodnil Horák. Z následného vhazování padla další domácí branka. Po skrumáži před brankou se prosadil nekompromisní ranou DAREK HEJCMAN – 3:0. A další branka na sebe nenechala dlouho čekat. Ve 34.minutě získal ve středním pásmu puk MARTIN KADLEC, jehož následná střela končí za zády Horáka – 4:0. Domácí tým si zahrál koncem třetiny ještě jednu přesilovou hru, která však brankou neskončila.

Most měl výborný vstup do poslední třetiny. Ohrozil brankáře Hanuljaka a navíc měl výhodu přesilové hry. Jenže tu nevyužil a brankostroj Kadaně tak mohl pokračovat. Po krosčeku Kokeše zvyšoval v přesilové hře na 5:0 NICOLAS HLAVA, když tečoval Mazancovo nahození před brankou – 5:0. Neuběhla ani minuta a skóre se znovu měnilo. V mezikruží získal odražený puk JAKUB TREFNÝ a zavěsil jej pod víko – 6:0.

Kadaň byla i po zbytek zápasu lepším celkem, nedovolila svému soupeři skórovat, a tak udržel gólman Hanuljak další čisté konto.

Jindřich Poledna

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (Kadaň): "Most je pro nás hodně nepříjemný. Prohráli jsme s nimi v úvodu soutěže. Předvedli jsme zodpovědný výkon. Samozřejmě nám pomohla přesilovka v úvodu hry. Chtěli jsme hrát zodpovědně až do konce zápasu a jsme rádi, že jsme se prosadili střelecky. Doufáme, že se nás to bude držet i v dalších zápasech."

Václav Baďouček (Most): "My jsme v úvodu zápasu nabídli soupeři luxusní čtyřminutovou přesilovku, kterou domácí potrestali, když dali dva góly. To je pro tak rozjetý tým jako Kadaň jistota bodů. Domácí potom čekali jen na naše chyby, které trestali. Bez gólu nemůžeme doufat v úspěch, navíc jsme si připravili snad jen dvě gólové příležitosti, se kterými jsme naložili špatně a soupeř zaslouženě vyhrál.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM