Kadaň porazila Jihlavu a stoupá tabulkou vzhůru

Jindřich Poledna | 01.10.2014 | |

Kadaň porazila Jihlavu a stoupá tabulkou vzhůru

Zakřiknutá Kadaň doplatila na svou defenzivu v prvních sekundách utkání a brankář Maštalířský inkasoval již po 65 vteřinách hry. Domácí tým dlouho v 1.třetině dominoval, hosty dostalo do hry paradoxně až vyloučení dvou hráčů, kdy hrál severočeský tým ve 3 proti 5 celých 100 sekund. Obrovskou příležitost vyrovnat měl ve 24.minutě Radek Veselý, jenže při Kacetlovi stálo štěstí. Vyrovnání tak přišlo až v polovině utkání po spolupráci bratří Nováků. Na 1:2 pro severočeský tým otočil skóre ve 36.minutě Radek Veselý. Na konečných 1:3 pro Kadaň upravil do prázdné branky v 59.minutě Karel Ton.

 
9.kolo, středa 1.10.2014
HC Dukla Jihlava - Sportovní klub Kadaň  1:3  (1:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Prokš (Březina, Dobrovolný) – 31. L. Novák (J. Novák), 36. Veselý (Hejcman, Kadlec), 59. Ton (Hammerbauer, Opalek). Rozhodčí: Petr Úlehla – Tomáš Svoboda, Petr Maštalíř. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1158. Střely na branku: 36:24. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
HC Dukla Jihlava: Kacetl (Sáblík) – Zadražil, Dobrovolný (A), Podlipnik, Urbanec, Dundáček, Štebih, Schejbal – Čachotský (C), Zeman, Malec – Březina, Melenovský, Prokš – Důras (A), Seman, Mikeš – Kuřítko, Štěpánek, Jarůšek. Trenér: Petr Vlk.
Sportovní klub Kadaň: Maštalířský (Mouček) – Szathmáry, Opalek, Mazanec, Mrázek, Tejnor, Trefný, Stehlík, Pavlas (C) – Ton (A), Charousek (A), Račuk – J. Novák, Chlouba, L. Novák – Hammerbauer, Berlev, Kadlec – Chrpa, Hejcman, Veselý. Trenér: Jaroslav Beck.

Komentář k zápasu

Lepší vstup do zápasu devátého kola si domácí snad ani nemohli přát. Březina na pravém kruhu lehce přiťukl kotouč Marku Prokšovi, který pohotovou střelou k pravé tyči branky Kadaně otevřel skóre - 1:0. Rychlý gól Jihlavu nabudil a gólman hostí se musel mít neustále na pozoru. Štěpánek zpoza branky našel na pravé straně volného Jaruška, který hokejkou máchl do ztracena, protože netrefil puk. V polovině osmé minuty se Dukle naskytla sto vteřin dlouhá přesilovka pět na tři. Červenožlutí svého soka nepustili z obranného pásma, nicméně gólu se nedočkali. Důras trefil nejprve hruď Maštalířského a poté bránícího hráče. V největší šanci byl Melenovský, jenž nedokázal u pravé tyče gólmana hostí zasunout puk do volné části klece. Třináctá minuta byla ve znamení přesilovky Kadaně, která však mohla sama inkasovat. Únik Dukláků dva na jednoho skončil nepřesnou přihrávkou na Semana. Krátce poté sebral ve středním pásmu kotouč Čachotský, prodral se do pásma a střelou z pravého kruhu trefil horní tyčku. Na sklonku třetiny se neujala ani Pavlasova dělovka od modré, takže hráči s ježkem ve znaku šli do kabiny s těsným náskokem.

Pár minut po začátku druhého dějství mohli hosté vyrovnat. Chrpa napřáhl z vrcholu pravého kruhu, puk vypadl Kacetlovi z výstroje a zůstal ležet před brankovou čárou. Za kotoučem se ihned prodral Veselý, který byl u puku o chvilku později než hráči Dukly. Také s další přesilovkou naložili hráči Sportovního klubu špatně a skóre tak zůstalo nezměněno. V polovině zápasu se při početný výhodě Michal Důras proháčkoval z obranného pásma až na druhou stranu a pohledný individuální průnik zakončil střelou do Maštalířského. Po skončení přesilovky bylo vyrovnáno. Jakub Novák získal za brankou kotouč, příhrávkou zleva našel mezi kruhy volného Lukáše Nováka, který se nemýlil - 1:1. O pět minut déle otočila Kadaň průběžný stav zápasu, když hokejisté v bílých dresech vyhráli buly, Hejcman v nepřehledné situaci poslal kotouč před branku, kde se nejlépe zorientoval Radek Veselý. Kacetl neměl proti jeho střele zblízka šanci zasáhnout - 1:2.

Kdo čekal ve třetí třetině nápor domácích, pravděpodobně byl zklamán. Jihlava se jen stěží dostávala přes pozornou obranu Kadaně, navíc se červenožlutí hodně trápili v kombinaci. V padesáté minutě se po Račukově přihrávce opřel do puku z první Charousek, proti jehož střele musel domácí gólman vytáhnout povedený zákrok betonem. Jednu z posledních možností na srovnání měla Dukla sedm minut před koncem při přesilovce. Melenovský mohl napravit svoje zaváhání z úvodu utkání, ale ani tentokrát mu nebylo při přesilovce přáno, protože těsně minul pravou tyčku. Závěrečná snaha Jihlavy při hře bez gólmana byla už jen labutí písní, při které hosté stvrdili svoje vítězství trefou do prázdné klece. Opalek sebral ve středním pásmu puk, přihrál jej Hammerbauerovi, který našel na modré Karla Tona a jmenovci slavného střelce nedělalo problém zakončit do odkryté svatyně - 1:3.

Tomáš Lysý

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň): K vlastní hře se nechci moc vyjadřovat. Jihlava je velice silný, kvalitní soupeř, který má stabilizovaný tým, a proto jsou to pro nás velmi cenné tři body. Pro kluky je to zároveň obrovské povzbuzení v těžké sérii zápasů, které jsou před námi a s poměrně úzkým kádrem, který máme k dispozici, je to pro nás „živá voda“ a motivace do další práce. Na závěr bych poděkoval celému týmu za dnešní výkon.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Z mého pohledu jsme měli velice slušnou první třetinu, na kterou jsme chtěli navázat ve druhé části. Přestože jsme hráče upozorňovali, aby pokračovali v nastaveném výkonu, tak to nesplnili a dvě třetiny jsme byli horším týmem než Kadaň. Za předvedenou hru se chci divákům omluvit. Kadani jsme dva góly vlastně darovali, protože jsme nebyli důrazní v situacích, kde jsme důrazní být měli, čehož soupeř využil a po zásluze si odváží tři body.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM