Kadaň nepotvrdila výhru z Benátek, doma padla s Ústím 4:5

Jindřich Poledna | 17.09.2014 | |

Kadaň nepotvrdila výhru z Benátek, doma padla s Ústím 4:5

Hosté z Ústí chytili opratě utkání pevně do svých rukou hned od začátku a ve 23. minutě vedli již 3:0. Jenže domácí tým se nevzdal. Po brankách Šagáta, Chlouby a Tona vyrovnal na 3:3! Z vyrovnání se však Kadaň neradovala dlouho. Hosté odskočili o 2 branky dvěma trefami ve 47. minutě. Kadaň snížila na 4:5 v 51. minutě zásluhou Darka Hejcmana. Ač domácí ke konci zápasu tlačili, další branku se jim již vsítit nepodařilo a skončila tak poprvé v této sezóně zcela bez bodu.

 
4.kolo, středa 17.9.2014
Sportovní klub Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem  4:5  (0:2, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 27. Šagát (Kadlec, Charousek), 34. Chlouba (Trefný, Šagát), 46. Ton (Pavlas), 51. Hejcman (Mazanec) – 5. Holomek (Vágner), 9. Roubík (Budínský, Vágner), 23. Holomek (Přeučil), 47. Roubík (Rod), 47. Kloz (Tůma). Rozhodčí: Grech – Štofa, Beneš. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:5, 4:5.
Sportovní klub Kadaň: Mouček (Maštalířský) – Mazanec, Opalek, Pavlas, Trefný, Mrázek, Szathmáry, Stehlík, Tejnor – Ton, Chlouba, Jíra – Novák L, Charousek, Novák J – Šagát, Berlev, Kadlec – Veselý, Hejcman, Račuk
HC Slovan Ústí nad Labem: Petrásek (Volke) – Černý, Vágner, Kolafa, Smetana, Brož, Holomek, Dvořáček – Budínský, Roubík, Rod – Meidl, Kloz, Tůma – Gengel, Vávra, Přeučil – Suchan, Pořický, Kuchynka

Komentář k zápasu

O první šanci zápasu se postaral domácí Opalek, jeho střela od modré jen těsně minula pravou tyč. Po třech minutách hry si nedovoleně pomohl hostující Vágner a kadaňští dostali výhodu přesilové hry. Ta se jim příliš nepovedla, navíc jakmile Vágner opustil trestnou lavici, dostal puk a našel volného Holomka, který přesnou střelou nedal Moučkovi šanci. Domácí se snažili o vyrovnání, místo toho přišla druhá branka hostí. Roubíkovo nahození z 9. minuty prošlo až za záda domácího brankáře. Domácí střídačka si vyžádala oddechový čas na uklidněnou a patrně také na změnu strategie. Kadaňští mohli snížit v 16. minutě, když se v dobré palebné pozici ocitl Jíra, Petrásek si s jeho pokusem poradil. Stejně jako o chvíli později s Chloubovým únikem. Ke konci třetiny začali hrozit hosté, osm vteřin před koncem se před brankou ocitl volný Roubík a jen díky zákroku Szathmáryho nezakončil přesně. Domácí obránce byl za svůj zákrok potrestán dvěma minutami

Začátek druhé části byl v držení Slovanu. Dobře kombinovali, nepokoušeli se však o střely a tak domácí oslabení přečkali. O minutu později však na modré napřáhl Holomek a střelou k levé tyči zajistil hostům tříbrankové vedení. Domácí nehodili flintu do žita a ve 27. minutě se před brankou hostí nenechal odtlačit Šagát a téměř vsedě vstřelil první domácí branku. Vedení o tři branky mohl Slovanu vrátit Pořický, jeho samostatný únik však skončil na Moučkově vyrážečce. V polovině třetiny začali domácí svého soupeře viditelně přehrávat. Ve 32. minutě Jíra několikrát nepříjemně ohrozil Petráska. A o chvíli později Chlouba dorazil puk po trefného střele a vrátil domácí do zápasu. Hosté hrozili především brejky, ve velké šanci se ocitl Roubík, který projel domácí obranou, na Moučkovi však vyhořel. Třetí třetinu začali kadaňští znovu ve čtyřech a čtvrtá branka Slovanu visela ve vzduchu. Byli to však domácí, kdo se radoval z branky. O vyrovnání se po Pavlasově přihrávce přes celé pásmo postaral Ton. Domácí radost však trvala pouze minutu. Nejdříve Roubík vybojoval puk před domácí brankou a vrátil Slovanu vedení. A o 14 sekund později ujel Kloz, který definitivně pohřbil domácí naděje na body.

Kadaňští předvedli, že ani dvě branky v tak krátkém úseku je nepoloží, a znovu dobývali hostující branku. Snížit se jim podařilo skutečně kuriózním způsobem. Po Hejcmanově střele se puk odrazil do bruslí jednoho z obránců, který srazil puk za bezmocného Petráska. Kadaňští bojovali, Slovan však dobrým pressingem nedovolil založení žádné větší šance. Minutu před koncem opustil Mouček branku, 22 vteřin před koncem se puk dostal k osamocenému Chloubovi, Petrásek však v rozhodující chvíli předvedl skvělý zákrok a zajistil tak svému týmu 3 body.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň): Samozřejmě se takový zápas špatně hodnotí, protože jsme nezačali dobře. Nehráli jsme tak jak jsme si řekli. Chyběl nám důraz, měli jsme špatný pohyb. A když se k tomu přidá trošku smůly a podcenění, tak je malér na světě. V takovém duchu se to neslo zhruba do dvanácté minuty. Hrát jsme začali až za stavu 0:3. Klobouk dolu, srovnali jsme skóre, ale následovala potom stejná chyba jako u prvního gólu. Jeden hráč jede do čtyř, píchne do puku a je to gól. Tohle se stávat nesmí, to je podcenění a této drobný nedůraz se stávat nemůže. Takhle přicházet o body a ztrácet utkání není dobrý.

Milan Skrbek (HC Slovan Ústí nad Labem): Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě, že jsme byli o něco lepší. Jen za stavu 0:3 jsme pustili zbytečně soupeře do hry.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM