Váhy osudu nikomu nepřály

Katka Hodková | 08.09.2004 | |

Váhy osudu nikomu nepřály

Své první ligové utkání odehrála dnes Kadaň na ledě svého soupeře v Olomouci. Ačkoli začátek duelu nesliboval příliš dramatickou podívanou, rozjel se nakonec infarktový zápas. První třetina nepatřila nikomu, druhá Kadani a v třetí se blýskla Olomouc. Vylučovalo se jako o život a v posledních deseti minutách se píšťalka hlavního rozhodčího opravdu rozehřála.

 
1.kolo, středa 8.9.2004
HC Olomouc - Sportovní klub Kadaň  2:2p  (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0)
Branky: 47. Hradecký (Šakarov, Ministr), 48. Žajgla (Dostál, Komínek) - 30. Kajer (Polák), 37. Postl (Pech). Rozhodčí: René Hradil - Petr Šimůnek, Karel Vrdlovec. Vyloučení: 12:15, navíc Stavenský do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 850. Střely na branku: 32:25.
HC Olomouc: Svoboda - Vlček, Faltýnek, Klimeš, Dostál, Šafařík, Světlík, P. Hruška, Jiří Paška - Ministr, Karný, Kučera - Žajgla, Najdek, Smejkal - J. Hradecký, Šakarov, Ditrich - Martínka, Kašparů, Komínek.
Sportovní klub Kadaň: Jež - Hlavatý, Kameš, Kivoň, Klaus, Pospíšil, Řezníček, Štelcich, Vobořil - Derfler, Hlusička, Hubínek -Jabrocký, Kajer, Kreuzmann - Pech, Pelán, Polanský - Stavenský, Tvrdek, Žák.

Komentář k zápasu

První třetina:
Úvodní část zápasu pojala Kadaň poněkud zostra. Hned ve třetí minutě byl vyloučen obránce Martin Štelcich za hákování. Přestože měli domácí výhodu přesilové hry, nedokázali ani napodruhé prostřelit Petra Ježe - v první šanci se ocitl Šakarov, v té druhé pak Ministr. Kadaňští beci odvedli dobrou práci a ani v sedmé minutě nepustili ke střele Radka Kučeru. V 9. minutě se Lukáš Pech rozhodl, že si již potřebuje odpočinout, k dvěma minutám klidu na trestné lavici mu pomohlo hákování na Ministra. V přesilovce si Olomouc věřila, když se konečně po sérii nepřesných přihrávek dostala před kadaňského gólmana, trefil Světlík od modré jen svého spoluhráče. Na začátku 11. minuty byl vyloučen Stanislav Stavenský. Neodpustil si vražení zezadu a oslabil svůj tým o dalšího hráče. Domácí tak měli příležitost otevřít skóre hrou 5 na 3. Do slibné šance se dostal obránce Faltýnek, který nahrál před branku hostí. Zde se snažil tečovat Kučera, ale Jež pohotově ukryl puk do své lapačky. Dvojitému oslabení se Kadaň nakonec ubránila. Do konce třetiny se ještě do dobrého střeleckého postavení dostal Jabrocký, ale vypálil jen těsně vedle Svobodovy branky. Gól tedy za dvacet minut nepadl.

Druhá třetina:
Místo uklidnění na straně hostí přinesly první minuty dvojnásobnou přesilovku pro Olomouc. Nejprve na trestnou lavici zamířil jeden kadaňský hráč a o chvíli později po něm i Petr Derfler. Ten vyfasoval 2+10 minut za nedovolenou hru vysokou holí. Stejný desetiminutový trest si za řeči vysloužil také Stanislav Stavenský. Domácí však zahodili svou šanci a během přesilové hry vážněji neohrozili nerozhodné skóre zápasu. A aby toho vylučování nebylo ještě málo, podívali se v 28. minutě na trestnou lavici za vzájemnou bitku Pech a Kárný. Olomouc si sice vytvořil nepatrný tlak a ohrožoval Petra Ježe jak se dalo, ale ve 30. minutě se na úplně opačném konci trefil Miloš Kajer. Kadaňský kapitán projel kolem pravého mantinelu přes celé hřiště, najel si před branku a zavěsil. Asistenci si připsal Jaroslav Polák. Domácí se nechtěli vzdát a Ministr se vzápětí dostal do dvou slibných šancí. V dalším oslabení hostí měla Olomouc snad největší šanci vyrovnat. Puk se odrazil ke Smejkalovi zpoza branky, ten byl sám před Ježem. Vše zachránilo brankářovo nastrčené rameno. Ve 37. minutě se hosté radovali podruhé. Poté, co se usadili v útočném pásmu, pálil Klaus od modré, Svoboda však jeho puk vyrazil. S dorážkou na poprvé neuspěl Pech, vzápětí se již poštěstilo Martinu Postlovi - 2:0 pro Kadaň.

Třetí třetina:
Olomouc nastoupila do poslední části utkání velmi odhodlaně. Obrovskou šanci zahodil hned v úvodu Michal Dostál. Ocitl se sám před Ježem, ale ten skvěle vykryl prostor, kam Dostál mířil. Domácím se podařilo vytvořit si mírný tlak, hosté se dopustili zbytečných zákroků a za podražení dostal Lukáš Pech dvě minuty. Za stejný faul si k němu o minutu později přisedl i Martin Kivoň. A Kadaň splakala nad výdělkem, když se v 47. minutě trefil za Ježova záda Jiří Hradecký. Hosté se ještě nestačili ani oklepat a inkasovali podruhé. Od modré střílel Michal Dostál a útočník Petr Žajgla před brankou tečoval puk do kadaňské sítě - 2:2. Aby hosté narušili tlak domácích, využili možnosti pro oddechový čas. Útok se dal znovu dohromady, když Pelán vypracoval šanci Pechovi. Olomouc se chtěla dostat k rozhodující střele jako první, ale místo toho dělala jednu chybu za druhou. Dostál, Šafařík a Karný se těsně po sobě podívali na trestnou lavici a hosté tak měli možnost hrát dvakrát pět na tři. Smůla se však pověsila na paty i Kadani. Kivoň pálil od modré, Svoboda vyrazil jen k Derflerovi, ten ještě bleskově prostrčil na Hlušičku, který neuvěřitelnou tutovku nedal. V posledních pěti minutách dolehla nervozita na oba celky. Šancí bylo požehnaně, ale téměř všem scházela finální přihrávka a trocha štěstí. Kadaň se tedy s Olomoucí po šedesáti minutách hry rozešla smírně 2:2a muselo se prodlužovat.

5 minut hra 4 na 4:
Hned v úvodu měla Kadaň dvě velké šance ke skórování. Nejprve Kreuzmann a potom Pech v těsné blízkosti před brankou neuspěli. Trochu kuriózně se poté pošťuchovali Štelcich s Vlčkem, oba si tak odseděli 2 minuty za hrubost. V polovině prodloužení jeden z olomouckých hokejistů nevybíravě najel do Ježe a ten se proti němu ohradil. Znovu se vylučovalo, za Ježe si trest odpykal Kameš, za domácí potom usedl na trestnou lavici Klimeš. Necelou minutu se netradičně hrálo ve třech hráčích na obou stranách. Jenže váhy osudu dnes opravdu nechtěli rozhodnout v ničí prospěch. Utkání skončilo i po prodloužení nerozhodně.

Martin Gahler, Katka Hodková
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM