Kadaňští ani na podruhé nenašli recept na Sarezu, série se stěhuje na sever Čech

Miroslav Lučan | 15.02.2008 | |

Kadaňští ani na podruhé nenašli recept na Sarezu, série se stěhuje na sever Čech

Do druhého osmifinálového zápasu nastupoval A-tým SK KADAŇ s touhou oplatit HC SAREZA včerejší porážku. Utkání bylo opět vyrovnané a bylo znát, že rozhodnou maličkosti. Jako první skórovali domácí, ale za dvě minuty poté MAŠEK využil přesilovku a srovnal skóre. Ve druhé části gól diváci neviděli, ale za to ve třetí třetině se děli věci. Krátce po začátku Buďa neproměnil trestné střílení. Minutu nato se však kadaňští dokázali dostat do vedení, když puk za čáru doklepl POSPÍŠIL. Dlouho se však neradovali a Sarezy vyrovnala z přesilovky. Severočeši často zahřívali trestnou lavici a to se nevyplatilo. Při další pořetní výhodě, osm minut před koncem Sareza otočila skóre. Nezbývalo nic jiného než se tlačit do útoku, ale v poslední minutě ostravští pečetili na konečných 4:2. Kadaňským tak nezbývá nic jiného než vyhrát oba domácí duely a vrátit se zpět do Ostravy.

 
2.kolo, pátek 15.2.2008
HC Sareza Ostrava - Sportovní klub Kadaň  4:2  (1:1, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 15. Urban (Niec), 44. Dušek (Ovšák), 53. Holuša (Hubáček, Buček), 60. Červenka (Najdek, Řípa) - 17. Mašek (Buďa), 43.Pospíšil (Kýhos).
Rozhodčí: Vampola - Dřínovský, Čech.
Vyloučení: 9:12.
Využití: 2:2. V oslabení: 0:0.
Diváci: 1060.
Střely na branku: 36:35.
Průběh utkání: 0:0,1:0,1:2,4:2.
HC Sareza Ostrava: Čech (Iláš) - Ovšák, Buček, Gelačák, Tesařík, Gulda, Vnenk - Červenka, Najdek, Zdeněk - Novák, Hubáček, Glas - Dušek, Řípa, Holuša - Urban, Niec.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (Stejskal) - Spitzer, Mašek, Hlubuček, Pospíšil, Vaněček, Růžička, Všetečka - Buďa, Fink, Bauer, Fábry, Pražák, Kajer, Kýhos, Veverka, Freiberg, Kadlec, Vrtek, Chyba.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupily oba celky aktivně, již v první minutě se jak Kadaň, tak Sareza usadili před brankáři soupeřů, avšak ke střelám se nedostaly. První ostrý zásah zápasu si připsal ostravský Čech, když před ním doráželi Kadlec a Chyba. Na druhé straně byl blízko ohrožení Hanuljaka Najdek, nahrávku Červenky před bránu však nedokázal ze vzduchu trefit. Úvod utkání byl na šance chudý, když už hráči vystřelili, střely dokázali oba brankáři pochytat. Snad největší šanci první desetiminutovky zařídil Ovšák, který vylákal Hanuljaka z brány a po objetí klece zasouval puk do prázdného prostoru, kadaňský brankář však dokázal zasáhnout. Po této akci hrála Ostrava přesilovou hru po vyloučení Pospíšila, střely Červenky, Zdeňka ani následné dorážení Vnenka k otevření skóre nevedlo. V 11. minutě si bránu objel Buďa, lépe postavené spoluhráče ale před prázdnou kasou nenašel. K otevření skóre nevedla ani střela Holuši, Hanuljak pokus chytil betonem, to pokus Tomáše Urbana již stav zápasu změnil. Po střele Niece se dostal puk k Urbanovi, který bekhendem poslal puk do horního rohu kadaňské brány. Ostrava se z vedení těšila zhruba dvě minuty, vyloučení Najdka potrestal po předchozích pokusech Hlubučka a Budi Ondřej Mašek. V 18. minutě našel Zdeněk před bránou Najdka, ten však střílel jen do brankáře. V závěru třetiny mohl poslat Ostravu do Vedení Tesařík, sám před brankářem však nadvakrát neuspěl.

Do prostřední části vstoupila Kadaň aktivněji než soupeř, což znamenalo, že Hanuljak neměl do 27. minuty v bráně práci. To Čech si musel poradit se střeleckými pokusy Budi a Pražáka. Ve 26. minutě si obkroužil bránu Fink a poté nalezl volného Buďu, domácí brankář si s jeho pokusem poradil. Minutu nato zkoušel pozornost Čecha Kajer. Po této akci měla Ostrava početní výhodu při vyloučení Veverky, Sareza svého soupeře uzamkla před Hanuljakem. Pokusy Tesaříka, Ovšáka, Hubáčka ani Urbana změnu skóre neznamenaly. Na druhé straně stál tváří v tvář Čechovi Kýhos, ostravský brankář však ke smutku hostující lavičky vyšel ze souboje naprázdno. Ve 33. minutě jeli 3 ostravští na jednoho obránce, Najdek volil střelu místo přihrávky dobře najetému Zdeňkovi. Ostrava začala v druhé polovině utkání uzavírat Kadaň v přesilových hrách, jen štěstí v některých situacích scházelo ke změně skóre. Ve 36. minutě se dočkali diváci v Ostravě drobného zpestření utkání pěstním soubojem mezi domácím Niecem a kadaňským Maškem, za což oba kohouti vyinkasovali 4 minuty. V další přesilové hře byl blízko brance domácí Ovšák, když vyškolil gólmana, položil jsi jej a mohl střílet do prázdné brány. Hození holí Hanuljaka zachránilo od gólu, z dorážky se neprosadil Glas. V samém závěru třetiny nahazoval puk na bránu z rohu Najdek, kadaňský gólman po krátkém zaváhání puk přikryl a ukončil tak snahu Sarezy a skórování.

Úvod závěrečné části byl hektický. Po střele Červenky se do úniku dostal Kýhos, jeho střelu však Čech zachytil. Ačkoli kadaňský útočník zakončil, bylo nařízeno trest střílení. Na to se rozjel Buďa, jeho pokus skórovat mezi betony však Čech vystihl. Na druhé straně zkoušel pozornost Hanuljaka střelou zpoza brány Holuša. V čase 42:24 přišel zlom utkání. Při vyloučení Glase vstřelil vedoucí branku Kadaně, která na chvíli rozvášnila nejen ostravské publikum Petr Pospíšil. Gól byl vstřelen, ve chvíli, kdy bylo na ledě 6 kadaňských útočících hráčů. Ostravu branka nabudila a za necelé 2 minuty vyrovnala. V přesilové hře zavezl puk do útočné třetiny Milan Ovšák a přihrál volnému Jakubu Duškovi před prázdnou bránu. Úspěšný střelec měl v tu chvíli jednoduchou pozici při překonávání ležícího gólmana. Sareza přidala na obrátkách, nebezpečně střílel Gelačák, Hanuljak jeho střelu efektivně vyhlavičkoval. Chvíli nato byl v další šanci s chutí hrající Ovšák. Ve 49. minutě dali o sobě vědět také hosté, se střelou Hlubučka od modré si však Čech snadno poradil. Do vedení se Ostrava dostala při vyloučení Spitzera – po ose Buček – Hubáček se dostal puk k Michalu Holušovi, který prostřelil střelou z mezikruží kadaňského kasaře. Ostrava po třetí brance kontrolovala hru, přidat pojistku se pokoušeli Řípa s Glasem, ale povedlo se to až Adamu Červenkovi, který dorážel střelecký pokus Najdka. Ostrava tak porazila Kadaň 4:2 a vede tak 2:0 na zápasy.

Jan Pečeňák, Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM